dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Citroenmerveilleux met aardbeien en kokos (thumbnail)Citroenmerveilleux met aardbeien en kokos

Citroenmerveilleux met aardbeien en kokos

4u 15m
17
-
752
Recepten

Citroenmerveilleux met aardbeien en kokos

Een gebakje met twee schijven citroenmeringue, cake met limoncello en aardbeiencompote, slagroom met citroen, kokospoeder en verse aardbeien.
Citroenmerveilleux met aardbeien en kokos (thumbnail)Citroenmerveilleux met aardbeien en kokos

Citroenmerveilleux met aardbeien en kokos

4u 15m
17
-
752
Recepten

Citroenmerveilleux met aardbeien en kokos

Een gebakje met twee schijven citroenmeringue, cake met limoncello en aardbeiencompote, slagroom met citroen, kokospoeder en verse aardbeien.
Type gerechtDessert
Totale tijd4u 15m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes752

Ingrediënten

4 personen
Room
0,4 l
VanillestokjeDe zaadjes
1
Bloemsuiker
3 el
Citroensapof wat geraspte schil van een citroen
Kokosnootpoeder
200 g
Aardbeien
1 bakje
Eiwitten
2
Suiker
100 g
Citroen zestevan 1 citroen
1
Suiker
200 g
Eieren
4
Boter
200 g
Bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Verse aardbeien of diepvriesaardbeien
100 g
CitroenHet sap
1
Suiker
60 g
Limoncello
1 scheutje

Benodigdheden

Keukenmachine met k hulpstuk, zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de meringue (3 uur op voorhand):

2 eiwitten, 1 Citroen zeste (van 1 citroen)
1
Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop de eiwitten stijf en voeg een beetje geraspte citroenschil toe.
100 g suiker
2
Voeg de suiker lepel per lepel toe en schep alles in een spuitzak.
3
Spuit platte cirkels met een diameter van ca. 6 cm op een ovenplaat met een matje en bak de meringues 3 uur in de voorverwarmde oven op 100 °C. Laat de meringues afkoelen wanneer ze uit de oven komen.
TIPDit doe je best enkele uren op voorhand zodat je oven beschikbaar is om de cake te bakken.

Voor de vier-vierdencake:

4
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
200 g suiker, 4 eieren
5
Klop de suiker met de eieren tot ruban. Voeg er enkele druppels vanille-extract aan toe.
1 tl bakpoeder, 200 g bloem, 1 snuifje zout
6
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuif zout aan toe.
200 g boter
7
Klop de boter en de bloem door de ruban en laat de machine nog even draaien met de K.
8
Schep het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm en bak de cake 45 minuten in een oven op 175 °C.
9
Laat de cake afkoelen.

Voor de aardbeiencompote:

100 g verse aardbeien (of diepvriesaardbeien), 60 g suiker, 1 citroen (Het sap)
10
Snijd de aardbeien in stukken en doe ze met de suiker en het citroensap in een steelpan. Breng het geheel aan de kook en laat een vijftal minuten koken.
11
Giet alles door een zeef en laat de compote afkoelen.

Voor de merveillieux:

0,4 l Room, 3 el bloemsuiker, 1 vanillestokje (De zaadjes), citroensap (of wat geraspte schil van een citroen)
12
Klop de slagroom met de suiker, de zaadjes van de vanillestok en de zestes van de citroen stijf.
13
Schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
1 scheutje limoncello
14
Snijd de cake in blokjes van 3 à 4 cm en sprenkel er wat limoncello over.
15
Neem een schijf meringue, spuit er een dotje slagroom op en zet er het blokje cake op.
16
Lepel er wat compote van aardbei op.
17
Neem een tweede schijf meringue met ook een toef room en zet het op de cake.
200 g kokosnootpoeder
18
Spatel de hele merveilleux vlak met slagroom en rol ze door het kokospoeder.
1 bakje aardbeien
19
Spuit nog een toren slagroom boven op de merveilleux en werk af met stukjes aardbei.
1
Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop de eiwitten stijf en voeg een beetje geraspte citroenschil toe.
2
Voeg de suiker lepel per lepel toe en schep alles in een spuitzak.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Voor de meringue (3 uur op voorhand):

2 eiwitten, 1 Citroen zeste (van 1 citroen)
1
Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop de eiwitten stijf en voeg een beetje geraspte citroenschil toe.
100 g suiker
2
Voeg de suiker lepel per lepel toe en schep alles in een spuitzak.
3
Spuit platte cirkels met een diameter van ca. 6 cm op een ovenplaat met een matje en bak de meringues 3 uur in de voorverwarmde oven op 100 °C. Laat de meringues afkoelen wanneer ze uit de oven komen.
TIPDit doe je best enkele uren op voorhand zodat je oven beschikbaar is om de cake te bakken.

Voor de vier-vierdencake:

4
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
200 g suiker, 4 eieren
5
Klop de suiker met de eieren tot ruban. Voeg er enkele druppels vanille-extract aan toe.
1 tl bakpoeder, 200 g bloem, 1 snuifje zout
6
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuif zout aan toe.
200 g boter
7
Klop de boter en de bloem door de ruban en laat de machine nog even draaien met de K.
8
Schep het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm en bak de cake 45 minuten in een oven op 175 °C.
9
Laat de cake afkoelen.

Voor de aardbeiencompote:

100 g verse aardbeien (of diepvriesaardbeien), 60 g suiker, 1 citroen (Het sap)
10
Snijd de aardbeien in stukken en doe ze met de suiker en het citroensap in een steelpan. Breng het geheel aan de kook en laat een vijftal minuten koken.
11
Giet alles door een zeef en laat de compote afkoelen.

Voor de merveillieux:

0,4 l Room, 3 el bloemsuiker, 1 vanillestokje (De zaadjes), citroensap (of wat geraspte schil van een citroen)
12
Klop de slagroom met de suiker, de zaadjes van de vanillestok en de zestes van de citroen stijf.
13
Schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
1 scheutje limoncello
14
Snijd de cake in blokjes van 3 à 4 cm en sprenkel er wat limoncello over.
15
Neem een schijf meringue, spuit er een dotje slagroom op en zet er het blokje cake op.
16
Lepel er wat compote van aardbei op.
17
Neem een tweede schijf meringue met ook een toef room en zet het op de cake.
200 g kokosnootpoeder
18
Spatel de hele merveilleux vlak met slagroom en rol ze door het kokospoeder.
1 bakje aardbeien
19
Spuit nog een toren slagroom boven op de merveilleux en werk af met stukjes aardbei.
1
Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop de eiwitten stijf en voeg een beetje geraspte citroenschil toe.
2
Voeg de suiker lepel per lepel toe en schep alles in een spuitzak.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Citroenmerveilleux met aardbeien en kokos (thumbnail)Citroenmerveilleux met aardbeien en kokos
4 personen
4u 15m
Ingrediënten
Room
0,4 l
VanillestokjeDe zaadjes
1
Bloemsuiker
3 el
Citroensapof wat geraspte schil van een citroen
Kokosnootpoeder
200 g
Aardbeien
1 bakje
Eiwitten
2
Suiker
100 g
Citroen zestevan 1 citroen
1
Suiker
200 g
Eieren
4
Boter
200 g
Bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Verse aardbeien of diepvriesaardbeien
100 g
CitroenHet sap
1
Suiker
60 g
Limoncello
1 scheutje

Citroenmerveilleux met aardbeien en kokos

Een gebakje met twee schijven citroenmeringue, cake met limoncello en aardbeiencompote, slagroom met citroen, kokospoeder en verse aardbeien.
Instructies

Voor de meringue (3 uur op voorhand):

2 eiwitten, 1 Citroen zeste (van 1 citroen)
1
Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop de eiwitten stijf en voeg een beetje geraspte citroenschil toe.
100 g suiker
2
Voeg de suiker lepel per lepel toe en schep alles in een spuitzak.
3
Spuit platte cirkels met een diameter van ca. 6 cm op een ovenplaat met een matje en bak de meringues 3 uur in de voorverwarmde oven op 100 °C. Laat de meringues afkoelen wanneer ze uit de oven komen.
TIPDit doe je best enkele uren op voorhand zodat je oven beschikbaar is om de cake te bakken.

Voor de vier-vierdencake:

4
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
200 g suiker, 4 eieren
5
Klop de suiker met de eieren tot ruban. Voeg er enkele druppels vanille-extract aan toe.
1 tl bakpoeder, 200 g bloem, 1 snuifje zout
6
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuif zout aan toe.
200 g boter
7
Klop de boter en de bloem door de ruban en laat de machine nog even draaien met de K.
8
Schep het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm en bak de cake 45 minuten in een oven op 175 °C.
9
Laat de cake afkoelen.

Voor de aardbeiencompote:

100 g verse aardbeien (of diepvriesaardbeien), 60 g suiker, 1 citroen (Het sap)
10
Snijd de aardbeien in stukken en doe ze met de suiker en het citroensap in een steelpan. Breng het geheel aan de kook en laat een vijftal minuten koken.
11
Giet alles door een zeef en laat de compote afkoelen.

Voor de merveillieux:

0,4 l Room, 3 el bloemsuiker, 1 vanillestokje (De zaadjes), citroensap (of wat geraspte schil van een citroen)
12
Klop de slagroom met de suiker, de zaadjes van de vanillestok en de zestes van de citroen stijf.
13
Schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
1 scheutje limoncello
14
Snijd de cake in blokjes van 3 à 4 cm en sprenkel er wat limoncello over.
15
Neem een schijf meringue, spuit er een dotje slagroom op en zet er het blokje cake op.
16
Lepel er wat compote van aardbei op.
17
Neem een tweede schijf meringue met ook een toef room en zet het op de cake.
200 g kokosnootpoeder
18
Spatel de hele merveilleux vlak met slagroom en rol ze door het kokospoeder.
1 bakje aardbeien
19
Spuit nog een toren slagroom boven op de merveilleux en werk af met stukjes aardbei.