Citroen pavlova met exotisch fruit
Citroen pavlova met exotisch fruit
Citroen pavlova werd genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova, die dit voorgeschoteld kreeg tijdens haar tournee doorheen Australië. Dit dessertje met citroenpudding in een kommetje van meringue lijkt een behoorlijke klus, maar is in wezen zo geklaard.
Citroen pavlova met exotisch fruit
Citroen pavlova met exotisch fruit
Citroen pavlova werd genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova, die dit voorgeschoteld kreeg tijdens haar tournee doorheen Australië. Dit dessertje met citroenpudding in een kommetje van meringue lijkt een behoorlijke klus, maar is in wezen zo geklaard.
Ingrediënten
4 personen
Eieren
4
Vanille-extract
1 dopje
Kristalsuiker
175 g
Bloemsuiker
25 g
Citroen
1
Limoenen
2
Boter
100 g
Mango's
0,5
Ananas
0,5
Banaan
1
Passievrucht
1
Munt
Benodigdheden
Keukenmachine, ringvorm diameter 15 cm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 110°C.
4 eieren
2
Breek 2 hele eieren in een steelpan. Breek nog eens 2 eieren waarvan de eiwitten worden opgevangen in de kom van de keukenmachine en de eierdooiers in de steelpan bij de 2 hele eieren.
1 dopje vanille-extract
3
Klop de eiwitten stijf en voeg er een dopje vanille-extract aan toe.
75 g kristalsuiker, 25 g bloemsuiker
4
Voeg de suiker en de bloemsuiker er lepel per lepel aan toe als het eiwit al flink opgeklopt is. Blijf kloppen tot het eiwit glanzend en stevig is.
5
Bekleed een bakvorm met bakpapier of een siliconen matje en leg er een ringvorm op. Schep het eiwit er met een lepel in en maak er een soort van kommetje van (dieper in het midden).
6
Schuif de bakvorm op een ovenplaat in een oven van 110°C gedurende twee uur, tot het hard geworden is.
7
Klop de eierdooiers met de hele eieren los.
1 citroen, 2 limoenen
8
Pers het sap van de limoenen en de citroen in een kommetje.
100 g kristalsuiker
9
Giet het sap bij de eieren, gevolgd door de suiker. Klop het geheel flink los.
10
Zet de steelpan op het vuur en blijf kloppen tot het geheel mooi gebonden is.
100 g boter
11
Haal de steelpan van het vuur en doe er de boter in klontjes bij tijdens het kloppen tot je een mooie citroenpudding bekomt.
12
Stort de citroenpudding uit in een ovenschaal. Leg er een vel vershoudfolie over en druk deze goed aan tegen de pudding. Zet de ovenschaal in de koelkast.
13
Haal de meringue uit de oven en laat hem afkoelen.
0,5 mango's, 0,5 ananas, 1 banaan
14
Snijd de mango, de ananas en de banaan in stukken. Leg het fruit klaar in een mengkom.
15
Haal de meringue voorzichtig uit de vorm en leg hem op een bord.
16
Haal de citroenpudding uit de koelkast en verwijder het vel vershoudfolie. Roer de pudding los.
17
Til de meringue even op, doe een toefje citroenpudding op de bodem van het bord en zet er de meringue opnieuw op. Vul de meringue met de pudding.
1 passievrucht, Munt
18
Doe het fruit op de pudding en werk af met de zaadjes van de passievrucht en enkele blaadjes munt.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor op 110°C.
4 eieren
2
Breek 2 hele eieren in een steelpan. Breek nog eens 2 eieren waarvan de eiwitten worden opgevangen in de kom van de keukenmachine en de eierdooiers in de steelpan bij de 2 hele eieren.
1 dopje vanille-extract
3
Klop de eiwitten stijf en voeg er een dopje vanille-extract aan toe.
75 g kristalsuiker, 25 g bloemsuiker
4
Voeg de suiker en de bloemsuiker er lepel per lepel aan toe als het eiwit al flink opgeklopt is. Blijf kloppen tot het eiwit glanzend en stevig is.
5
Bekleed een bakvorm met bakpapier of een siliconen matje en leg er een ringvorm op. Schep het eiwit er met een lepel in en maak er een soort van kommetje van (dieper in het midden).
6
Schuif de bakvorm op een ovenplaat in een oven van 110°C gedurende twee uur, tot het hard geworden is.
7
Klop de eierdooiers met de hele eieren los.
1 citroen, 2 limoenen
8
Pers het sap van de limoenen en de citroen in een kommetje.
100 g kristalsuiker
9
Giet het sap bij de eieren, gevolgd door de suiker. Klop het geheel flink los.
10
Zet de steelpan op het vuur en blijf kloppen tot het geheel mooi gebonden is.
100 g boter
11
Haal de steelpan van het vuur en doe er de boter in klontjes bij tijdens het kloppen tot je een mooie citroenpudding bekomt.
12
Stort de citroenpudding uit in een ovenschaal. Leg er een vel vershoudfolie over en druk deze goed aan tegen de pudding. Zet de ovenschaal in de koelkast.
13
Haal de meringue uit de oven en laat hem afkoelen.
0,5 mango's, 0,5 ananas, 1 banaan
14
Snijd de mango, de ananas en de banaan in stukken. Leg het fruit klaar in een mengkom.
15
Haal de meringue voorzichtig uit de vorm en leg hem op een bord.
16
Haal de citroenpudding uit de koelkast en verwijder het vel vershoudfolie. Roer de pudding los.
17
Til de meringue even op, doe een toefje citroenpudding op de bodem van het bord en zet er de meringue opnieuw op. Vul de meringue met de pudding.
1 passievrucht, Munt
18
Doe het fruit op de pudding en werk af met de zaadjes van de passievrucht en enkele blaadjes munt.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 15m
Ingrediënten
Eieren
4
Vanille-extract
1 dopje
Kristalsuiker
175 g
Bloemsuiker
25 g
Citroen
1
Limoenen
2
Boter
100 g
Mango's
0,5
Ananas
0,5
Banaan
1
Passievrucht
1
Munt
Citroen pavlova met exotisch fruit
Citroen pavlova werd genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova, die dit voorgeschoteld kreeg tijdens haar tournee doorheen Australië. Dit dessertje met citroenpudding in een kommetje van meringue lijkt een behoorlijke klus, maar is in wezen zo geklaard.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 110°C.
4 eieren
2
Breek 2 hele eieren in een steelpan. Breek nog eens 2 eieren waarvan de eiwitten worden opgevangen in de kom van de keukenmachine en de eierdooiers in de steelpan bij de 2 hele eieren.
1 dopje vanille-extract
3
Klop de eiwitten stijf en voeg er een dopje vanille-extract aan toe.
75 g kristalsuiker, 25 g bloemsuiker
4
Voeg de suiker en de bloemsuiker er lepel per lepel aan toe als het eiwit al flink opgeklopt is. Blijf kloppen tot het eiwit glanzend en stevig is.
5
Bekleed een bakvorm met bakpapier of een siliconen matje en leg er een ringvorm op. Schep het eiwit er met een lepel in en maak er een soort van kommetje van (dieper in het midden).
6
Schuif de bakvorm op een ovenplaat in een oven van 110°C gedurende twee uur, tot het hard geworden is.
7
Klop de eierdooiers met de hele eieren los.
1 citroen, 2 limoenen
8
Pers het sap van de limoenen en de citroen in een kommetje.
100 g kristalsuiker
9
Giet het sap bij de eieren, gevolgd door de suiker. Klop het geheel flink los.
10
Zet de steelpan op het vuur en blijf kloppen tot het geheel mooi gebonden is.
100 g boter
11
Haal de steelpan van het vuur en doe er de boter in klontjes bij tijdens het kloppen tot je een mooie citroenpudding bekomt.
12
Stort de citroenpudding uit in een ovenschaal. Leg er een vel vershoudfolie over en druk deze goed aan tegen de pudding. Zet de ovenschaal in de koelkast.
13
Haal de meringue uit de oven en laat hem afkoelen.
0,5 mango's, 0,5 ananas, 1 banaan
14
Snijd de mango, de ananas en de banaan in stukken. Leg het fruit klaar in een mengkom.
15
Haal de meringue voorzichtig uit de vorm en leg hem op een bord.
16
Haal de citroenpudding uit de koelkast en verwijder het vel vershoudfolie. Roer de pudding los.
17
Til de meringue even op, doe een toefje citroenpudding op de bodem van het bord en zet er de meringue opnieuw op. Vul de meringue met de pudding.
1 passievrucht, Munt
18
Doe het fruit op de pudding en werk af met de zaadjes van de passievrucht en enkele blaadjes munt.