Çigköfte en mercimek köftesi met champignons
Çigköfte en mercimek köftesi met champignons
Ingrediënten
4 personen
Bulgur
100 g
Water
100 g
Ajuin
1
Tomaten
0,5
Look
3 teentjes
Paprikapasta
1 tl
Limoenen
0,5
Zwarte peper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Platte peterselie
Munt
Granaatappel siroop
1 el
Groene linzen
80 g
Basmatirijst
40 g
Boter
1 een klont
Champignons
2 bakje
Zout
Chilipoeder
1 snuifje
All spice berrypiment
1 snuifje
Eieren
3
Panko
50 g
Dille
Bloem
4 el
Arachideolie
Romeinse sla
0,25
Rucolawilde
1 bosje
Citroenen
0,5
Benodigdheden
Blender, weegschaal, blender, zeef, keukenrol, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Çigköfte met bulgur
100 g bulgur, 100 g Water
1
Weeg de bulgur af in een kom. Giet er dezelfde hoeveelheid kokend water bij en laat 5 à 10 minuten wellen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 ajuinen, 0,5 tomaten, 1 teentje Look
2
Snijd de ui en tomaat in grote stukken en doe ze in de pot van de blender, samen met de look. Mix fijn en voeg toe aan de gewelde bulgur.
1 tl paprikapasta, 0,5 limoenen, 1 snuifje zwarte peper, 1 snuifje komijn, platte peterselie, Munt
3
Voeg de paprikapasta toe, gevolgd door het limoensap. Breng het geheel op smaak met komijn, zwarte peper, fijngesnipperde munt en peterselie.
1 el granaatappel siroop
4
Voeg de granaatappelsiroop toe en meng ze onder de bulgur. Hou de bereiding even apart.
Mercimek köftesi met champignons en linzen
80 g groene linzen, 40 g basmatirijst
5
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de rijst en de linzen gaar. Giet ze daarna door een zeef en spoel onder koud water. Laat even uitlekken.
1 een klont boter, 2 bakje champignons, zout, 1 snuifje chilipoeder
6
Smelt boter in een pan op het vuur. Snijd de champignons in vier en bak ze in de boter. Kruid met zout en chili.
0,5 ajuinen, 2 teentjes Look
7
Pel de ui en de look, snijd fijn en stoof mee aan met de champignons.
1 snuifje all spice berry
8
Schep de gebakken champignons in de pot van de blender, voeg er de allspice (piment) aan toe en mix ze kort.
1 ei, 50 g panko, dille
9
Schep de gare rijst en de linzen bij de champignons en mix nog eens. Voeg ei, panko en wat fijngesneden dille toe.
2 eieren, 4 el bloem
10
Breek de andere eieren in een schaal en kluts ze kort. Doe de bloem in een andere schaal.
arachideolie
11
Laat een goede scheut neutrale olie heet worden in een diepe pan. Rol balletjes van het deeg, rol ze door de bloem en vervolgens door het geklutste ei. Bak de balletjes goudbruin in de hete olie.
TIPZorg ervoor dat de olie in de pan niet te heet wordt.
zout
12
Laat de köfte even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er nog een snuifje zout over.
Afwerking
0,25 Romeinse sla, 1 bosje Rucola, 0,5 citroenen
13
Kuis en was de Romeinse sla en de rucola en laat ze even uitlekken. Verdeel de salade over een grote schaal. Snijd de citroen in partjes en schik ze tussen de sla.
14
Neem wat bulgur in je hand, knijp je vingers één keer goed toe en laat de köfte op je hand rollen.
15
Leg de vegan çigköfte tussen de sla en de citroenpartjes. Schik de gebakken mercimek köftesi ertussen, en serveer met wat extra platte peterselie.
1
Weeg de bulgur af in een kom. Giet er dezelfde hoeveelheid kokend water bij en laat 5 à 10 minuten wellen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Snijd de ui en tomaat in grote stukken en doe ze in de pot van de blender, samen met de look. Mix fijn en voeg toe aan de gewelde bulgur.
Çigköfte met bulgur
100 g bulgur, 100 g Water
1
Weeg de bulgur af in een kom. Giet er dezelfde hoeveelheid kokend water bij en laat 5 à 10 minuten wellen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 ajuinen, 0,5 tomaten, 1 teentje Look
2
Snijd de ui en tomaat in grote stukken en doe ze in de pot van de blender, samen met de look. Mix fijn en voeg toe aan de gewelde bulgur.
1 tl paprikapasta, 0,5 limoenen, 1 snuifje zwarte peper, 1 snuifje komijn, platte peterselie, Munt
3
Voeg de paprikapasta toe, gevolgd door het limoensap. Breng het geheel op smaak met komijn, zwarte peper, fijngesnipperde munt en peterselie.
1 el granaatappel siroop
4
Voeg de granaatappelsiroop toe en meng ze onder de bulgur. Hou de bereiding even apart.
Mercimek köftesi met champignons en linzen
80 g groene linzen, 40 g basmatirijst
5
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de rijst en de linzen gaar. Giet ze daarna door een zeef en spoel onder koud water. Laat even uitlekken.
1 een klont boter, 2 bakje champignons, zout, 1 snuifje chilipoeder
6
Smelt boter in een pan op het vuur. Snijd de champignons in vier en bak ze in de boter. Kruid met zout en chili.
0,5 ajuinen, 2 teentjes Look
7
Pel de ui en de look, snijd fijn en stoof mee aan met de champignons.
1 snuifje all spice berry
8
Schep de gebakken champignons in de pot van de blender, voeg er de allspice (piment) aan toe en mix ze kort.
1 ei, 50 g panko, dille
9
Schep de gare rijst en de linzen bij de champignons en mix nog eens. Voeg ei, panko en wat fijngesneden dille toe.
2 eieren, 4 el bloem
10
Breek de andere eieren in een schaal en kluts ze kort. Doe de bloem in een andere schaal.
arachideolie
11
Laat een goede scheut neutrale olie heet worden in een diepe pan. Rol balletjes van het deeg, rol ze door de bloem en vervolgens door het geklutste ei. Bak de balletjes goudbruin in de hete olie.
TIPZorg ervoor dat de olie in de pan niet te heet wordt.
zout
12
Laat de köfte even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er nog een snuifje zout over.
Afwerking
0,25 Romeinse sla, 1 bosje Rucola, 0,5 citroenen
13
Kuis en was de Romeinse sla en de rucola en laat ze even uitlekken. Verdeel de salade over een grote schaal. Snijd de citroen in partjes en schik ze tussen de sla.
14
Neem wat bulgur in je hand, knijp je vingers één keer goed toe en laat de köfte op je hand rollen.
15
Leg de vegan çigköfte tussen de sla en de citroenpartjes. Schik de gebakken mercimek köftesi ertussen, en serveer met wat extra platte peterselie.
1
Weeg de bulgur af in een kom. Giet er dezelfde hoeveelheid kokend water bij en laat 5 à 10 minuten wellen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Snijd de ui en tomaat in grote stukken en doe ze in de pot van de blender, samen met de look. Mix fijn en voeg toe aan de gewelde bulgur.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Bulgur
100 g
Water
100 g
Ajuin
1
Tomaten
0,5
Look
3 teentjes
Paprikapasta
1 tl
Limoenen
0,5
Zwarte peper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Platte peterselie
Munt
Granaatappel siroop
1 el
Groene linzen
80 g
Basmatirijst
40 g
Boter
1 een klont
Champignons
2 bakje
Zout
Chilipoeder
1 snuifje
All spice berrypiment
1 snuifje
Eieren
3
Panko
50 g
Dille
Bloem
4 el
Arachideolie
Romeinse sla
0,25
Rucolawilde
1 bosje
Citroenen
0,5
Çigköfte en mercimek köftesi met champignons
Köfte van bulgur en köfte van champignons en linzenJeroen maakt een vegan en een vegetarische versie van de typisch Turkse köfte, wat zoveel als 'balletje' betekent. Çigköfte zijn gemaakt van bulgur. Mercimek köftesi zijn Turkse linzenballetjes waar Jeroen champignons aan toevoegt.Instructies
Çigköfte met bulgur
100 g bulgur, 100 g Water
1
Weeg de bulgur af in een kom. Giet er dezelfde hoeveelheid kokend water bij en laat 5 à 10 minuten wellen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 ajuinen, 0,5 tomaten, 1 teentje Look
2
Snijd de ui en tomaat in grote stukken en doe ze in de pot van de blender, samen met de look. Mix fijn en voeg toe aan de gewelde bulgur.
1 tl paprikapasta, 0,5 limoenen, 1 snuifje zwarte peper, 1 snuifje komijn, platte peterselie, Munt
3
Voeg de paprikapasta toe, gevolgd door het limoensap. Breng het geheel op smaak met komijn, zwarte peper, fijngesnipperde munt en peterselie.
1 el granaatappel siroop
4
Voeg de granaatappelsiroop toe en meng ze onder de bulgur. Hou de bereiding even apart.
Mercimek köftesi met champignons en linzen
80 g groene linzen, 40 g basmatirijst
5
Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de rijst en de linzen gaar. Giet ze daarna door een zeef en spoel onder koud water. Laat even uitlekken.
1 een klont boter, 2 bakje champignons, zout, 1 snuifje chilipoeder
6
Smelt boter in een pan op het vuur. Snijd de champignons in vier en bak ze in de boter. Kruid met zout en chili.
0,5 ajuinen, 2 teentjes Look
7
Pel de ui en de look, snijd fijn en stoof mee aan met de champignons.
1 snuifje all spice berry
8
Schep de gebakken champignons in de pot van de blender, voeg er de allspice (piment) aan toe en mix ze kort.
1 ei, 50 g panko, dille
9
Schep de gare rijst en de linzen bij de champignons en mix nog eens. Voeg ei, panko en wat fijngesneden dille toe.
2 eieren, 4 el bloem
10
Breek de andere eieren in een schaal en kluts ze kort. Doe de bloem in een andere schaal.
arachideolie
11
Laat een goede scheut neutrale olie heet worden in een diepe pan. Rol balletjes van het deeg, rol ze door de bloem en vervolgens door het geklutste ei. Bak de balletjes goudbruin in de hete olie.
TIPZorg ervoor dat de olie in de pan niet te heet wordt.
zout
12
Laat de köfte even uitlekken op wat keukenpapier en strooi er nog een snuifje zout over.
Afwerking
0,25 Romeinse sla, 1 bosje Rucola, 0,5 citroenen
13
Kuis en was de Romeinse sla en de rucola en laat ze even uitlekken. Verdeel de salade over een grote schaal. Snijd de citroen in partjes en schik ze tussen de sla.
14
Neem wat bulgur in je hand, knijp je vingers één keer goed toe en laat de köfte op je hand rollen.
15
Leg de vegan çigköfte tussen de sla en de citroenpartjes. Schik de gebakken mercimek köftesi ertussen, en serveer met wat extra platte peterselie.