
Dit is een snelle maar lekkere maaltijd die je eet als lunch of als het 's avonds snel moet gaan. De enige bereidingen zijn een pestovinaigrette en een eenvoudige tomatensaus.
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ajuin
- 1 teen knoflook
- 40 g tomatenpuree
- 15 cl witte wijn
- gedroogde oregano
- tijm
- een snuifje kristalsuiker
- zout
- 1 koffielepel sambal
- 1 blik tomaten
- olijfolie
- een handvol pijnboompitten
- 100 g Parmezaanse kaas
- 1 bussel basilicum
- 0.5 teen knoflook
- peper
- zout
- een scheut witte wijnazijn
- 4 ciabatta broodje
- 200 g tonijn
- 8 ansjovisfilet
- een handvol olijven
- 2 koffielepel kappertjes
- 250 g mozzarella
- 1 ajuin
- een handvol rucola
Benodigdheden
Bereiding
De tomatensaus
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof in de olie.
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en doe hem bij de ui.
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
Giet de wijn bij de saus en laat verdampen. Kruid met oregano, tijm, suiker, zout en sambal.
Doe de tomatenblokjes bij de saus. Vul het lege blik voor driekwart met water en giet het bij de saus. Laat de saus op een zacht vuur garen en indikken.
Mix de tomatensaus.
De pesto
Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten in de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de Parmezaan in kleinere stukken. Hak het basilicum fijn en meng met de Parmezaan.
Hak de pijnboompitten fijn en doe ze bij de pesto.
Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje fijn en plet het met een mes. Doe het bij de pesto.
Giet een flinke scheut olijfolie bij de pesto en kruid met peper en zout.
Doe vlak voor het serveren een scheutje witte wijnazijn bij de pesto.
De pizza
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Snijd de bolle kant van de ciabatta’s zodat ze mooi blijven liggen. Snijd de broodjes open en leg ze op een bakplaat.
Bestrijk de broodjes gul met de tomatensaus.
Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork. Verdeel de tonijn over de broodjes.
Leg wat ansjovis, olijven en kappertjes op de tonijn.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de broodjes.
Pel de ui en snijd hem in fijne slierten. Verdeel de slierten over de broodjes. Sprenkel er een beetje olijfolie over.
Bak de pizza’s 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Was de rucola.
Werk de pizza’s af met een beetje rucola, een lepel pestovinaigrette en een snuif oregano.