dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gevulde portobello’s met tomatensaus en puree (thumbnail)Gevulde portobello’s met tomatensaus en puree

Gevulde portobello’s met tomatensaus en puree

50m
26
-
2.7K
Recepten

Gevulde portobello’s met tomatensaus en puree

Gevulde paprika’s of tomaten kent iedereen, maar heb je al eens gevulde portobello’s geprobeerd? Jeroen kruidt het gehakt voor zijn portobello’s ‘farcis’ met peterselie en Parmezaanse kaas. Daarbij serveert hij een gladde tomatensaus en een smeuïge aardappelpuree.
Gevulde portobello’s met tomatensaus en puree (thumbnail)Gevulde portobello’s met tomatensaus en puree

Gevulde portobello’s met tomatensaus en puree

50m
26
-
2.7K
Recepten

Gevulde portobello’s met tomatensaus en puree

Gevulde paprika’s of tomaten kent iedereen, maar heb je al eens gevulde portobello’s geprobeerd? Jeroen kruidt het gehakt voor zijn portobello’s ‘farcis’ met peterselie en Parmezaanse kaas. Daarbij serveert hij een gladde tomatensaus en een smeuïge aardappelpuree.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten26
Beoordeling-
Aantal likes2.7K

Ingrediënten

4 personen
Sjalotten
1,5
Olijfolie
Look
1 teentje
Rozemarijn
Tijm
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,1 l
Peper
Zout
Tomatenblokjes
2 blikken
Water
Laurier
3 blaadjes
Kristalsuiker
1 snuifje
Gemengd gehakt
400 g
Eigelen
4
Paneermeel
30 g
Parmezaanse kaas
150 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Pijnboompitten
50 g
Portobello's
4
Lookolie
Panko
30 g
Aardappelen
1.000 g
Boter
40 g
Melk
1 scheutje
Bieslook
0,25 bosjes

Benodigdheden

Blender, een keukenmachine met menghaak, een zeef, een blender, een rasp, keukenpapier, een pureestamper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De tomatensaus

1 Sjalotten, olijfolie, 1 teentje Look, rozemarijn, tijm
1
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof er de fijngesnipperde sjalot en de lookpulp in aan. Voeg ook de tijm en rozemarijn toe.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, peper, zout
2
Laat de tomatenpuree kort meebakken en blus daarna met de witte wijn. Kruid met peper en zout.
2 blikken Tomatenblokjes, Water, 3 blaadjes laurier
3
Voeg na enkele minuten ook de tomatenblokjes en een scheut water toe. Doe de laurierblaadjes bij de saus en laat even sudderen op een zacht vuur.
1 snuifje kristalsuiker
4
Doe de saus in de blender en mix ze fijn. Haal ze daarna door een zeef en houd ze warm op het vuur. Voeg een klein snuifje suiker toe en kruid bij naar eigen smaak.

De gevulde portobello's

5
Verwarm de oven voor op 180°C.
400 g gemengd gehakt, 2 eigelen, 30 g paneermeel, 75 g Parmezaanse kaas
6
Doe het gehakt, de eigelen en het paneermeel in de mengkom van de keukenmachine en laat draaien. Rasp de Parmezaanse kaas erbij.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 Sjalotten
7
Snijd de peterselie en de sjalot fijn en voeg toe aan het gehakt.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
8
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Doe ze ook bij het gehakt en laat de machine nog even draaien.
4 portobello's, lookolie, olijfolie
9
Snijd de harde steeltjes van de portobello’s weg en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze aan beide kanten met een scheutje (look)olie.
10
Verdeel het gehakt in vier gelijke delen, maak er bollen van en vul de portobello’s een voor een.
30 g panko, 75 g Parmezaanse kaas
11
Meng de geraspte Parmezaanse kaas en de panko met een scheut olijfolie. Verdeel het mengsel over de gevulde portobello’s.
12
Bak de portobello’s gedurende 25 minuten in de oven op 180°C.

De puree

13
Verwarm een pot met gezouten water.
1.000 g aardappelen
14
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
40 g boter, 2 eigelen, 1 scheutje melk
15
Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de boter, de eidooiers en een scheutje melk in.
peper, zout
16
Roer tot je een smeuïge puree krijgt en breng op smaak met peper en zout.
0,25 bosjes Bieslook
17
Serveer een toef puree met een gevulde portobello en lepel er wat tomatensaus over. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook.
1
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof er de fijngesnipperde sjalot en de lookpulp in aan. Voeg ook de tijm en rozemarijn toe.
2
Laat de tomatenpuree kort meebakken en blus daarna met de witte wijn. Kruid met peper en zout.

Instructies

De tomatensaus

1 Sjalotten, olijfolie, 1 teentje Look, rozemarijn, tijm
1
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof er de fijngesnipperde sjalot en de lookpulp in aan. Voeg ook de tijm en rozemarijn toe.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, peper, zout
2
Laat de tomatenpuree kort meebakken en blus daarna met de witte wijn. Kruid met peper en zout.
2 blikken Tomatenblokjes, Water, 3 blaadjes laurier
3
Voeg na enkele minuten ook de tomatenblokjes en een scheut water toe. Doe de laurierblaadjes bij de saus en laat even sudderen op een zacht vuur.
1 snuifje kristalsuiker
4
Doe de saus in de blender en mix ze fijn. Haal ze daarna door een zeef en houd ze warm op het vuur. Voeg een klein snuifje suiker toe en kruid bij naar eigen smaak.

De gevulde portobello's

5
Verwarm de oven voor op 180°C.
400 g gemengd gehakt, 2 eigelen, 30 g paneermeel, 75 g Parmezaanse kaas
6
Doe het gehakt, de eigelen en het paneermeel in de mengkom van de keukenmachine en laat draaien. Rasp de Parmezaanse kaas erbij.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 Sjalotten
7
Snijd de peterselie en de sjalot fijn en voeg toe aan het gehakt.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
8
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Doe ze ook bij het gehakt en laat de machine nog even draaien.
4 portobello's, lookolie, olijfolie
9
Snijd de harde steeltjes van de portobello’s weg en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze aan beide kanten met een scheutje (look)olie.
10
Verdeel het gehakt in vier gelijke delen, maak er bollen van en vul de portobello’s een voor een.
30 g panko, 75 g Parmezaanse kaas
11
Meng de geraspte Parmezaanse kaas en de panko met een scheut olijfolie. Verdeel het mengsel over de gevulde portobello’s.
12
Bak de portobello’s gedurende 25 minuten in de oven op 180°C.

De puree

13
Verwarm een pot met gezouten water.
1.000 g aardappelen
14
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
40 g boter, 2 eigelen, 1 scheutje melk
15
Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de boter, de eidooiers en een scheutje melk in.
peper, zout
16
Roer tot je een smeuïge puree krijgt en breng op smaak met peper en zout.
0,25 bosjes Bieslook
17
Serveer een toef puree met een gevulde portobello en lepel er wat tomatensaus over. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook.
1
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof er de fijngesnipperde sjalot en de lookpulp in aan. Voeg ook de tijm en rozemarijn toe.
2
Laat de tomatenpuree kort meebakken en blus daarna met de witte wijn. Kruid met peper en zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gevulde portobello’s met tomatensaus en puree (thumbnail)Gevulde portobello’s met tomatensaus en puree
4 personen
50m
Ingrediënten
Sjalotten
1,5
Olijfolie
Look
1 teentje
Rozemarijn
Tijm
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,1 l
Peper
Zout
Tomatenblokjes
2 blikken
Water
Laurier
3 blaadjes
Kristalsuiker
1 snuifje
Gemengd gehakt
400 g
Eigelen
4
Paneermeel
30 g
Parmezaanse kaas
150 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Pijnboompitten
50 g
Portobello's
4
Lookolie
Panko
30 g
Aardappelen
1.000 g
Boter
40 g
Melk
1 scheutje
Bieslook
0,25 bosjes

Gevulde portobello’s met tomatensaus en puree

Gevulde paprika’s of tomaten kent iedereen, maar heb je al eens gevulde portobello’s geprobeerd? Jeroen kruidt het gehakt voor zijn portobello’s ‘farcis’ met peterselie en Parmezaanse kaas. Daarbij serveert hij een gladde tomatensaus en een smeuïge aardappelpuree.
Instructies

De tomatensaus

1 Sjalotten, olijfolie, 1 teentje Look, rozemarijn, tijm
1
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan. Stoof er de fijngesnipperde sjalot en de lookpulp in aan. Voeg ook de tijm en rozemarijn toe.
2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, peper, zout
2
Laat de tomatenpuree kort meebakken en blus daarna met de witte wijn. Kruid met peper en zout.
2 blikken Tomatenblokjes, Water, 3 blaadjes laurier
3
Voeg na enkele minuten ook de tomatenblokjes en een scheut water toe. Doe de laurierblaadjes bij de saus en laat even sudderen op een zacht vuur.
1 snuifje kristalsuiker
4
Doe de saus in de blender en mix ze fijn. Haal ze daarna door een zeef en houd ze warm op het vuur. Voeg een klein snuifje suiker toe en kruid bij naar eigen smaak.

De gevulde portobello's

5
Verwarm de oven voor op 180°C.
400 g gemengd gehakt, 2 eigelen, 30 g paneermeel, 75 g Parmezaanse kaas
6
Doe het gehakt, de eigelen en het paneermeel in de mengkom van de keukenmachine en laat draaien. Rasp de Parmezaanse kaas erbij.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 Sjalotten
7
Snijd de peterselie en de sjalot fijn en voeg toe aan het gehakt.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
8
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Doe ze ook bij het gehakt en laat de machine nog even draaien.
4 portobello's, lookolie, olijfolie
9
Snijd de harde steeltjes van de portobello’s weg en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze aan beide kanten met een scheutje (look)olie.
10
Verdeel het gehakt in vier gelijke delen, maak er bollen van en vul de portobello’s een voor een.
30 g panko, 75 g Parmezaanse kaas
11
Meng de geraspte Parmezaanse kaas en de panko met een scheut olijfolie. Verdeel het mengsel over de gevulde portobello’s.
12
Bak de portobello’s gedurende 25 minuten in de oven op 180°C.

De puree

13
Verwarm een pot met gezouten water.
1.000 g aardappelen
14
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
40 g boter, 2 eigelen, 1 scheutje melk
15
Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de boter, de eidooiers en een scheutje melk in.
peper, zout
16
Roer tot je een smeuïge puree krijgt en breng op smaak met peper en zout.
0,25 bosjes Bieslook
17
Serveer een toef puree met een gevulde portobello en lepel er wat tomatensaus over. Werk af met wat fijngesnipperde bieslook.