dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chop choy met spiering en noedels (thumbnail)Chop choy met spiering en noedels

Chop choy met spiering en noedels

30m
17
100%
3.2K
Recepten

Chop choy met spiering en noedels

Een snel eenpansgerecht waar je veel oosterse smaken in zal terugvinden. Chop choy betekent letterlijk ‘gemengde groenten’, dus je kan er alle kanten mee uit. Met de malse stukjes gebakken varkensvlees en de overvloed aan groenten heb je in geen tijd een evenwichtige maaltijd op tafel staan.
Chop choy met spiering en noedels (thumbnail)Chop choy met spiering en noedels

Chop choy met spiering en noedels

30m
17
100%
3.2K
Recepten

Chop choy met spiering en noedels

Een snel eenpansgerecht waar je veel oosterse smaken in zal terugvinden. Chop choy betekent letterlijk ‘gemengde groenten’, dus je kan er alle kanten mee uit. Met de malse stukjes gebakken varkensvlees en de overvloed aan groenten heb je in geen tijd een evenwichtige maaltijd op tafel staan.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten17
Beoordeling100%
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Sojasaus
4 el
Rijstwijn
0,2 l
Oestersaus
2 el
Water
0,1 l
Maïzena
1 tl
Sluimererwten
200 g
Wortels
2
Ajuin
1
Oesterzwammen
100 g
Sojascheuten
300 g
Arachideolie
1 een flinke scheut
Varkensspiering
600 g
Gember
40 g
Look
2 teentjes
Eiernoedels
400 g
Sambal
1 el
Lente-ui
1 bosje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

4 el sojasaus, 0,2 l rijstwijn, 2 el oestersaus, 0,1 l Water, 1 tl maïzena
1
Doe de sojasaus met de rijstwijn en de oestersaus in een steelpannetje en breng de saus aan de kook. Los de maïzena op in wat water en roer dat onder de saus.
200 g sluimererwten, 2 Wortels, 1 ajuin, 100 g oesterzwammen, 300 g Sojascheuten
2
Snijd de groenten grof: sluimererwten, de oesterzwammen en de ui. De wortelen snijd je in schijfjes. Doe de gesneden groentjes en de sojascheuten in een kom.
1 een flinke scheut arachideolie, 600 g varkensspiering
3
Zet een wok op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden. Snijd het vlees in blokjes en kleur de blokjes in de hete olie. Kruid met peper en zout.
40 g gember, 2 teentjes Look, 400 g eiernoedels
4
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net gaar. Schil de gember en de look en snijd beiden fijn.
1 el sambal
5
Schep het vlees uit de pan en houd het even apart. Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de wok en bak er de uien, de wortelen en de oesterzwammen in. Voeg de fijngesneden look en gember toe, gevolgd door een lepel sambal.
6
Roer alles goed door elkaar en voeg de sluimererwten en de sojascheuten toe, gevolgd door de blokjes varkensvlees.
7
Roer alles op een hoog vuur onder elkaar en voeg de saus eraan toe. Meng alles nog eens goed onder elkaar.
1 bosje lente-ui
8
Giet de noedels af en schep wat in een bord. Schep er een royale portie gebakken groenten met varkensvlees bij en werk af met wat fijngesneden lente ui.
1
Doe de sojasaus met de rijstwijn en de oestersaus in een steelpannetje en breng de saus aan de kook. Los de maïzena op in wat water en roer dat onder de saus.
2
Snijd de groenten grof: sluimererwten, de oesterzwammen en de ui. De wortelen snijd je in schijfjes. Doe de gesneden groentjes en de sojascheuten in een kom.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

4 el sojasaus, 0,2 l rijstwijn, 2 el oestersaus, 0,1 l Water, 1 tl maïzena
1
Doe de sojasaus met de rijstwijn en de oestersaus in een steelpannetje en breng de saus aan de kook. Los de maïzena op in wat water en roer dat onder de saus.
200 g sluimererwten, 2 Wortels, 1 ajuin, 100 g oesterzwammen, 300 g Sojascheuten
2
Snijd de groenten grof: sluimererwten, de oesterzwammen en de ui. De wortelen snijd je in schijfjes. Doe de gesneden groentjes en de sojascheuten in een kom.
1 een flinke scheut arachideolie, 600 g varkensspiering
3
Zet een wok op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden. Snijd het vlees in blokjes en kleur de blokjes in de hete olie. Kruid met peper en zout.
40 g gember, 2 teentjes Look, 400 g eiernoedels
4
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net gaar. Schil de gember en de look en snijd beiden fijn.
1 el sambal
5
Schep het vlees uit de pan en houd het even apart. Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de wok en bak er de uien, de wortelen en de oesterzwammen in. Voeg de fijngesneden look en gember toe, gevolgd door een lepel sambal.
6
Roer alles goed door elkaar en voeg de sluimererwten en de sojascheuten toe, gevolgd door de blokjes varkensvlees.
7
Roer alles op een hoog vuur onder elkaar en voeg de saus eraan toe. Meng alles nog eens goed onder elkaar.
1 bosje lente-ui
8
Giet de noedels af en schep wat in een bord. Schep er een royale portie gebakken groenten met varkensvlees bij en werk af met wat fijngesneden lente ui.
1
Doe de sojasaus met de rijstwijn en de oestersaus in een steelpannetje en breng de saus aan de kook. Los de maïzena op in wat water en roer dat onder de saus.
2
Snijd de groenten grof: sluimererwten, de oesterzwammen en de ui. De wortelen snijd je in schijfjes. Doe de gesneden groentjes en de sojascheuten in een kom.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chop choy met spiering en noedels (thumbnail)Chop choy met spiering en noedels
4 personen
30m
Ingrediënten
Sojasaus
4 el
Rijstwijn
0,2 l
Oestersaus
2 el
Water
0,1 l
Maïzena
1 tl
Sluimererwten
200 g
Wortels
2
Ajuin
1
Oesterzwammen
100 g
Sojascheuten
300 g
Arachideolie
1 een flinke scheut
Varkensspiering
600 g
Gember
40 g
Look
2 teentjes
Eiernoedels
400 g
Sambal
1 el
Lente-ui
1 bosje

Chop choy met spiering en noedels

Een snel eenpansgerecht waar je veel oosterse smaken in zal terugvinden. Chop choy betekent letterlijk ‘gemengde groenten’, dus je kan er alle kanten mee uit. Met de malse stukjes gebakken varkensvlees en de overvloed aan groenten heb je in geen tijd een evenwichtige maaltijd op tafel staan.
Instructies
4 el sojasaus, 0,2 l rijstwijn, 2 el oestersaus, 0,1 l Water, 1 tl maïzena
1
Doe de sojasaus met de rijstwijn en de oestersaus in een steelpannetje en breng de saus aan de kook. Los de maïzena op in wat water en roer dat onder de saus.
200 g sluimererwten, 2 Wortels, 1 ajuin, 100 g oesterzwammen, 300 g Sojascheuten
2
Snijd de groenten grof: sluimererwten, de oesterzwammen en de ui. De wortelen snijd je in schijfjes. Doe de gesneden groentjes en de sojascheuten in een kom.
1 een flinke scheut arachideolie, 600 g varkensspiering
3
Zet een wok op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in heet worden. Snijd het vlees in blokjes en kleur de blokjes in de hete olie. Kruid met peper en zout.
40 g gember, 2 teentjes Look, 400 g eiernoedels
4
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de noedels net gaar. Schil de gember en de look en snijd beiden fijn.
1 el sambal
5
Schep het vlees uit de pan en houd het even apart. Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de wok en bak er de uien, de wortelen en de oesterzwammen in. Voeg de fijngesneden look en gember toe, gevolgd door een lepel sambal.
6
Roer alles goed door elkaar en voeg de sluimererwten en de sojascheuten toe, gevolgd door de blokjes varkensvlees.
7
Roer alles op een hoog vuur onder elkaar en voeg de saus eraan toe. Meng alles nog eens goed onder elkaar.
1 bosje lente-ui
8
Giet de noedels af en schep wat in een bord. Schep er een royale portie gebakken groenten met varkensvlees bij en werk af met wat fijngesneden lente ui.