Chocoladerijstpap met slagroom en zoete nootjes
Chocoladerijstpap met slagroom en zoete nootjes
Deze rijstpap verdient het om met gouden lepeltjes gegeten te worden. Jeroen vult glazen met het chocoladedessert, afgewerkt met lichte room en brésiliennenootjes.
Chocoladerijstpap met slagroom en zoete nootjes
Chocoladerijstpap met slagroom en zoete nootjes
Deze rijstpap verdient het om met gouden lepeltjes gegeten te worden. Jeroen vult glazen met het chocoladedessert, afgewerkt met lichte room en brésiliennenootjes.
Ingrediënten
4 personen
Dessertrijst
150 g
Melk
7 dl
Pudding
2 dl
Vanillestokje
1
Vanillesuiker
4 el
Chocolade
100 g
Chocolade
1
Puddingpoeder
1 el
Cacaopoeder
2 el
Slagroom
0,2 l
Bresilienne nootjes
6 el
Eieren
2
Benodigdheden
Handmixer, min 4 glazen dessertpotjes, een maatbeker, een keukenweegschaal, evt een handmixer, een vel vershoudfolie, een rasp of dunschiller
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Schenk melk in een pot en weeg de juiste hoeveelheid dessertrijst. Kook de korrels gaar op een matig vuur. Roer af en toe, zodat de rijst niet vastklit aan de bodem. (Controleer de gaartijd van de producent.)
2
Doe een tweede deel melk in een pot. Schraap de zwarte zaadjes uit de vanillestok en doe ze in de melk. Voeg ook de lege vanillepeulen toe en verwarm ze op een zacht vuur. (laat de melk niet koken)
2 eieren
3
Scheid de eieren en doe de dooiers in een mengkom. (Het eiwit gebruik je niet.) Voeg de vanillesuiker toe en klop beide ingrediënten tot een gladde bleke massa (ruban). (werk met de garde, of gebruik een handmixer)
4
Verwijder de vanillepeulen. Breek de chocolade in stukken en doe ze in de warme vanillemelk. Roer met de garde tot ze weggesmolten is.
5
Voeg het cacaopoeder toe en blijf roeren tot het opgelost is in de chocolademelk.
6
Voeg het puddingpoeder toe aan het dooiermengsel en klop tot het opgelost is.
7
Schenk een derde van de hete melk met chocolade bij het dooiermengsel. Meng beide grondig met de garde.
8
Schenk dit op zijn beurt in de pot met de rest van de chocolademelk. Zet de pot op een matig vuur en blijf energiek roeren met de garde tot je een gladde gebonden chocoladepudding overhoudt.
9
Zet de pot opzij. Leg een vel vershoudsfolie bovenop de chocoladepudding, zodat er geen taai vel op komt.
10
Controleer of de dessertrijst gaar is. Als dat het geval is, dan voeg je de chocoladepudding toe. Roer tot je een smeuïge chocoladerijstpap overhoudt.
11
Lepel gelijke porties rijstpap in de serveerglazen. Vul ze maximaal voor 2/3.
12
Laat de chocoladerijstpap afkoelen.
13
Schenk de volle room in een mengkom en klop hem half op. Lepel in elk dessertglas een gelijke portie lobbige slagroom.
14
Strooi over elk dessert een laagje zoete brésiliennenootjes en werk ze af met schilfers donkere chocolade. (Gebruik een dunschiller om ze te maken.)
1
Schenk melk in een pot en weeg de juiste hoeveelheid dessertrijst. Kook de korrels gaar op een matig vuur. Roer af en toe, zodat de rijst niet vastklit aan de bodem. (Controleer de gaartijd van de producent.)
2
Doe een tweede deel melk in een pot. Schraap de zwarte zaadjes uit de vanillestok en doe ze in de melk. Voeg ook de lege vanillepeulen toe en verwarm ze op een zacht vuur. (laat de melk niet koken)
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Schenk melk in een pot en weeg de juiste hoeveelheid dessertrijst. Kook de korrels gaar op een matig vuur. Roer af en toe, zodat de rijst niet vastklit aan de bodem. (Controleer de gaartijd van de producent.)
2
Doe een tweede deel melk in een pot. Schraap de zwarte zaadjes uit de vanillestok en doe ze in de melk. Voeg ook de lege vanillepeulen toe en verwarm ze op een zacht vuur. (laat de melk niet koken)
2 eieren
3
Scheid de eieren en doe de dooiers in een mengkom. (Het eiwit gebruik je niet.) Voeg de vanillesuiker toe en klop beide ingrediënten tot een gladde bleke massa (ruban). (werk met de garde, of gebruik een handmixer)
4
Verwijder de vanillepeulen. Breek de chocolade in stukken en doe ze in de warme vanillemelk. Roer met de garde tot ze weggesmolten is.
5
Voeg het cacaopoeder toe en blijf roeren tot het opgelost is in de chocolademelk.
6
Voeg het puddingpoeder toe aan het dooiermengsel en klop tot het opgelost is.
7
Schenk een derde van de hete melk met chocolade bij het dooiermengsel. Meng beide grondig met de garde.
8
Schenk dit op zijn beurt in de pot met de rest van de chocolademelk. Zet de pot op een matig vuur en blijf energiek roeren met de garde tot je een gladde gebonden chocoladepudding overhoudt.
9
Zet de pot opzij. Leg een vel vershoudsfolie bovenop de chocoladepudding, zodat er geen taai vel op komt.
10
Controleer of de dessertrijst gaar is. Als dat het geval is, dan voeg je de chocoladepudding toe. Roer tot je een smeuïge chocoladerijstpap overhoudt.
11
Lepel gelijke porties rijstpap in de serveerglazen. Vul ze maximaal voor 2/3.
12
Laat de chocoladerijstpap afkoelen.
13
Schenk de volle room in een mengkom en klop hem half op. Lepel in elk dessertglas een gelijke portie lobbige slagroom.
14
Strooi over elk dessert een laagje zoete brésiliennenootjes en werk ze af met schilfers donkere chocolade. (Gebruik een dunschiller om ze te maken.)
1
Schenk melk in een pot en weeg de juiste hoeveelheid dessertrijst. Kook de korrels gaar op een matig vuur. Roer af en toe, zodat de rijst niet vastklit aan de bodem. (Controleer de gaartijd van de producent.)
2
Doe een tweede deel melk in een pot. Schraap de zwarte zaadjes uit de vanillestok en doe ze in de melk. Voeg ook de lege vanillepeulen toe en verwarm ze op een zacht vuur. (laat de melk niet koken)
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Dessertrijst
150 g
Melk
7 dl
Pudding
2 dl
Vanillestokje
1
Vanillesuiker
4 el
Chocolade
100 g
Chocolade
1
Puddingpoeder
1 el
Cacaopoeder
2 el
Slagroom
0,2 l
Bresilienne nootjes
6 el
Eieren
2
Chocoladerijstpap met slagroom en zoete nootjes
Deze rijstpap verdient het om met gouden lepeltjes gegeten te worden. Jeroen vult glazen met het chocoladedessert, afgewerkt met lichte room en brésiliennenootjes.Instructies
1
Schenk melk in een pot en weeg de juiste hoeveelheid dessertrijst. Kook de korrels gaar op een matig vuur. Roer af en toe, zodat de rijst niet vastklit aan de bodem. (Controleer de gaartijd van de producent.)
2
Doe een tweede deel melk in een pot. Schraap de zwarte zaadjes uit de vanillestok en doe ze in de melk. Voeg ook de lege vanillepeulen toe en verwarm ze op een zacht vuur. (laat de melk niet koken)
2 eieren
3
Scheid de eieren en doe de dooiers in een mengkom. (Het eiwit gebruik je niet.) Voeg de vanillesuiker toe en klop beide ingrediënten tot een gladde bleke massa (ruban). (werk met de garde, of gebruik een handmixer)
4
Verwijder de vanillepeulen. Breek de chocolade in stukken en doe ze in de warme vanillemelk. Roer met de garde tot ze weggesmolten is.
5
Voeg het cacaopoeder toe en blijf roeren tot het opgelost is in de chocolademelk.
6
Voeg het puddingpoeder toe aan het dooiermengsel en klop tot het opgelost is.
7
Schenk een derde van de hete melk met chocolade bij het dooiermengsel. Meng beide grondig met de garde.
8
Schenk dit op zijn beurt in de pot met de rest van de chocolademelk. Zet de pot op een matig vuur en blijf energiek roeren met de garde tot je een gladde gebonden chocoladepudding overhoudt.
9
Zet de pot opzij. Leg een vel vershoudsfolie bovenop de chocoladepudding, zodat er geen taai vel op komt.
10
Controleer of de dessertrijst gaar is. Als dat het geval is, dan voeg je de chocoladepudding toe. Roer tot je een smeuïge chocoladerijstpap overhoudt.
11
Lepel gelijke porties rijstpap in de serveerglazen. Vul ze maximaal voor 2/3.
12
Laat de chocoladerijstpap afkoelen.
13
Schenk de volle room in een mengkom en klop hem half op. Lepel in elk dessertglas een gelijke portie lobbige slagroom.
14
Strooi over elk dessert een laagje zoete brésiliennenootjes en werk ze af met schilfers donkere chocolade. (Gebruik een dunschiller om ze te maken.)