Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta

Om de start van de lente vieren, maakt Jeroen een stevige pot champignonsoep. Hij maakt er ineens een volwaardige maaltijd van door er ook een gegrilde wrap met duxelle van champignons, geroosterde hazelnoot en stukjes feta bij te serveren.

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 75 g gedroogde champignons
  • boter
  • 2 ajuin
  • 3 teentje look
  • 2 stengel prei
  • 3 stengel selder
  • 3 bakje champignon
  • 3 aardappel
  • enkele peterseliestengel
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • 3 blaadjes laurier
  • een snuifje venkelpoeder
  • boter
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • een takje tijm
  • 1 bakje champignon
  • 100 g hazelnoot
  • een scheutje balsamico
  • 0.1 liter water
  • 2 tortillavel
  • 200 g feta
  • enkele takjes krulpeterselie

Benodigdheden

  • blender
  • staafmixer

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De champignonsoep

Breng een liter water aan de kook en giet het kokende water op de gedroogde paddenstoelen. Laat de paddenstoelen even weken.

Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot en stoof er de uien in aan.

Pel en plet de teentjes look. Spoel de selder en de prei en snijd ze grof. Voeg nadien de look, selder en prei samen met de champignons toe. Schil vervolgens de aardappelen, snijd ze in stukken en voeg ze toe.

Voeg de geweekte champignons, de bouillon van de geweekte champignons en nog wat extra water toe en breng het geheel aan de kook.

Maak een kruidentuil met de peterseliestengels, de tijm, de rozemarijn en de laurier en voeg hem toe. Voeg vervolgens ook nog een snuif zout en peper toe. Laat het geheel sudderen.

Haal tenslotte de kruidentuil uit de soep en mix de soep fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout en een snuifje venkelpoeder.

De duxelle en de wraps

Laat een grillpan opwarmen. Zet terwijl een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten.

Pel de sjalot, snipper ze fijn en stoof ze aan in de boter. Pel en plet daarna de look en voeg hem toe.

Voeg er verder nog een takje tijm aan toe. Snijd de champignons in plakjes en stoof ze mee aan en kruid tenslotte met peper en zout.

Snijd de noten fijn.

Schep de gebakken champignons in de blender, voeg er een klein scheutje water en een scheutje balsamico aan toe en mix ze.

Zet de pan weer op het vuur en rooster de nootjes in de hete pan.

Leg een tortillavel op je plank en bedek het vel met een laagje duxelle. Strooi er daarna wat geroosterde hazelnoot en wat fijngesneden peterselie over en brokkel er wat feta over.

Plooi de tortilla op zoals je met een burrito zou doen en gril ze aan beide kanten.

Serveer de gegrilde wraps met de champignonsoep.

Champignonsoep en gegrilde wrap met duxelle, hazelnoot en feta