dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Linguini met kippenlevers en paddenstoelen (thumbnail)Linguini met kippenlevers en paddenstoelen

Linguini met kippenlevers en paddenstoelen

40m
13
-
1.8K
Recepten

Linguini met kippenlevers en paddenstoelen

Heel wat mensen vinden kippenlevertjes misschien wansmakelijk, maar dat is onterecht. Het is een goedkoop product met een bijzondere smaak. Koop de levertjes wel kraakvers en laat ze geen dagen in de koelkast liggen. Verse kippenlevertjes hebben een helrode kleur. In combinatie met wat lekkere champignons heb je zo een uniek pastagerecht.
Linguini met kippenlevers en paddenstoelen (thumbnail)Linguini met kippenlevers en paddenstoelen

Linguini met kippenlevers en paddenstoelen

40m
13
-
1.8K
Recepten

Linguini met kippenlevers en paddenstoelen

Heel wat mensen vinden kippenlevertjes misschien wansmakelijk, maar dat is onterecht. Het is een goedkoop product met een bijzondere smaak. Koop de levertjes wel kraakvers en laat ze geen dagen in de koelkast liggen. Verse kippenlevertjes hebben een helrode kleur. In combinatie met wat lekkere champignons heb je zo een uniek pastagerecht.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Linguine
400 g
Kippenlevers
450 g
Ui
1
Spinazie
200 g
Room
0,2 l
Cognac
1 scheutje
Look
1 teentje
Parmezaanse kaas
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Boter
Peper
Zout
Champignons
250 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De bereiding

400 g linguine, 450 g kippenlevers, 1 ui, 200 g spinazie, 0,2 l Room, 1 scheutje cognac, 1 teentje Look, 100 g Parmezaanse kaas, 1 scheutje olijfolie, boter, peper, zout, 250 g champignons
1
Schil de ui en snipper ze fijn. Pel de look en plet tot pulp.
2
Reinig de paddenstoelen (indien nodig) en snij ze in kwartjes.
3
Zet een hoge pan of een kookpot op het vuur en verhit daarin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
4
Laat de paddenstoelen bakken, waardoor ze wat kleuren. Roer regelmatig om.
5
Voeg na enkele minuten de snippers ui en de look toe. Laat alles nog even stoven en zet de pot opzij.
6
Zet een braadpan op het vuur en smelt er een klont boter in.
7
Bak de kippenlevers op een stevig vuur. Kruid het vlees intussen met wat peper van de molen en een snuifje zout. Zorg ervoor dat de levertjes een goudbruin korstje krijgen. Later zullen ze verder garen in de saus.
8
Flambeer de levertjes met een scheutje cognac. Let op: Flambeer voorzichtig! Doe het niet onder de dampkap. Zo vermijd je dat de dampkap de vlam aanzuigt en de (vette) filter doet smeulen.
9
Giet de gebakken kippenlevers en het braadvocht bij de paddenstoelen. Schenk de room erbij en laat ze zeker 10 minuten inkoken op een zacht vuur.
10
Breng intussen een ruime pot met gezouten water aan de kook. Daarin kan je straks de pasta garen.
11
Was de verse spinazie en dep de blaadjes droog. Snipper de groente in reepjes. Voeg de spinaziereepjes meteen toe aan de pot met levertjes en paddenstoelen. Roer alles om en hou de pot warm.
12
Kook de linguini beetgaar (zoals aangegeven op de verpakking). Giet het kookvocht af en stort de pasta in een ruime schaal.
13
Giet daarover de paddenstoelensaus met kippenlevers. Rasp of schilfer wat Parmezaanse kaas over het gerecht. Laat de tafelgasten maar aanvallen!
1
Schil de ui en snipper ze fijn. Pel de look en plet tot pulp.
2
Reinig de paddenstoelen (indien nodig) en snij ze in kwartjes.

Instructies

De bereiding

400 g linguine, 450 g kippenlevers, 1 ui, 200 g spinazie, 0,2 l Room, 1 scheutje cognac, 1 teentje Look, 100 g Parmezaanse kaas, 1 scheutje olijfolie, boter, peper, zout, 250 g champignons
1
Schil de ui en snipper ze fijn. Pel de look en plet tot pulp.
2
Reinig de paddenstoelen (indien nodig) en snij ze in kwartjes.
3
Zet een hoge pan of een kookpot op het vuur en verhit daarin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
4
Laat de paddenstoelen bakken, waardoor ze wat kleuren. Roer regelmatig om.
5
Voeg na enkele minuten de snippers ui en de look toe. Laat alles nog even stoven en zet de pot opzij.
6
Zet een braadpan op het vuur en smelt er een klont boter in.
7
Bak de kippenlevers op een stevig vuur. Kruid het vlees intussen met wat peper van de molen en een snuifje zout. Zorg ervoor dat de levertjes een goudbruin korstje krijgen. Later zullen ze verder garen in de saus.
8
Flambeer de levertjes met een scheutje cognac. Let op: Flambeer voorzichtig! Doe het niet onder de dampkap. Zo vermijd je dat de dampkap de vlam aanzuigt en de (vette) filter doet smeulen.
9
Giet de gebakken kippenlevers en het braadvocht bij de paddenstoelen. Schenk de room erbij en laat ze zeker 10 minuten inkoken op een zacht vuur.
10
Breng intussen een ruime pot met gezouten water aan de kook. Daarin kan je straks de pasta garen.
11
Was de verse spinazie en dep de blaadjes droog. Snipper de groente in reepjes. Voeg de spinaziereepjes meteen toe aan de pot met levertjes en paddenstoelen. Roer alles om en hou de pot warm.
12
Kook de linguini beetgaar (zoals aangegeven op de verpakking). Giet het kookvocht af en stort de pasta in een ruime schaal.
13
Giet daarover de paddenstoelensaus met kippenlevers. Rasp of schilfer wat Parmezaanse kaas over het gerecht. Laat de tafelgasten maar aanvallen!
1
Schil de ui en snipper ze fijn. Pel de look en plet tot pulp.
2
Reinig de paddenstoelen (indien nodig) en snij ze in kwartjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Linguini met kippenlevers en paddenstoelen (thumbnail)Linguini met kippenlevers en paddenstoelen
4 personen
40m
Ingrediënten
Linguine
400 g
Kippenlevers
450 g
Ui
1
Spinazie
200 g
Room
0,2 l
Cognac
1 scheutje
Look
1 teentje
Parmezaanse kaas
100 g
Olijfolie
1 scheutje
Boter
Peper
Zout
Champignons
250 g

Linguini met kippenlevers en paddenstoelen

Heel wat mensen vinden kippenlevertjes misschien wansmakelijk, maar dat is onterecht. Het is een goedkoop product met een bijzondere smaak. Koop de levertjes wel kraakvers en laat ze geen dagen in de koelkast liggen. Verse kippenlevertjes hebben een helrode kleur. In combinatie met wat lekkere champignons heb je zo een uniek pastagerecht.
Instructies

De bereiding

400 g linguine, 450 g kippenlevers, 1 ui, 200 g spinazie, 0,2 l Room, 1 scheutje cognac, 1 teentje Look, 100 g Parmezaanse kaas, 1 scheutje olijfolie, boter, peper, zout, 250 g champignons
1
Schil de ui en snipper ze fijn. Pel de look en plet tot pulp.
2
Reinig de paddenstoelen (indien nodig) en snij ze in kwartjes.
3
Zet een hoge pan of een kookpot op het vuur en verhit daarin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
4
Laat de paddenstoelen bakken, waardoor ze wat kleuren. Roer regelmatig om.
5
Voeg na enkele minuten de snippers ui en de look toe. Laat alles nog even stoven en zet de pot opzij.
6
Zet een braadpan op het vuur en smelt er een klont boter in.
7
Bak de kippenlevers op een stevig vuur. Kruid het vlees intussen met wat peper van de molen en een snuifje zout. Zorg ervoor dat de levertjes een goudbruin korstje krijgen. Later zullen ze verder garen in de saus.
8
Flambeer de levertjes met een scheutje cognac. Let op: Flambeer voorzichtig! Doe het niet onder de dampkap. Zo vermijd je dat de dampkap de vlam aanzuigt en de (vette) filter doet smeulen.
9
Giet de gebakken kippenlevers en het braadvocht bij de paddenstoelen. Schenk de room erbij en laat ze zeker 10 minuten inkoken op een zacht vuur.
10
Breng intussen een ruime pot met gezouten water aan de kook. Daarin kan je straks de pasta garen.
11
Was de verse spinazie en dep de blaadjes droog. Snipper de groente in reepjes. Voeg de spinaziereepjes meteen toe aan de pot met levertjes en paddenstoelen. Roer alles om en hou de pot warm.
12
Kook de linguini beetgaar (zoals aangegeven op de verpakking). Giet het kookvocht af en stort de pasta in een ruime schaal.
13
Giet daarover de paddenstoelensaus met kippenlevers. Rasp of schilfer wat Parmezaanse kaas over het gerecht. Laat de tafelgasten maar aanvallen!