Groentecurry met noedels en omelet
Groentecurry met noedels en omelet
Groentecurry met noedels en omelet
Groentecurry met noedels en omelet
Ingrediënten
4 personen
Arachideolie
1 scheutje
Groene boontjesfijn
200 g
Bloemkolen
200 g
Champignons
1 bakje
Babymaïs
1 pakje
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Massama pasta
1 el
Garam masala
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Kokosmelk
1 blikje
Paksoi
0,5
Limoenblaadjes
3
Citroengras
1 stengel
Noedels
400 g
Ongezoute pinda's
100 g
Eieren
4
Limoen
1
Koriandervoor de afwerking
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 scheutje arachideolie
1
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een wok en breng een pot gezouten water aan de kook.
200 g groene boontjes
2
Kuis de boontjes en kook ze kort in het gezouten water.
200 g bloemkolen, 1 bakje champignons, 1 pakje babymaïs, 2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 30 g gember
3
Snijd de bloemkool in roosjes en bak ze in de olie. Hierbij komen nog andere gesneden groenten: de champignons, de mini-maïs, de sjalot en de look. Rasp er tot slot de gember bij.
1 el massama pasta, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kurkuma
4
Schep de boontjes bij de bakkende groenten. Breng de groenten op smaak met de kurkuma en de garam massala en voeg de massaman currypasta eraan toe. Laat het geheel even stoven.
1 blikje kokosmelk, 0,5 Paksoi, 3 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras
5
Blus de groenten met de kokosmelk en een scheutje water. Snijd de paksoi grof, voeg hem toe en breng het geheel op zacht vuurtje aan de kook. Voeg er de limoenblaadjes en een gekneusde stengel citroengras aan toe. Laat de curry 20 minuten sudderen onder deksel.
400 g noedels
6
Kook de noedels net gaar in het gezouten water.
100 g ongezoute pinda's
7
Laat een beetje olie warm worden in een pan en rooster de pindanootjes in de olie. Voeg er een snuifje zout aan toe en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
4 eieren
8
Kluts de eieren in een kommetje en kruid ze met peper en zout. Laat een scheutje arachideolie heet worden in het pannetje van de nootjes en giet het eimengsel erin. Draai het vuur laag en roer af en toe in het ei. Plooi de randen zachtjes naar boven toe, tot je een opgerolde omelet in de vorm van een dikke sigaar hebt.
1 limoen
9
Giet de noedels door een zeef en schep er wat van in een diep bord. Werk de groentecurry af met wat limoensap en wat extra zout.
koriander
10
Schep een flinke lepel groentecurry over de noedels. Snijd de omelet in dikke stukken en schik wat ei tussen de groenten en de noedels. Werk af met wat koriander en wat geroosterde nootjes.
1 scheutje arachideolie
1
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een wok en breng een pot gezouten water aan de kook.
200 g groene boontjes
2
Kuis de boontjes en kook ze kort in het gezouten water.
200 g bloemkolen, 1 bakje champignons, 1 pakje babymaïs, 2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 30 g gember
3
Snijd de bloemkool in roosjes en bak ze in de olie. Hierbij komen nog andere gesneden groenten: de champignons, de mini-maïs, de sjalot en de look. Rasp er tot slot de gember bij.
1 el massama pasta, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kurkuma
4
Schep de boontjes bij de bakkende groenten. Breng de groenten op smaak met de kurkuma en de garam massala en voeg de massaman currypasta eraan toe. Laat het geheel even stoven.
1 blikje kokosmelk, 0,5 Paksoi, 3 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras
5
Blus de groenten met de kokosmelk en een scheutje water. Snijd de paksoi grof, voeg hem toe en breng het geheel op zacht vuurtje aan de kook. Voeg er de limoenblaadjes en een gekneusde stengel citroengras aan toe. Laat de curry 20 minuten sudderen onder deksel.
400 g noedels
6
Kook de noedels net gaar in het gezouten water.
100 g ongezoute pinda's
7
Laat een beetje olie warm worden in een pan en rooster de pindanootjes in de olie. Voeg er een snuifje zout aan toe en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
4 eieren
8
Kluts de eieren in een kommetje en kruid ze met peper en zout. Laat een scheutje arachideolie heet worden in het pannetje van de nootjes en giet het eimengsel erin. Draai het vuur laag en roer af en toe in het ei. Plooi de randen zachtjes naar boven toe, tot je een opgerolde omelet in de vorm van een dikke sigaar hebt.
1 limoen
9
Giet de noedels door een zeef en schep er wat van in een diep bord. Werk de groentecurry af met wat limoensap en wat extra zout.
koriander
10
Schep een flinke lepel groentecurry over de noedels. Snijd de omelet in dikke stukken en schik wat ei tussen de groenten en de noedels. Werk af met wat koriander en wat geroosterde nootjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Arachideolie
1 scheutje
Groene boontjesfijn
200 g
Bloemkolen
200 g
Champignons
1 bakje
Babymaïs
1 pakje
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Massama pasta
1 el
Garam masala
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Kokosmelk
1 blikje
Paksoi
0,5
Limoenblaadjes
3
Citroengras
1 stengel
Noedels
400 g
Ongezoute pinda's
100 g
Eieren
4
Limoen
1
Koriandervoor de afwerking
Groentecurry met noedels en omelet
Een dampend kommetje pittige groenten met noedels en stukken gebakken omelet. Wat heeft een mens nog meer nodig om gelukkig te zijn?Instructies
1 scheutje arachideolie
1
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een wok en breng een pot gezouten water aan de kook.
200 g groene boontjes
2
Kuis de boontjes en kook ze kort in het gezouten water.
200 g bloemkolen, 1 bakje champignons, 1 pakje babymaïs, 2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 30 g gember
3
Snijd de bloemkool in roosjes en bak ze in de olie. Hierbij komen nog andere gesneden groenten: de champignons, de mini-maïs, de sjalot en de look. Rasp er tot slot de gember bij.
1 el massama pasta, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kurkuma
4
Schep de boontjes bij de bakkende groenten. Breng de groenten op smaak met de kurkuma en de garam massala en voeg de massaman currypasta eraan toe. Laat het geheel even stoven.
1 blikje kokosmelk, 0,5 Paksoi, 3 limoenblaadjes, 1 stengel Citroengras
5
Blus de groenten met de kokosmelk en een scheutje water. Snijd de paksoi grof, voeg hem toe en breng het geheel op zacht vuurtje aan de kook. Voeg er de limoenblaadjes en een gekneusde stengel citroengras aan toe. Laat de curry 20 minuten sudderen onder deksel.
400 g noedels
6
Kook de noedels net gaar in het gezouten water.
100 g ongezoute pinda's
7
Laat een beetje olie warm worden in een pan en rooster de pindanootjes in de olie. Voeg er een snuifje zout aan toe en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
4 eieren
8
Kluts de eieren in een kommetje en kruid ze met peper en zout. Laat een scheutje arachideolie heet worden in het pannetje van de nootjes en giet het eimengsel erin. Draai het vuur laag en roer af en toe in het ei. Plooi de randen zachtjes naar boven toe, tot je een opgerolde omelet in de vorm van een dikke sigaar hebt.
1 limoen
9
Giet de noedels door een zeef en schep er wat van in een diep bord. Werk de groentecurry af met wat limoensap en wat extra zout.
koriander
10
Schep een flinke lepel groentecurry over de noedels. Snijd de omelet in dikke stukken en schik wat ei tussen de groenten en de noedels. Werk af met wat koriander en wat geroosterde nootjes.