Carpaccio van varkensgebraad met ansjoviscrème en tomatensalsa
Carpaccio van varkensgebraad met ansjoviscrème en tomatensalsa
Dunne plakjes varkensgebraad met een saus van ansjovis en gebakken ui, afgewerkt met tomatensalsa.
Carpaccio van varkensgebraad met ansjoviscrème en tomatensalsa
Carpaccio van varkensgebraad met ansjoviscrème en tomatensalsa
Dunne plakjes varkensgebraad met een saus van ansjovis en gebakken ui, afgewerkt met tomatensalsa.
Ingrediënten
4 personen
Varkensgebraad
800 g
Look
1 teentje
Rozemarijn
Oregano
Ui
1
Ansjovis
60 g
Eierendooiers
2
Mosterd
1 el
Natuur- of dragonazijn
1 scheutje
Citroensap
Tabasco
Engelse saus
Olie met neutrale smaak
0,2 l
Rucola
100 g
Tomaten
4
Sjalotten
1
Bieslook
Kappertjes
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Wittewijnazijn
1 scheutje
Klontjes boter
2
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
1 klontjes boter, 1 scheutje olijfolie, 800 g varkensgebraad
2
Laat een klontje boter smelten in een pan, voeg er een scheutje olijfolie aan toe, kruid het vlees aan alle kanten met peper en zout en kleur het goudbruin aan alle kanten.
1 teentje Look, rozemarijn, oregano
3
Pel de look en voeg hem toe, gevolgd door de rozemarijn en de oregano. Zet de pan 20 minuten in de hete oven.
1 klontjes boter, 1 ui
4
Laat een klontje boter smelten in een andere pan. Pel de ui, snijd ze in slierten en bak ze bruin in de boter.
60 g Ansjovis
5
Laat de ansjovis meebakken met de ui. Laat de gebakken ui afkoelen wanneer ze mooi bruin gebakken is.
6
Haal het vlees uit de oven, wikkel het in folie en laat het afkoelen.
4 tomaten
7
Emondeer de tomaten en pel ze. Snijd de tomaten in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd de partjes in blokjes. Doe de blokjes in een kom.
1 Sjalotten, Bieslook, 2 el kappertjes
8
Pel de sjalot, snijd ze fijn en doe ze bij de tomaat. Snipper de bieslook fijn en voeg hem toe. Doe de kappertjes erbij.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje wittewijnazijn
9
Kruid de tomaten met peper en zout, en breng op smaak met olijfolie en wittewijnazijn.
2 eieren, 1 el mosterd, citroensap, 1 scheutje natuur- of dragonazijn, Engelse saus, 0,2 l olie met neutrale smaak
10
Schep de gebakken ui met de ansjovis in een maatbeker en doe er de dooiers, de mosterd, enkele druppels citroensap, de azijn en de Engelse saus bij. Zet de mixer erin en giet de olie er in een straaltje bij, tot je een licht gebonden mayonaise of crème hebt.
tabasco
11
Voeg er nog enkele druppels tabasco bij en mix nog eens kort.
100 g Rucola
12
Snijd het vlees in flinterdunne plakjes en verdeel de plakjes over een groot bord. Lepel de ansjovismayonaise over het vlees. Werk af met de salsa van tomaat en wat blaadjes rucola.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
1 klontjes boter, 1 scheutje olijfolie, 800 g varkensgebraad
2
Laat een klontje boter smelten in een pan, voeg er een scheutje olijfolie aan toe, kruid het vlees aan alle kanten met peper en zout en kleur het goudbruin aan alle kanten.
1 teentje Look, rozemarijn, oregano
3
Pel de look en voeg hem toe, gevolgd door de rozemarijn en de oregano. Zet de pan 20 minuten in de hete oven.
1 klontjes boter, 1 ui
4
Laat een klontje boter smelten in een andere pan. Pel de ui, snijd ze in slierten en bak ze bruin in de boter.
60 g Ansjovis
5
Laat de ansjovis meebakken met de ui. Laat de gebakken ui afkoelen wanneer ze mooi bruin gebakken is.
6
Haal het vlees uit de oven, wikkel het in folie en laat het afkoelen.
4 tomaten
7
Emondeer de tomaten en pel ze. Snijd de tomaten in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd de partjes in blokjes. Doe de blokjes in een kom.
1 Sjalotten, Bieslook, 2 el kappertjes
8
Pel de sjalot, snijd ze fijn en doe ze bij de tomaat. Snipper de bieslook fijn en voeg hem toe. Doe de kappertjes erbij.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje wittewijnazijn
9
Kruid de tomaten met peper en zout, en breng op smaak met olijfolie en wittewijnazijn.
2 eieren, 1 el mosterd, citroensap, 1 scheutje natuur- of dragonazijn, Engelse saus, 0,2 l olie met neutrale smaak
10
Schep de gebakken ui met de ansjovis in een maatbeker en doe er de dooiers, de mosterd, enkele druppels citroensap, de azijn en de Engelse saus bij. Zet de mixer erin en giet de olie er in een straaltje bij, tot je een licht gebonden mayonaise of crème hebt.
tabasco
11
Voeg er nog enkele druppels tabasco bij en mix nog eens kort.
100 g Rucola
12
Snijd het vlees in flinterdunne plakjes en verdeel de plakjes over een groot bord. Lepel de ansjovismayonaise over het vlees. Werk af met de salsa van tomaat en wat blaadjes rucola.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Varkensgebraad
800 g
Look
1 teentje
Rozemarijn
Oregano
Ui
1
Ansjovis
60 g
Eierendooiers
2
Mosterd
1 el
Natuur- of dragonazijn
1 scheutje
Citroensap
Tabasco
Engelse saus
Olie met neutrale smaak
0,2 l
Rucola
100 g
Tomaten
4
Sjalotten
1
Bieslook
Kappertjes
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Wittewijnazijn
1 scheutje
Klontjes boter
2
Carpaccio van varkensgebraad met ansjoviscrème en tomatensalsa
Dunne plakjes varkensgebraad met een saus van ansjovis en gebakken ui, afgewerkt met tomatensalsa.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
1 klontjes boter, 1 scheutje olijfolie, 800 g varkensgebraad
2
Laat een klontje boter smelten in een pan, voeg er een scheutje olijfolie aan toe, kruid het vlees aan alle kanten met peper en zout en kleur het goudbruin aan alle kanten.
1 teentje Look, rozemarijn, oregano
3
Pel de look en voeg hem toe, gevolgd door de rozemarijn en de oregano. Zet de pan 20 minuten in de hete oven.
1 klontjes boter, 1 ui
4
Laat een klontje boter smelten in een andere pan. Pel de ui, snijd ze in slierten en bak ze bruin in de boter.
60 g Ansjovis
5
Laat de ansjovis meebakken met de ui. Laat de gebakken ui afkoelen wanneer ze mooi bruin gebakken is.
6
Haal het vlees uit de oven, wikkel het in folie en laat het afkoelen.
4 tomaten
7
Emondeer de tomaten en pel ze. Snijd de tomaten in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd de partjes in blokjes. Doe de blokjes in een kom.
1 Sjalotten, Bieslook, 2 el kappertjes
8
Pel de sjalot, snijd ze fijn en doe ze bij de tomaat. Snipper de bieslook fijn en voeg hem toe. Doe de kappertjes erbij.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje wittewijnazijn
9
Kruid de tomaten met peper en zout, en breng op smaak met olijfolie en wittewijnazijn.
2 eieren, 1 el mosterd, citroensap, 1 scheutje natuur- of dragonazijn, Engelse saus, 0,2 l olie met neutrale smaak
10
Schep de gebakken ui met de ansjovis in een maatbeker en doe er de dooiers, de mosterd, enkele druppels citroensap, de azijn en de Engelse saus bij. Zet de mixer erin en giet de olie er in een straaltje bij, tot je een licht gebonden mayonaise of crème hebt.
tabasco
11
Voeg er nog enkele druppels tabasco bij en mix nog eens kort.
100 g Rucola
12
Snijd het vlees in flinterdunne plakjes en verdeel de plakjes over een groot bord. Lepel de ansjovismayonaise over het vlees. Werk af met de salsa van tomaat en wat blaadjes rucola.