Carpaccio van gerookte eendenborst en bloedappelsien
Carpaccio van gerookte eendenborst en bloedappelsien
Deze carpaccio bevat ingrediënten van een klassieke ‘Canard à l’orange’, maar is toch helemaal anders dan de traditionele warme versie. Jeroen gebruikt het sap van de bloedappelsienen in een pittige vinaigrette waarin hij onder andere ook kandijsiroop verwerkt. Met een frisse salade is dit een ideaal voorgerecht.
Carpaccio van gerookte eendenborst en bloedappelsien
Carpaccio van gerookte eendenborst en bloedappelsien
Deze carpaccio bevat ingrediënten van een klassieke ‘Canard à l’orange’, maar is toch helemaal anders dan de traditionele warme versie. Jeroen gebruikt het sap van de bloedappelsienen in een pittige vinaigrette waarin hij onder andere ook kandijsiroop verwerkt. Met een frisse salade is dit een ideaal voorgerecht.
Ingrediënten
4 personen
Bloedappelsienen
2
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gember
20 g
Kandijsiroop
2 el
Azijn
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Sesamolie
1 el
Sherry-azijn
1 el
Eendenborsten
2
Venkels
0,5
Wortels
0,5
Komkommers
0,5
Dragon
Benodigdheden
Een mandoline
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Vinaigrette
2 bloedappelsienen, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 20 g gember, 2 el kandijsiroop, 1 el azijn, 1 scheutje olijfolie, 1 el sesamolie, 1 el sherry-azijn
1
Schil de bloedsinaasappelen à vif. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit en vang het sap op. Houd de partjes apart.
2
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Hak de tenen fijn en plet met een mes. Schil en snipper de gember.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Stoof de sjalot en doe er look en gember bij.
4
Blus met het sinaasappelsap. Laat even sudderen en doe er kandijsiroop en een scheutje azijn bij. Laat de vinaigrette inkoken tot siroop.
5
Laat afkoelen en breng op smaak met sesamolie en (eventueel) een scheutje sherryazijn.
6
Zeef de vinaigrette.
Afwerken en serveren
0,5 venkels, 0,5 Wortels, 0,5 komkommers, dragon
7
Snijd de venkel fijn met de mandoline. Schil de wortel en snijd in fijne julienne met de mandoline. Spoel de komkommer, en rasp of snijd in julienne. Rasp de pitjes niet mee.
8
Leg alle groenten in koud water met ijsblokjes.
9
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken op een schone keukendoek.
10
Meng de salade met dragonblaadjes.
11
Snijd het vet van de eendenborsten (naar smaak). Snijd het vlees in heel fijne plakjes met een groot, scherp mes.
12
Schik de plakjes gerookte eend op een bord en kruid met een snuifje zout en versgemalen peper.
13
Leg een handje krokante salade op het vlees en werk af met een lepel zoetzure vinaigrette. Leg er enkele partjes bloedsinaasappel bij.
14
Leg een handje krokante salade op het vlees en werk af met een lepel zoetzure vinaigrette. Leg er enkele partjes bloedsinaasappel bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Vinaigrette
2 bloedappelsienen, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 20 g gember, 2 el kandijsiroop, 1 el azijn, 1 scheutje olijfolie, 1 el sesamolie, 1 el sherry-azijn
1
Schil de bloedsinaasappelen à vif. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit en vang het sap op. Houd de partjes apart.
2
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Hak de tenen fijn en plet met een mes. Schil en snipper de gember.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Stoof de sjalot en doe er look en gember bij.
4
Blus met het sinaasappelsap. Laat even sudderen en doe er kandijsiroop en een scheutje azijn bij. Laat de vinaigrette inkoken tot siroop.
5
Laat afkoelen en breng op smaak met sesamolie en (eventueel) een scheutje sherryazijn.
6
Zeef de vinaigrette.
Afwerken en serveren
0,5 venkels, 0,5 Wortels, 0,5 komkommers, dragon
7
Snijd de venkel fijn met de mandoline. Schil de wortel en snijd in fijne julienne met de mandoline. Spoel de komkommer, en rasp of snijd in julienne. Rasp de pitjes niet mee.
8
Leg alle groenten in koud water met ijsblokjes.
9
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken op een schone keukendoek.
10
Meng de salade met dragonblaadjes.
11
Snijd het vet van de eendenborsten (naar smaak). Snijd het vlees in heel fijne plakjes met een groot, scherp mes.
12
Schik de plakjes gerookte eend op een bord en kruid met een snuifje zout en versgemalen peper.
13
Leg een handje krokante salade op het vlees en werk af met een lepel zoetzure vinaigrette. Leg er enkele partjes bloedsinaasappel bij.
14
Leg een handje krokante salade op het vlees en werk af met een lepel zoetzure vinaigrette. Leg er enkele partjes bloedsinaasappel bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Bloedappelsienen
2
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Gember
20 g
Kandijsiroop
2 el
Azijn
1 el
Olijfolie
1 scheutje
Sesamolie
1 el
Sherry-azijn
1 el
Eendenborsten
2
Venkels
0,5
Wortels
0,5
Komkommers
0,5
Dragon
Carpaccio van gerookte eendenborst en bloedappelsien
Deze carpaccio bevat ingrediënten van een klassieke ‘Canard à l’orange’, maar is toch helemaal anders dan de traditionele warme versie. Jeroen gebruikt het sap van de bloedappelsienen in een pittige vinaigrette waarin hij onder andere ook kandijsiroop verwerkt. Met een frisse salade is dit een ideaal voorgerecht.Instructies
Vinaigrette
2 bloedappelsienen, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 20 g gember, 2 el kandijsiroop, 1 el azijn, 1 scheutje olijfolie, 1 el sesamolie, 1 el sherry-azijn
1
Schil de bloedsinaasappelen à vif. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit en vang het sap op. Houd de partjes apart.
2
Pel en snipper de sjalot. Kneus en pel de knoflook. Hak de tenen fijn en plet met een mes. Schil en snipper de gember.
3
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Stoof de sjalot en doe er look en gember bij.
4
Blus met het sinaasappelsap. Laat even sudderen en doe er kandijsiroop en een scheutje azijn bij. Laat de vinaigrette inkoken tot siroop.
5
Laat afkoelen en breng op smaak met sesamolie en (eventueel) een scheutje sherryazijn.
6
Zeef de vinaigrette.
Afwerken en serveren
0,5 venkels, 0,5 Wortels, 0,5 komkommers, dragon
7
Snijd de venkel fijn met de mandoline. Schil de wortel en snijd in fijne julienne met de mandoline. Spoel de komkommer, en rasp of snijd in julienne. Rasp de pitjes niet mee.
8
Leg alle groenten in koud water met ijsblokjes.
9
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken op een schone keukendoek.
10
Meng de salade met dragonblaadjes.
11
Snijd het vet van de eendenborsten (naar smaak). Snijd het vlees in heel fijne plakjes met een groot, scherp mes.
12
Schik de plakjes gerookte eend op een bord en kruid met een snuifje zout en versgemalen peper.
13
Leg een handje krokante salade op het vlees en werk af met een lepel zoetzure vinaigrette. Leg er enkele partjes bloedsinaasappel bij.
14
Leg een handje krokante salade op het vlees en werk af met een lepel zoetzure vinaigrette. Leg er enkele partjes bloedsinaasappel bij.