Cannelloni puttanesca
Cannelloni puttanesca
Look, tomaten, olijven, ansjovis en kappertjes zijn de ingrediënten die van deze cannelloni puttanesca een typisch Italiaans gerecht maken. De tonijn en ricotta maken deze klassieker af. Een schot in de roos om het herfstseizoen stevig te kunnen inzetten.
Cannelloni puttanesca
Cannelloni puttanesca
Look, tomaten, olijven, ansjovis en kappertjes zijn de ingrediënten die van deze cannelloni puttanesca een typisch Italiaans gerecht maken. De tonijn en ricotta maken deze klassieker af. Een schot in de roos om het herfstseizoen stevig te kunnen inzetten.
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Look
1 teentje
Ansjovisfilets
Rode chilipepers
0,5
Zwarte olijven
2 el
Kappertjes
1 el
Tomatenpuree
1 tl
Tomaten
5
Zout
1 snuifje
Zout
Tonijn op eigen nat
2 blik
Ricotta
250 g
Peper
Citroenen
0,5
Witte wijn
1 scheutje
Pastavellen
12
Panko
150 g
Gedroogde oregano
1 snuifje
Benodigdheden
Een spuitzak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De saus
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
1 flinke scheut olijfolie
3
Zet een grote pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Stoof er de uien in aan.
1 teentje Look
4
Pel een teentje look. Snijd er ¼ van af en leg even aan de kant voor de vulling later. Plet de rest van de look en voeg vervolgens toe aan de stovende uien.
ansjovisfilets, 0,5 rode chilipepers
5
Snijd de ansjovis en de rode chilipeper fijn. Voeg ze toe aan de stovende groenten.
2 el Zwarte olijven, 1 el kappertjes
6
Doe er vervolgens de olijven en de kappertjes bij en meng onder de groenten.
1 tl Tomatenpuree
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat hem even meebakken.
5 tomaten, 1 snuifje zout
8
Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze toe aan de saus. Kruid met een snuifje zout. Breng de saus aan de kook op een zacht vuur.
De vulling
2 blik tonijn op eigen nat
9
Trek de blikjes tonijn open en laat het vocht eruit lopen. Doe de tonijn in een mengkom.
250 g ricotta
10
Voeg er de ricotta aan toe.
peper, zout, 0,5 citroenen
11
Rasp er de rest van het teentje look bij. Breng het geheel op smaak met zout, peper en citroensap. Meng alles onder elkaar tot een smeuïge vulling.
1 scheutje witte wijn
12
Doe een scheut witte wijn bij de saus en laat het geheel 20 minuten rustig verder pruttelen.
12 pastavellen
13
Doe de vulling in een spuitzak. Leg de pastavellen open op je werkvlak en spuit een worst vulling in het midden van elk vel. Rol de vellen vervolgens tot een buisje.
14
Leg de gevulde buisjes in een ovenschaal.
150 g panko, 1 scheutje olijfolie
15
Meng de panko met een scheutje olijfolie.
1 snuifje gedroogde oregano
16
Roer nog een laatste keer door de saus. Kruid bij met een snuifje oregano. Lepel vervolgens de saus in de ovenschaal bij de pastarolletjes. Bestrooi het geheel met de panko.
17
Schuif de ovenschaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de pastavellen gaar zijn.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De saus
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
1 flinke scheut olijfolie
3
Zet een grote pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Stoof er de uien in aan.
1 teentje Look
4
Pel een teentje look. Snijd er ¼ van af en leg even aan de kant voor de vulling later. Plet de rest van de look en voeg vervolgens toe aan de stovende uien.
ansjovisfilets, 0,5 rode chilipepers
5
Snijd de ansjovis en de rode chilipeper fijn. Voeg ze toe aan de stovende groenten.
2 el Zwarte olijven, 1 el kappertjes
6
Doe er vervolgens de olijven en de kappertjes bij en meng onder de groenten.
1 tl Tomatenpuree
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat hem even meebakken.
5 tomaten, 1 snuifje zout
8
Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze toe aan de saus. Kruid met een snuifje zout. Breng de saus aan de kook op een zacht vuur.
De vulling
2 blik tonijn op eigen nat
9
Trek de blikjes tonijn open en laat het vocht eruit lopen. Doe de tonijn in een mengkom.
250 g ricotta
10
Voeg er de ricotta aan toe.
peper, zout, 0,5 citroenen
11
Rasp er de rest van het teentje look bij. Breng het geheel op smaak met zout, peper en citroensap. Meng alles onder elkaar tot een smeuïge vulling.
1 scheutje witte wijn
12
Doe een scheut witte wijn bij de saus en laat het geheel 20 minuten rustig verder pruttelen.
12 pastavellen
13
Doe de vulling in een spuitzak. Leg de pastavellen open op je werkvlak en spuit een worst vulling in het midden van elk vel. Rol de vellen vervolgens tot een buisje.
14
Leg de gevulde buisjes in een ovenschaal.
150 g panko, 1 scheutje olijfolie
15
Meng de panko met een scheutje olijfolie.
1 snuifje gedroogde oregano
16
Roer nog een laatste keer door de saus. Kruid bij met een snuifje oregano. Lepel vervolgens de saus in de ovenschaal bij de pastarolletjes. Bestrooi het geheel met de panko.
17
Schuif de ovenschaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de pastavellen gaar zijn.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Look
1 teentje
Ansjovisfilets
Rode chilipepers
0,5
Zwarte olijven
2 el
Kappertjes
1 el
Tomatenpuree
1 tl
Tomaten
5
Zout
1 snuifje
Zout
Tonijn op eigen nat
2 blik
Ricotta
250 g
Peper
Citroenen
0,5
Witte wijn
1 scheutje
Pastavellen
12
Panko
150 g
Gedroogde oregano
1 snuifje
Cannelloni puttanesca
Look, tomaten, olijven, ansjovis en kappertjes zijn de ingrediënten die van deze cannelloni puttanesca een typisch Italiaans gerecht maken. De tonijn en ricotta maken deze klassieker af. Een schot in de roos om het herfstseizoen stevig te kunnen inzetten.Instructies
De saus
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
1 flinke scheut olijfolie
3
Zet een grote pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur. Stoof er de uien in aan.
1 teentje Look
4
Pel een teentje look. Snijd er ¼ van af en leg even aan de kant voor de vulling later. Plet de rest van de look en voeg vervolgens toe aan de stovende uien.
ansjovisfilets, 0,5 rode chilipepers
5
Snijd de ansjovis en de rode chilipeper fijn. Voeg ze toe aan de stovende groenten.
2 el Zwarte olijven, 1 el kappertjes
6
Doe er vervolgens de olijven en de kappertjes bij en meng onder de groenten.
1 tl Tomatenpuree
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat hem even meebakken.
5 tomaten, 1 snuifje zout
8
Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze toe aan de saus. Kruid met een snuifje zout. Breng de saus aan de kook op een zacht vuur.
De vulling
2 blik tonijn op eigen nat
9
Trek de blikjes tonijn open en laat het vocht eruit lopen. Doe de tonijn in een mengkom.
250 g ricotta
10
Voeg er de ricotta aan toe.
peper, zout, 0,5 citroenen
11
Rasp er de rest van het teentje look bij. Breng het geheel op smaak met zout, peper en citroensap. Meng alles onder elkaar tot een smeuïge vulling.
1 scheutje witte wijn
12
Doe een scheut witte wijn bij de saus en laat het geheel 20 minuten rustig verder pruttelen.
12 pastavellen
13
Doe de vulling in een spuitzak. Leg de pastavellen open op je werkvlak en spuit een worst vulling in het midden van elk vel. Rol de vellen vervolgens tot een buisje.
14
Leg de gevulde buisjes in een ovenschaal.
150 g panko, 1 scheutje olijfolie
15
Meng de panko met een scheutje olijfolie.
1 snuifje gedroogde oregano
16
Roer nog een laatste keer door de saus. Kruid bij met een snuifje oregano. Lepel vervolgens de saus in de ovenschaal bij de pastarolletjes. Bestrooi het geheel met de panko.
17
Schuif de ovenschaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de pastavellen gaar zijn.