Cannelloni met champignons, spinazie en tomaat

Een heerlijke vegetarische pastaschotel met spinazie en cannelloni gevuld met een romige duxelle van champignons. Daarover gaat een rijke tomatensaus. Comfortfood voor een doordeweekse dag!

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 ajuin
  • 0.5 chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 40 g tomatenpuree
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • paprikapoeder
  • zout
  • 3 dl passata
  • 800 g tomatenblokjes
  • boter
  • 500 g champignon
  • 1 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • zout
  • 200 g walnoten
  • 250 g ricotta
  • 0.25 citroen
  • Provençaalse kruiden
  • 500 g spinazie
  • boter
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout
  • 16 vellen pasta
  • 200 g gemalen kaas
  • 100 g panko

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De saus

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een kookpot.

Pel de uien en snipper ze fijn. Stoof ze in de olie.

Snipper de chilipeper en stoof hem mee aan.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de uien en de chili.

Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.

Bind de rozemarijn, tijm en laurier met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.

Kruid met paprikapoeder en zout.

Giet er de tomatenblokjes en de passata bij. Laat de saus pruttelen op een zacht vuur.

De duxelle

Smelt een klont boter in een hoge pan.

Maak de champignons schoon en halveer ze. Bak ze in de boter.

Pel de ui en snijd hem grof. Bak hem met de champignons.

Kneus en pel de knoflook. Snijd de tenen in stukken en doe ze bij de champignons. Kruid met peper en zout.

Maal de walnoten fijn in de keukenrobot.

Doe er de gebakken champignons met ui en look bij en mix tot duxelle. Roer er de ricotta door. Kruid eventueel bij met peper en zout. Breng op smaak met citroensap en Provençaalse kruiden.

De spinazie

Was de spinazie en laat uitlekken.

Smelt een klontje boter in een pan.

Pel de knoflook en prik de teen op een vork. Doe de spinazie in de pan en roer om met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Duw het vocht er niet uit.

Afwerken en serveren

Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht).

Doe de spinazie in een ovenschaal.

Leg wat duxelle op een pastavel en rol op tot cannelloni. Leg ze op de spinazie.

Haal het bouquet garni uit de tomatensaus. Giet de saus over de cannelloni.

Strooi er de gemalen kaas en de panko over.

Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot er een goudbruin korstje op staat.

Cannelloni met champignons, spinazie en tomaat