dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Caesar kebab met gerookte kip (thumbnail)Caesar kebab met gerookte kip

Caesar kebab met gerookte kip

2u 30m
28
100%
24.2K
Recepten

Caesar kebab met gerookte kip

Geroosterd Turks brood afgewerkt met een originele versie van de bekende caesarsalade. Dat wil zeggen heerlijke stukjes licht gerookte kip vanop de barbecue, knapperige blaadjes Romeinse sla, gebakken spekjes, caesardressing, hardgekookte eitjes en krullen parmezaan. Over een topsnack gesproken!
Caesar kebab met gerookte kip (thumbnail)Caesar kebab met gerookte kip

Caesar kebab met gerookte kip

2u 30m
28
100%
24.2K
Recepten

Caesar kebab met gerookte kip

Geroosterd Turks brood afgewerkt met een originele versie van de bekende caesarsalade. Dat wil zeggen heerlijke stukjes licht gerookte kip vanop de barbecue, knapperige blaadjes Romeinse sla, gebakken spekjes, caesardressing, hardgekookte eitjes en krullen parmezaan. Over een topsnack gesproken!
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd2u 30m
Ingrediënten28
Beoordeling100%
Aantal likes24.2K

Ingrediënten

4 personen
Water
0,5 l
Zout
100 g
Witte suiker
100 g
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
2
Kaneelstokje
1
Kippenkruiden
1 snuifje
Ijsblokjes
500 g
Kipfilets
2
Houtsnippersgeweekt
100 g
Eieren
4
Romeinse sla
1
Eierdooiers
2
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,5
Dragonazijn
1 scheutje
Engelse saus
1 scheutje
Ansjovisfilets
3
Parmezaan
150 g
Mosterd
1 el
Oliemet neutrale smaak
0,2 l
Yoghurt
0,1 l
Gerookt spek
200 g
Turken broeden
1
Stengels lente ui
4
Bieslook
0,5 bosjes
Jalapenopepers
2 el

Benodigdheden

Universele smokerbox, staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,5 l Water, 100 g zout, 100 g witte suiker, tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 1 snuifje kippenkruiden, 500 g ijsblokjes
1
Breng het water met de suiker, het zout, de kippenkruiden, het kaneelstokje, enkele blaadjes laurier en enkele takken rozemarijn en tijm aan de kook. Voeg er vervolgens de ijsblokjes aan toe wanneer het water met de kruiden gekookt heeft.
2 kipfilets
2
Leg de kipfilets in de pekel en laat 2 uur pekelen. Laat de bbq voorverwarmen tot ongeveer 150°C. Laat vervolgens de grillfunctie van de oven voorverwarmen.
100 g houtsnippers
3
Vul het bakje voor het roken met houtsnippers en zet het bakje op de vlammen van de bbq. Laat de houtsnippers een kwartiertje opwarmen en al lichtjes roken.
TIPLaat de houtsnippers een nachtje weken in water.
4
Haal de kip uit de pekel. Leg de kip op het rooster recht boven het rooktoestel. Draai het vuur van onder het rooktoestel laag. Laat de kipfilets ongeveer 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de filet) zachtjes garen onder een gesloten deksel.
4 eieren
5
Kook 4 eitjes bijna hard in 8 minuten
1 Romeinse sla
6
Kuis en was de Romeinse sla en snijd fijn.
2 eierdooiers, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje Engelse saus, 3 ansjovisfilets, 150 g parmezaan, 1 el mosterd
7
Doe de dooiers in een maatbeker. Pel de look en rasp erbij. Snipper de chilipeper fijn en voeg toe. Voeg vervolgens de mosterd en de ansjovis eraan toe. Snijd de helft van de parmezaan fijn en voeg toe, gevolgd door de dragonazijn en de Engelse saus. Zet de mixer in de maatbeker.
0,2 l olie, 0,1 l Yoghurt
8
Giet de olie er in straaltje bij tot je een gebonden mayonaise hebt. Schep de yoghurt erbij en mix nog eens.
200 g gerookt spek
9
Laat een pan heet worden op het vuur. Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in het vetstof.
10
Spoel de eitjes kort onder koud water en pel ze.
1 Turken broeden
11
Snijd het brood overlangs in twee en leg de onderste helft op een ovenplaatje. Sprenkel er flink wat olijfolie over en rooster het brood 2 minuten in de oven.
4 stengels lente ui, 0,5 bosjes Bieslook
12
Snipper de lente-ui fijn en de bieslook in staafjes.
13
Leg het geroosterde brood op een plank en bedek het brood met de saus. Verdeel er vervolgens wat Romeinse sla over.
14
Haal de gerookte kip van de bbq, laat de kip een beetje afkoelen en snijd ze in repen. Verdeel vervolgens de kip over de sla. Strooi de snippers gebakken spek over de kip en de sla. Snijd de eitjes in stukjes en schik ze tussen de kip. Strooi er tot slot wat lente ui en bieslook over en schraap er wat parmezaan over.
2 el jalapenopepers
15
Werk af met wat plakjes groene jalapeño en wat extra dressing.
1
Breng het water met de suiker, het zout, de kippenkruiden, het kaneelstokje, enkele blaadjes laurier en enkele takken rozemarijn en tijm aan de kook. Voeg er vervolgens de ijsblokjes aan toe wanneer het water met de kruiden gekookt heeft.
2
Leg de kipfilets in de pekel en laat 2 uur pekelen. Laat de bbq voorverwarmen tot ongeveer 150°C. Laat vervolgens de grillfunctie van de oven voorverwarmen.

Instructies

0,5 l Water, 100 g zout, 100 g witte suiker, tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 1 snuifje kippenkruiden, 500 g ijsblokjes
1
Breng het water met de suiker, het zout, de kippenkruiden, het kaneelstokje, enkele blaadjes laurier en enkele takken rozemarijn en tijm aan de kook. Voeg er vervolgens de ijsblokjes aan toe wanneer het water met de kruiden gekookt heeft.
2 kipfilets
2
Leg de kipfilets in de pekel en laat 2 uur pekelen. Laat de bbq voorverwarmen tot ongeveer 150°C. Laat vervolgens de grillfunctie van de oven voorverwarmen.
100 g houtsnippers
3
Vul het bakje voor het roken met houtsnippers en zet het bakje op de vlammen van de bbq. Laat de houtsnippers een kwartiertje opwarmen en al lichtjes roken.
TIPLaat de houtsnippers een nachtje weken in water.
4
Haal de kip uit de pekel. Leg de kip op het rooster recht boven het rooktoestel. Draai het vuur van onder het rooktoestel laag. Laat de kipfilets ongeveer 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de filet) zachtjes garen onder een gesloten deksel.
4 eieren
5
Kook 4 eitjes bijna hard in 8 minuten
1 Romeinse sla
6
Kuis en was de Romeinse sla en snijd fijn.
2 eierdooiers, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje Engelse saus, 3 ansjovisfilets, 150 g parmezaan, 1 el mosterd
7
Doe de dooiers in een maatbeker. Pel de look en rasp erbij. Snipper de chilipeper fijn en voeg toe. Voeg vervolgens de mosterd en de ansjovis eraan toe. Snijd de helft van de parmezaan fijn en voeg toe, gevolgd door de dragonazijn en de Engelse saus. Zet de mixer in de maatbeker.
0,2 l olie, 0,1 l Yoghurt
8
Giet de olie er in straaltje bij tot je een gebonden mayonaise hebt. Schep de yoghurt erbij en mix nog eens.
200 g gerookt spek
9
Laat een pan heet worden op het vuur. Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in het vetstof.
10
Spoel de eitjes kort onder koud water en pel ze.
1 Turken broeden
11
Snijd het brood overlangs in twee en leg de onderste helft op een ovenplaatje. Sprenkel er flink wat olijfolie over en rooster het brood 2 minuten in de oven.
4 stengels lente ui, 0,5 bosjes Bieslook
12
Snipper de lente-ui fijn en de bieslook in staafjes.
13
Leg het geroosterde brood op een plank en bedek het brood met de saus. Verdeel er vervolgens wat Romeinse sla over.
14
Haal de gerookte kip van de bbq, laat de kip een beetje afkoelen en snijd ze in repen. Verdeel vervolgens de kip over de sla. Strooi de snippers gebakken spek over de kip en de sla. Snijd de eitjes in stukjes en schik ze tussen de kip. Strooi er tot slot wat lente ui en bieslook over en schraap er wat parmezaan over.
2 el jalapenopepers
15
Werk af met wat plakjes groene jalapeño en wat extra dressing.
1
Breng het water met de suiker, het zout, de kippenkruiden, het kaneelstokje, enkele blaadjes laurier en enkele takken rozemarijn en tijm aan de kook. Voeg er vervolgens de ijsblokjes aan toe wanneer het water met de kruiden gekookt heeft.
2
Leg de kipfilets in de pekel en laat 2 uur pekelen. Laat de bbq voorverwarmen tot ongeveer 150°C. Laat vervolgens de grillfunctie van de oven voorverwarmen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Caesar kebab met gerookte kip (thumbnail)Caesar kebab met gerookte kip
4 personen
2u 30m
Ingrediënten
Water
0,5 l
Zout
100 g
Witte suiker
100 g
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
2
Kaneelstokje
1
Kippenkruiden
1 snuifje
Ijsblokjes
500 g
Kipfilets
2
Houtsnippersgeweekt
100 g
Eieren
4
Romeinse sla
1
Eierdooiers
2
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,5
Dragonazijn
1 scheutje
Engelse saus
1 scheutje
Ansjovisfilets
3
Parmezaan
150 g
Mosterd
1 el
Oliemet neutrale smaak
0,2 l
Yoghurt
0,1 l
Gerookt spek
200 g
Turken broeden
1
Stengels lente ui
4
Bieslook
0,5 bosjes
Jalapenopepers
2 el

Caesar kebab met gerookte kip

Geroosterd Turks brood afgewerkt met een originele versie van de bekende caesarsalade. Dat wil zeggen heerlijke stukjes licht gerookte kip vanop de barbecue, knapperige blaadjes Romeinse sla, gebakken spekjes, caesardressing, hardgekookte eitjes en krullen parmezaan. Over een topsnack gesproken!
Instructies
0,5 l Water, 100 g zout, 100 g witte suiker, tijm, rozemarijn, 2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 1 snuifje kippenkruiden, 500 g ijsblokjes
1
Breng het water met de suiker, het zout, de kippenkruiden, het kaneelstokje, enkele blaadjes laurier en enkele takken rozemarijn en tijm aan de kook. Voeg er vervolgens de ijsblokjes aan toe wanneer het water met de kruiden gekookt heeft.
2 kipfilets
2
Leg de kipfilets in de pekel en laat 2 uur pekelen. Laat de bbq voorverwarmen tot ongeveer 150°C. Laat vervolgens de grillfunctie van de oven voorverwarmen.
100 g houtsnippers
3
Vul het bakje voor het roken met houtsnippers en zet het bakje op de vlammen van de bbq. Laat de houtsnippers een kwartiertje opwarmen en al lichtjes roken.
TIPLaat de houtsnippers een nachtje weken in water.
4
Haal de kip uit de pekel. Leg de kip op het rooster recht boven het rooktoestel. Draai het vuur van onder het rooktoestel laag. Laat de kipfilets ongeveer 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de filet) zachtjes garen onder een gesloten deksel.
4 eieren
5
Kook 4 eitjes bijna hard in 8 minuten
1 Romeinse sla
6
Kuis en was de Romeinse sla en snijd fijn.
2 eierdooiers, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje Engelse saus, 3 ansjovisfilets, 150 g parmezaan, 1 el mosterd
7
Doe de dooiers in een maatbeker. Pel de look en rasp erbij. Snipper de chilipeper fijn en voeg toe. Voeg vervolgens de mosterd en de ansjovis eraan toe. Snijd de helft van de parmezaan fijn en voeg toe, gevolgd door de dragonazijn en de Engelse saus. Zet de mixer in de maatbeker.
0,2 l olie, 0,1 l Yoghurt
8
Giet de olie er in straaltje bij tot je een gebonden mayonaise hebt. Schep de yoghurt erbij en mix nog eens.
200 g gerookt spek
9
Laat een pan heet worden op het vuur. Snijd het spek in reepjes en bak ze krokant in het vetstof.
10
Spoel de eitjes kort onder koud water en pel ze.
1 Turken broeden
11
Snijd het brood overlangs in twee en leg de onderste helft op een ovenplaatje. Sprenkel er flink wat olijfolie over en rooster het brood 2 minuten in de oven.
4 stengels lente ui, 0,5 bosjes Bieslook
12
Snipper de lente-ui fijn en de bieslook in staafjes.
13
Leg het geroosterde brood op een plank en bedek het brood met de saus. Verdeel er vervolgens wat Romeinse sla over.
14
Haal de gerookte kip van de bbq, laat de kip een beetje afkoelen en snijd ze in repen. Verdeel vervolgens de kip over de sla. Strooi de snippers gebakken spek over de kip en de sla. Snijd de eitjes in stukjes en schik ze tussen de kip. Strooi er tot slot wat lente ui en bieslook over en schraap er wat parmezaan over.
2 el jalapenopepers
15
Werk af met wat plakjes groene jalapeño en wat extra dressing.