Wortel-pompoensalade met harissa
Wortel-pompoensalade met harissa
Wortel-pompoensalade met harissa
Wortel-pompoensalade met harissa
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
3
Rode chilipepers
2
Rode paprika
1
Look
5 teentjes
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
1 een likje
Olijfolie
0,1 l
Grof zout
Rozemarijn
1 takje
Zout
Wortels
6
Hokkaidopompoen
1
Cashewnoten
100 g
Witte wijnazijn
Witte wijnazijn
0,1 l
Rucola
0,5 bosjes
Koriander
0,5 bosjes
Dadels
Citroen
1
Tomatenpuree
70 g
Benodigdheden
Blender, keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Sjalotten
2
Pel de sjalotten en snijd ze in grove stukken. Leg de sjalotten in een ovenschaal.
2 rode chilipepers
3
Snijd de rode chilipepers in grote stukken bij de sjalotten.
1 rode paprika
4
Snijd de rode paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze in grote stukken. Voeg toe aan de ovenschaal.
5 teentjes Look
5
Pel de teentjes look en leg ze er in hun geheel bij.
1 flinke scheut olijfolie, grof zout, 1 takje rozemarijn
6
Giet er heel wat olijfolie over en breng verder op smaak met grof zout en een tak rozemarijn.
7
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven tot de groenten platgekookt zijn.
zout
8
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook.
6 Wortels
9
Spoel de wortelen grondig. Snijd ze eerst overlangs en vervolgens verder in stukken.
10
Kook wortelen in de kookpot.
1 hokkaidopompoen
11
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Laat ook de pompoen kort meekoken in de kookpot.
12
Giet de wortelen en de pompoen af als ze beetgaar zijn en spoel ze onmiddellijk met koud water.
1 een likje olijfolie, 100 g cashewnoten
13
Zet een pannetje met een likje olijfolie op het vuur. Bak er de cashewnoten in tot ze gekleurd zijn.
14
Haal de ovenschaal uit de oven en laat het geheel even afkoelen.
1 Sjalotten
15
Pel en snijd de sjalot fijn.
16
Laat de gekleurde cashewnoten uitlekken op een vel keukenpapier.
Witte wijnazijn
17
Doe de fijngesneden sjalot in een ruime mengkom en laat ze garen in een scheut witte wijnazijn.
0,5 bosjes Rucola, 0,5 bosjes koriander
18
Snijd de rucola fijn en voeg toe aan de fijngesneden sjalot. Doe hetzelfde met de koriander.
Dadels
19
Snijd enkele dadels in fijne stukken en voeg ze toe aan de salade. Hak ook de geroosterde cashewnoten en doe bij de salade.
1 citroen
20
Doe er de zeste van de citroen bij.
21
Giet de inhoud van de afgekoelde ovenschaal in de blender. Mix fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
70 g Tomatenpuree
22
Doe er de tomatenpuree bij en mix verder tot een huisgemaakte harisse.
0,1 l Witte wijnazijn, 0,1 l olijfolie
23
Doe wat van de harissa in een kommetje en meng er de witte wijnazijn en de olijfolie onder.
grof zout
24
Doe de wortel en pompoen bij de rest van de salade. Breng verder op smaak met grof zout.
25
Doe er de harissadressing bij en meng alles onder elkaar.
26
Serveer de salade in een kommetje.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Sjalotten
2
Pel de sjalotten en snijd ze in grove stukken. Leg de sjalotten in een ovenschaal.
2 rode chilipepers
3
Snijd de rode chilipepers in grote stukken bij de sjalotten.
1 rode paprika
4
Snijd de rode paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze in grote stukken. Voeg toe aan de ovenschaal.
5 teentjes Look
5
Pel de teentjes look en leg ze er in hun geheel bij.
1 flinke scheut olijfolie, grof zout, 1 takje rozemarijn
6
Giet er heel wat olijfolie over en breng verder op smaak met grof zout en een tak rozemarijn.
7
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven tot de groenten platgekookt zijn.
zout
8
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook.
6 Wortels
9
Spoel de wortelen grondig. Snijd ze eerst overlangs en vervolgens verder in stukken.
10
Kook wortelen in de kookpot.
1 hokkaidopompoen
11
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Laat ook de pompoen kort meekoken in de kookpot.
12
Giet de wortelen en de pompoen af als ze beetgaar zijn en spoel ze onmiddellijk met koud water.
1 een likje olijfolie, 100 g cashewnoten
13
Zet een pannetje met een likje olijfolie op het vuur. Bak er de cashewnoten in tot ze gekleurd zijn.
14
Haal de ovenschaal uit de oven en laat het geheel even afkoelen.
1 Sjalotten
15
Pel en snijd de sjalot fijn.
16
Laat de gekleurde cashewnoten uitlekken op een vel keukenpapier.
Witte wijnazijn
17
Doe de fijngesneden sjalot in een ruime mengkom en laat ze garen in een scheut witte wijnazijn.
0,5 bosjes Rucola, 0,5 bosjes koriander
18
Snijd de rucola fijn en voeg toe aan de fijngesneden sjalot. Doe hetzelfde met de koriander.
Dadels
19
Snijd enkele dadels in fijne stukken en voeg ze toe aan de salade. Hak ook de geroosterde cashewnoten en doe bij de salade.
1 citroen
20
Doe er de zeste van de citroen bij.
21
Giet de inhoud van de afgekoelde ovenschaal in de blender. Mix fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
70 g Tomatenpuree
22
Doe er de tomatenpuree bij en mix verder tot een huisgemaakte harisse.
0,1 l Witte wijnazijn, 0,1 l olijfolie
23
Doe wat van de harissa in een kommetje en meng er de witte wijnazijn en de olijfolie onder.
grof zout
24
Doe de wortel en pompoen bij de rest van de salade. Breng verder op smaak met grof zout.
25
Doe er de harissadressing bij en meng alles onder elkaar.
26
Serveer de salade in een kommetje.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Sjalotten
3
Rode chilipepers
2
Rode paprika
1
Look
5 teentjes
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
1 een likje
Olijfolie
0,1 l
Grof zout
Rozemarijn
1 takje
Zout
Wortels
6
Hokkaidopompoen
1
Cashewnoten
100 g
Witte wijnazijn
Witte wijnazijn
0,1 l
Rucola
0,5 bosjes
Koriander
0,5 bosjes
Dadels
Citroen
1
Tomatenpuree
70 g
Wortel-pompoensalade met harissa
Salades passen zowel thuis in de warmere als in de koudere maanden. Deze pittige herfstsalade met wortel, pompoen en een harissadressing is daar het perfecte voorbeeld van.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Sjalotten
2
Pel de sjalotten en snijd ze in grove stukken. Leg de sjalotten in een ovenschaal.
2 rode chilipepers
3
Snijd de rode chilipepers in grote stukken bij de sjalotten.
1 rode paprika
4
Snijd de rode paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze in grote stukken. Voeg toe aan de ovenschaal.
5 teentjes Look
5
Pel de teentjes look en leg ze er in hun geheel bij.
1 flinke scheut olijfolie, grof zout, 1 takje rozemarijn
6
Giet er heel wat olijfolie over en breng verder op smaak met grof zout en een tak rozemarijn.
7
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven tot de groenten platgekookt zijn.
zout
8
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook.
6 Wortels
9
Spoel de wortelen grondig. Snijd ze eerst overlangs en vervolgens verder in stukken.
10
Kook wortelen in de kookpot.
1 hokkaidopompoen
11
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Laat ook de pompoen kort meekoken in de kookpot.
12
Giet de wortelen en de pompoen af als ze beetgaar zijn en spoel ze onmiddellijk met koud water.
1 een likje olijfolie, 100 g cashewnoten
13
Zet een pannetje met een likje olijfolie op het vuur. Bak er de cashewnoten in tot ze gekleurd zijn.
14
Haal de ovenschaal uit de oven en laat het geheel even afkoelen.
1 Sjalotten
15
Pel en snijd de sjalot fijn.
16
Laat de gekleurde cashewnoten uitlekken op een vel keukenpapier.
Witte wijnazijn
17
Doe de fijngesneden sjalot in een ruime mengkom en laat ze garen in een scheut witte wijnazijn.
0,5 bosjes Rucola, 0,5 bosjes koriander
18
Snijd de rucola fijn en voeg toe aan de fijngesneden sjalot. Doe hetzelfde met de koriander.
Dadels
19
Snijd enkele dadels in fijne stukken en voeg ze toe aan de salade. Hak ook de geroosterde cashewnoten en doe bij de salade.
1 citroen
20
Doe er de zeste van de citroen bij.
21
Giet de inhoud van de afgekoelde ovenschaal in de blender. Mix fijn.
70 g Tomatenpuree
22
Doe er de tomatenpuree bij en mix verder tot een huisgemaakte harisse.
0,1 l Witte wijnazijn, 0,1 l olijfolie
23
Doe wat van de harissa in een kommetje en meng er de witte wijnazijn en de olijfolie onder.
grof zout
24
Doe de wortel en pompoen bij de rest van de salade. Breng verder op smaak met grof zout.
25
Doe er de harissadressing bij en meng alles onder elkaar.
26
Serveer de salade in een kommetje.