dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Varkenswangen in jagersaus (thumbnail)Varkenswangen in jagersaus

Varkenswangen in jagersaus

1u 30m
22
100%
4.2K
Recepten

Varkenswangen in jagersaus

Geen stuk vlees meer geschikt voor deze stoofpot met jagersaus als verse varkenswangetjes. Deze stukjes vlees worden boterzacht als ze lang garen en geven iedere saus enorm veel smaak. Maak het af met lekkere kroketjes en een fris witloofslaatje.
Varkenswangen in jagersaus (thumbnail)Varkenswangen in jagersaus

Varkenswangen in jagersaus

1u 30m
22
100%
4.2K
Recepten

Varkenswangen in jagersaus

Geen stuk vlees meer geschikt voor deze stoofpot met jagersaus als verse varkenswangetjes. Deze stukjes vlees worden boterzacht als ze lang garen en geven iedere saus enorm veel smaak. Maak het af met lekkere kroketjes en een fris witloofslaatje.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 30m
Ingrediënten22
Beoordeling100%
Aantal likes4.2K

Ingrediënten

4 personen
Boter
1 een flinke klont
Varkenswangen
1.000 g
Zout
Peper
Gerookt spek
300 g
Ajuinen
7
Parijse champignons
1 een bakje
Bloem
1 een flinke eetlepel
Rode wijn
Marsala
Tijm
Laurier
Steakpeper
1 snuifje
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
Mosterd
1 een flinke koffielepel
Witloof
3 stronken
Kroket
1 zak
Waterkers
1 bosje
Dragonazijn
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Mayonaise
1 tl

Benodigdheden

Een casserole

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 150°C en laat de friteuse voorverwarmen.
1 een flinke klont boter
2
Zet een casserole met een flinke klont boter op het vuur.
1.000 g varkenswangen
3
Snijd het vlies van de wangen en kleur het vlees in een casserole met de bruisende boter.
zout, peper
4
Kruid de wangen met peper en zout.
300 g gerookt spek
5
Verwijder het zwoerd van de lapjes spek en snijd het spek in reepjes.
6
Haal de wangetjes uit de casserole en zet ze even aan de kant. Bak vervolgens de stukjes spek in dezelfde casserole.
7 ajuinen
7
Pel de uitjes en snijd ze doormidden (of in vieren). Laat ze meestoven met het spek.
1 een bakje Parijse champignons
8
Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwartjes. Voeg ook toe aan de casserole.
1 een flinke eetlepel bloem
9
Bestrooi het geheel met bloem.
rode wijn, Marsala
10
Voeg de wangen er opnieuw aan toe en blus het geheel met een flinke scheut rode wijn (ongeveer 2 dl) en een scheutje marsala (ongeveer 1 dl).
tijm, laurier, 1 snuifje steakpeper, 2 kruidnagels, Jeneverbessen, 1 een flinke koffielepel mosterd
11
Maak een bouquet garni van enkele takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Voeg er de bouquet garni aan toe met de gekneusde peper, de kruidnagels, de gekneusde jeneverbessen en de scherpe mosterd.
TIPKneus de jeneverbessen met de onderkant van een bord.
12
Zet een deksel op de stoofpot en laat ongeveer anderhalf uur verder garen in de voorverwarmde oven.
3 stronken witloof
13
Snijd het witloof fijn en doe ze in een mengkom.
1 zak kroket
14
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.
1 bosje Waterkers, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje slaolie, peper, zout
15
Voeg de waterkers toe aan de witloof en breng de salade op smaak met de dragonazijn, de slaolie, zout en peper. Meng het geheel onder elkaar.
16
Haal de casserole uit de oven.
1 tl mayonaise
17
Vis de bouquet garni eruit en schep de varkenswangetjes met wat saus op een bord. Serveer er de witloofsalade, de kroketten en een lepel mayonaise bij.
1
Verwarm de oven voor op 150°C en laat de friteuse voorverwarmen.
2
Zet een casserole met een flinke klont boter op het vuur.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 150°C en laat de friteuse voorverwarmen.
1 een flinke klont boter
2
Zet een casserole met een flinke klont boter op het vuur.
1.000 g varkenswangen
3
Snijd het vlies van de wangen en kleur het vlees in een casserole met de bruisende boter.
zout, peper
4
Kruid de wangen met peper en zout.
300 g gerookt spek
5
Verwijder het zwoerd van de lapjes spek en snijd het spek in reepjes.
6
Haal de wangetjes uit de casserole en zet ze even aan de kant. Bak vervolgens de stukjes spek in dezelfde casserole.
7 ajuinen
7
Pel de uitjes en snijd ze doormidden (of in vieren). Laat ze meestoven met het spek.
1 een bakje Parijse champignons
8
Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwartjes. Voeg ook toe aan de casserole.
1 een flinke eetlepel bloem
9
Bestrooi het geheel met bloem.
rode wijn, Marsala
10
Voeg de wangen er opnieuw aan toe en blus het geheel met een flinke scheut rode wijn (ongeveer 2 dl) en een scheutje marsala (ongeveer 1 dl).
tijm, laurier, 1 snuifje steakpeper, 2 kruidnagels, Jeneverbessen, 1 een flinke koffielepel mosterd
11
Maak een bouquet garni van enkele takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Voeg er de bouquet garni aan toe met de gekneusde peper, de kruidnagels, de gekneusde jeneverbessen en de scherpe mosterd.
TIPKneus de jeneverbessen met de onderkant van een bord.
12
Zet een deksel op de stoofpot en laat ongeveer anderhalf uur verder garen in de voorverwarmde oven.
3 stronken witloof
13
Snijd het witloof fijn en doe ze in een mengkom.
1 zak kroket
14
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.
1 bosje Waterkers, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje slaolie, peper, zout
15
Voeg de waterkers toe aan de witloof en breng de salade op smaak met de dragonazijn, de slaolie, zout en peper. Meng het geheel onder elkaar.
16
Haal de casserole uit de oven.
1 tl mayonaise
17
Vis de bouquet garni eruit en schep de varkenswangetjes met wat saus op een bord. Serveer er de witloofsalade, de kroketten en een lepel mayonaise bij.
1
Verwarm de oven voor op 150°C en laat de friteuse voorverwarmen.
2
Zet een casserole met een flinke klont boter op het vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Varkenswangen in jagersaus (thumbnail)Varkenswangen in jagersaus
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Boter
1 een flinke klont
Varkenswangen
1.000 g
Zout
Peper
Gerookt spek
300 g
Ajuinen
7
Parijse champignons
1 een bakje
Bloem
1 een flinke eetlepel
Rode wijn
Marsala
Tijm
Laurier
Steakpeper
1 snuifje
Kruidnagels
2
Jeneverbessen
Mosterd
1 een flinke koffielepel
Witloof
3 stronken
Kroket
1 zak
Waterkers
1 bosje
Dragonazijn
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Mayonaise
1 tl

Varkenswangen in jagersaus

Geen stuk vlees meer geschikt voor deze stoofpot met jagersaus als verse varkenswangetjes. Deze stukjes vlees worden boterzacht als ze lang garen en geven iedere saus enorm veel smaak. Maak het af met lekkere kroketjes en een fris witloofslaatje.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 150°C en laat de friteuse voorverwarmen.
1 een flinke klont boter
2
Zet een casserole met een flinke klont boter op het vuur.
1.000 g varkenswangen
3
Snijd het vlies van de wangen en kleur het vlees in een casserole met de bruisende boter.
zout, peper
4
Kruid de wangen met peper en zout.
300 g gerookt spek
5
Verwijder het zwoerd van de lapjes spek en snijd het spek in reepjes.
6
Haal de wangetjes uit de casserole en zet ze even aan de kant. Bak vervolgens de stukjes spek in dezelfde casserole.
7 ajuinen
7
Pel de uitjes en snijd ze doormidden (of in vieren). Laat ze meestoven met het spek.
1 een bakje Parijse champignons
8
Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwartjes. Voeg ook toe aan de casserole.
1 een flinke eetlepel bloem
9
Bestrooi het geheel met bloem.
rode wijn, Marsala
10
Voeg de wangen er opnieuw aan toe en blus het geheel met een flinke scheut rode wijn (ongeveer 2 dl) en een scheutje marsala (ongeveer 1 dl).
tijm, laurier, 1 snuifje steakpeper, 2 kruidnagels, Jeneverbessen, 1 een flinke koffielepel mosterd
11
Maak een bouquet garni van enkele takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Voeg er de bouquet garni aan toe met de gekneusde peper, de kruidnagels, de gekneusde jeneverbessen en de scherpe mosterd.
TIPKneus de jeneverbessen met de onderkant van een bord.
12
Zet een deksel op de stoofpot en laat ongeveer anderhalf uur verder garen in de voorverwarmde oven.
3 stronken witloof
13
Snijd het witloof fijn en doe ze in een mengkom.
1 zak kroket
14
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.
1 bosje Waterkers, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje slaolie, peper, zout
15
Voeg de waterkers toe aan de witloof en breng de salade op smaak met de dragonazijn, de slaolie, zout en peper. Meng het geheel onder elkaar.
16
Haal de casserole uit de oven.
1 tl mayonaise
17
Vis de bouquet garni eruit en schep de varkenswangetjes met wat saus op een bord. Serveer er de witloofsalade, de kroketten en een lepel mayonaise bij.