Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 150°C en laat de friteuse voorverwarmen.
1 een flinke klont boter
2
Zet een casserole met een flinke klont boter op het vuur.
1.000 g varkenswangen
3
Snijd het vlies van de wangen en kleur het vlees in een casserole met de bruisende boter.
zout, peper
4
Kruid de wangen met peper en zout.
300 g gerookt spek
5
Verwijder het zwoerd van de lapjes spek en snijd het spek in reepjes.
6
Haal de wangetjes uit de casserole en zet ze even aan de kant. Bak vervolgens de stukjes spek in dezelfde casserole.
7 ajuinen
7
Pel de uitjes en snijd ze doormidden (of in vieren). Laat ze meestoven met het spek.
1 een bakje Parijse champignons
8
Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwartjes. Voeg ook toe aan de casserole.
1 een flinke eetlepel bloem
9
Bestrooi het geheel met bloem.
rode wijn, Marsala
10
Voeg de wangen er opnieuw aan toe en blus het geheel met een flinke scheut rode wijn (ongeveer 2 dl) en een scheutje marsala (ongeveer 1 dl).
tijm, laurier, 1 snuifje steakpeper, 2 kruidnagels, Jeneverbessen, 1 een flinke koffielepel mosterd
11
Maak een bouquet garni van enkele takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Voeg er de bouquet garni aan toe met de gekneusde peper, de kruidnagels, de gekneusde jeneverbessen en de scherpe mosterd.
TIPKneus de jeneverbessen met de onderkant van een bord.
12
Zet een deksel op de stoofpot en laat ongeveer anderhalf uur verder garen in de voorverwarmde oven.
3 stronken witloof
13
Snijd het witloof fijn en doe ze in een mengkom.
1 zak kroket
14
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.
1 bosje Waterkers, 1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje slaolie, peper, zout
15
Voeg de waterkers toe aan de witloof en breng de salade op smaak met de dragonazijn, de slaolie, zout en peper. Meng het geheel onder elkaar.
16
Haal de casserole uit de oven.
1 tl mayonaise
17