Pasta met scampi, gebakken courgette, kerstomaatjes en spinazie
Pasta met scampi, gebakken courgette, kerstomaatjes en spinazie
Pasta met scampi, gebakken courgette, kerstomaatjes en spinazie
Pasta met scampi, gebakken courgette, kerstomaatjes en spinazie
Ingrediënten
4 personen
Scampi
600 g
Olijfolie
2 flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Peper
Look
5 teentjes
Sjalotten
2
Rozemarijn
Tijm
Laurierblaadjes
3
Steranijs
2
Tomatenpuree
2 tl
Vadouvan
1 flinke snuif
Ricard
1 flinke scheut
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Room
0,1 l
Tagliatelle
500 g
Venkels
0,5
Courgette
1
Harissa
1 toefje
Kerstomaten
1 bakje
Spinazie
200 g
Benodigdheden
Een wok, een zeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g scampi
1
Laat de scampi ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. Bewaar de karkassen voor de saus.
1 flinke scheut olijfolie, zout
2
Zet een pan met olijfolie op het vuur voor de saus. Zet een ruime kookpot met gezouten water op het vuur voor de pasta.
peper, zout
3
Leg de scampi één voor één in de hete olijfolie. Laat ze op een hoog vuur kort kleuren aan beide kanten en breng ze op smaak met peper en zout. Haal de gekleurde scampi uit de pan.
1 scheutje olijfolie
4
Verhit een nieuwe scheut olijfolie in dezelfde pan en leg er de pantsers van de scampi’s in. Verlaag het vuur.
3 teentjes Look, 1 Sjalotten
5
Pel de teentjes look en voeg in hun geheel toe aan de pantsers. Snijd de sjalot in grove stukken en voeg ook toe aan de pan.
rozemarijn, tijm, 3 laurierblaadjes, 2 Steranijs
6
Breng de stovende pantsers en groenten op smaak met de rozemarijn, de tijm, de laurierblaadjes en de steranijs.
2 tl Tomatenpuree
7
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat het geheel even stoven.
1 flinke snuif vadouvan
8
Kruid met een flinke snuif vadouvan en laat kort verder stoven op een zacht vuur.
1 flinke scheut Ricard
9
Voeg er de Ricard aan toe en steek de Ricard in brand om het geheel te flamberen. Lees hier hoe je veilig kan flamberen.
TIPZet de dampkap af alvorens te flamberen!
0,2 l witte wijn
10
Blus de saus met een flinke scheut witte wijn. Laat de saus verder pruttelen tot een groot deel van de witte wijn en Ricard verdampt is.
1 blik Tomatenblokjes
11
Voeg de tomatenblokjes toe aan de saus. Vul het blik voor de helft met water en voeg toe aan de saus voor extra vocht.
0,1 l Room
12
Giet er de room bij en laat de saus rustig verder pruttelen op een zacht vuur.
500 g tagliatelle
13
Laat een wok warm worden op het vuur. Kook de pasta gaar in het kokende water zoals vermeld staat op de verpakking.
1 flinke scheut olijfolie
14
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de wok.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
15
Snijd de sjalot in ringen en stoof ze aan in de olijfolie. Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de stovende sjalot.
0,5 venkels, 1 courgette, peper, zout
16
Snijd de venkel en de courgette in fijne stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten. Kruid de groenten met peper en zout.
1 toefje Harissa
17
Zeef de saus over de stovende groenten en breng het geheel op smaak met een toefje harissa.
1 bakje kerstomaten
18
Snijd de kerstomaten in twee en zet ze aan de kant.
200 g spinazie
19
Spoel de spinazie onder koud water en laat hem even uitlekken. Voeg de spinazie en de scampi toe aan de saus en meng het geheel onder elkaar.
20
Giet de pasta af wanneer hij gaar is.
21
Voeg de kerstomaten toe aan de saus en meng onder de groenten en de scampi. Haal de wok van het vuur.
22
Serveer de pasta met enkele lepels saus.
600 g scampi
1
Laat de scampi ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. Bewaar de karkassen voor de saus.
1 flinke scheut olijfolie, zout
2
Zet een pan met olijfolie op het vuur voor de saus. Zet een ruime kookpot met gezouten water op het vuur voor de pasta.
peper, zout
3
Leg de scampi één voor één in de hete olijfolie. Laat ze op een hoog vuur kort kleuren aan beide kanten en breng ze op smaak met peper en zout. Haal de gekleurde scampi uit de pan.
1 scheutje olijfolie
4
Verhit een nieuwe scheut olijfolie in dezelfde pan en leg er de pantsers van de scampi’s in. Verlaag het vuur.
3 teentjes Look, 1 Sjalotten
5
Pel de teentjes look en voeg in hun geheel toe aan de pantsers. Snijd de sjalot in grove stukken en voeg ook toe aan de pan.
rozemarijn, tijm, 3 laurierblaadjes, 2 Steranijs
6
Breng de stovende pantsers en groenten op smaak met de rozemarijn, de tijm, de laurierblaadjes en de steranijs.
2 tl Tomatenpuree
7
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat het geheel even stoven.
1 flinke snuif vadouvan
8
Kruid met een flinke snuif vadouvan en laat kort verder stoven op een zacht vuur.
1 flinke scheut Ricard
9
Voeg er de Ricard aan toe en steek de Ricard in brand om het geheel te flamberen. Lees hier hoe je veilig kan flamberen.
TIPZet de dampkap af alvorens te flamberen!
0,2 l witte wijn
10
Blus de saus met een flinke scheut witte wijn. Laat de saus verder pruttelen tot een groot deel van de witte wijn en Ricard verdampt is.
1 blik Tomatenblokjes
11
Voeg de tomatenblokjes toe aan de saus. Vul het blik voor de helft met water en voeg toe aan de saus voor extra vocht.
0,1 l Room
12
Giet er de room bij en laat de saus rustig verder pruttelen op een zacht vuur.
500 g tagliatelle
13
Laat een wok warm worden op het vuur. Kook de pasta gaar in het kokende water zoals vermeld staat op de verpakking.
1 flinke scheut olijfolie
14
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de wok.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
15
Snijd de sjalot in ringen en stoof ze aan in de olijfolie. Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de stovende sjalot.
0,5 venkels, 1 courgette, peper, zout
16
Snijd de venkel en de courgette in fijne stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten. Kruid de groenten met peper en zout.
1 toefje Harissa
17
Zeef de saus over de stovende groenten en breng het geheel op smaak met een toefje harissa.
1 bakje kerstomaten
18
Snijd de kerstomaten in twee en zet ze aan de kant.
200 g spinazie
19
Spoel de spinazie onder koud water en laat hem even uitlekken. Voeg de spinazie en de scampi toe aan de saus en meng het geheel onder elkaar.
20
Giet de pasta af wanneer hij gaar is.
21
Voeg de kerstomaten toe aan de saus en meng onder de groenten en de scampi. Haal de wok van het vuur.
22
Serveer de pasta met enkele lepels saus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Scampi
600 g
Olijfolie
2 flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Peper
Look
5 teentjes
Sjalotten
2
Rozemarijn
Tijm
Laurierblaadjes
3
Steranijs
2
Tomatenpuree
2 tl
Vadouvan
1 flinke snuif
Ricard
1 flinke scheut
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Room
0,1 l
Tagliatelle
500 g
Venkels
0,5
Courgette
1
Harissa
1 toefje
Kerstomaten
1 bakje
Spinazie
200 g
Pasta met scampi, gebakken courgette, kerstomaatjes en spinazie
Een doordeweeks pastagerecht dat niet moeilijk is om klaar te maken. Met verschillende seizoensgebonden groenten en een zak scampi’s staat het gerecht al bijna op tafel! Laat je niet afschrikken door de vadouvan. Dit is een specerijenmengsel uit India dat qua smaak in de buurt komt van zoet currypoeder of tandoorikruiden. Vadouvan kan je vinden in sommige supermarkten of in speciaalzaken.Instructies
600 g scampi
1
Laat de scampi ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. Bewaar de karkassen voor de saus.
1 flinke scheut olijfolie, zout
2
Zet een pan met olijfolie op het vuur voor de saus. Zet een ruime kookpot met gezouten water op het vuur voor de pasta.
peper, zout
3
Leg de scampi één voor één in de hete olijfolie. Laat ze op een hoog vuur kort kleuren aan beide kanten en breng ze op smaak met peper en zout. Haal de gekleurde scampi uit de pan.
1 scheutje olijfolie
4
Verhit een nieuwe scheut olijfolie in dezelfde pan en leg er de pantsers van de scampi’s in. Verlaag het vuur.
3 teentjes Look, 1 Sjalotten
5
Pel de teentjes look en voeg in hun geheel toe aan de pantsers. Snijd de sjalot in grove stukken en voeg ook toe aan de pan.
rozemarijn, tijm, 3 laurierblaadjes, 2 Steranijs
6
Breng de stovende pantsers en groenten op smaak met de rozemarijn, de tijm, de laurierblaadjes en de steranijs.
2 tl Tomatenpuree
7
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat het geheel even stoven.
1 flinke snuif vadouvan
8
Kruid met een flinke snuif vadouvan en laat kort verder stoven op een zacht vuur.
1 flinke scheut Ricard
9
Voeg er de Ricard aan toe en steek de Ricard in brand om het geheel te flamberen. Lees hier hoe je veilig kan flamberen.
TIPZet de dampkap af alvorens te flamberen!
0,2 l witte wijn
10
Blus de saus met een flinke scheut witte wijn. Laat de saus verder pruttelen tot een groot deel van de witte wijn en Ricard verdampt is.
1 blik Tomatenblokjes
11
Voeg de tomatenblokjes toe aan de saus. Vul het blik voor de helft met water en voeg toe aan de saus voor extra vocht.
0,1 l Room
12
Giet er de room bij en laat de saus rustig verder pruttelen op een zacht vuur.
500 g tagliatelle
13
Laat een wok warm worden op het vuur. Kook de pasta gaar in het kokende water zoals vermeld staat op de verpakking.
1 flinke scheut olijfolie
14
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de wok.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
15
Snijd de sjalot in ringen en stoof ze aan in de olijfolie. Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de stovende sjalot.
0,5 venkels, 1 courgette, peper, zout
16
Snijd de venkel en de courgette in fijne stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten. Kruid de groenten met peper en zout.
1 toefje Harissa
17
Zeef de saus over de stovende groenten en breng het geheel op smaak met een toefje harissa.
1 bakje kerstomaten
18
Snijd de kerstomaten in twee en zet ze aan de kant.
200 g spinazie
19
Spoel de spinazie onder koud water en laat hem even uitlekken. Voeg de spinazie en de scampi toe aan de saus en meng het geheel onder elkaar.
20
Giet de pasta af wanneer hij gaar is.
21
Voeg de kerstomaten toe aan de saus en meng onder de groenten en de scampi. Haal de wok van het vuur.
22
Serveer de pasta met enkele lepels saus.