Instructies

4 personen
600 g scampi
1

Laat de scampi ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. Bewaar de karkassen voor de saus.

1 flinke scheut olijfolie, zout
2

Zet een pan met olijfolie op het vuur voor de saus. Zet een ruime kookpot met gezouten water op het vuur voor de pasta.

peper, zout
3

Leg de scampi één voor één in de hete olijfolie. Laat ze op een hoog vuur kort kleuren aan beide kanten en breng ze op smaak met peper en zout. Haal de gekleurde scampi uit de pan.

1 scheutje olijfolie
4

Verhit een nieuwe scheut olijfolie in dezelfde pan en leg er de pantsers van de scampi’s in. Verlaag het vuur.

3 teentjes Look, 1 Sjalotten
5

Pel de teentjes look en voeg in hun geheel toe aan de pantsers. Snijd de sjalot in grove stukken en voeg ook toe aan de pan.

rozemarijn, tijm, 3 laurierblaadjes, 2 Steranijs
6

Breng de stovende pantsers en groenten op smaak met de rozemarijn, de tijm, de laurierblaadjes en de steranijs.

2 tl Tomatenpuree
7

Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat het geheel even stoven.

1 flinke snuif vadouvan
8

Kruid met een flinke snuif vadouvan en laat kort verder stoven op een zacht vuur.

1 flinke scheut Ricard
9

Voeg er de Ricard aan toe en steek de Ricard in brand om het geheel te flamberen. Lees hier hoe je veilig kan flamberen.

TIPZet de dampkap af alvorens te flamberen!
0,2 l witte wijn
10

Blus de saus met een flinke scheut witte wijn. Laat de saus verder pruttelen tot een groot deel van de witte wijn en Ricard verdampt is.

1 blik Tomatenblokjes
11

Voeg de tomatenblokjes toe aan de saus. Vul het blik voor de helft met water en voeg toe aan de saus voor extra vocht.

0,1 l Room
12

Giet er de room bij en laat de saus rustig verder pruttelen op een zacht vuur.

500 g tagliatelle
13

Laat een wok warm worden op het vuur. Kook de pasta gaar in het kokende water zoals vermeld staat op de verpakking.

1 flinke scheut olijfolie
14

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de wok.

1 Sjalotten, 2 teentjes Look
15

Snijd de sjalot in ringen en stoof ze aan in de olijfolie. Pel en plet de teentjes look. Voeg ze toe aan de stovende sjalot.

0,5 venkels, 1 courgette, peper, zout
16

Snijd de venkel en de courgette in fijne stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten. Kruid de groenten met peper en zout.

1 toefje Harissa
17

Zeef de saus over de stovende groenten en breng het geheel op smaak met een toefje harissa.

1 bakje kerstomaten
18

Snijd de kerstomaten in twee en zet ze aan de kant.

200 g spinazie
19

Spoel de spinazie onder koud water en laat hem even uitlekken. Voeg de spinazie en de scampi toe aan de saus en meng het geheel onder elkaar.

20

Giet de pasta af wanneer hij gaar is.

21

Voeg de kerstomaten toe aan de saus en meng onder de groenten en de scampi. Haal de wok van het vuur.

22

Serveer de pasta met enkele lepels saus.