dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hammetje in mosterdsaus met bloemkool en aardappelen (thumbnail)Hammetje in mosterdsaus met bloemkool en aardappelen

Hammetje in mosterdsaus met bloemkool en aardappelen

2u
26
-
3.5K
Recepten

Hammetje in mosterdsaus met bloemkool en aardappelen

Niet onder de indruk van de Duitse keuken? Wacht tot je van deze specialiteit hebt geproefd. Jeroen maakt Schweinehaxe of varkensschenkels die hij eerst gaart in verse groentebouillon en nadien roostert in de oven. Duitse én Dagelijkse kost in al zijn glorie.
Hammetje in mosterdsaus met bloemkool en aardappelen (thumbnail)Hammetje in mosterdsaus met bloemkool en aardappelen

Hammetje in mosterdsaus met bloemkool en aardappelen

2u
26
-
3.5K
Recepten

Hammetje in mosterdsaus met bloemkool en aardappelen

Niet onder de indruk van de Duitse keuken? Wacht tot je van deze specialiteit hebt geproefd. Jeroen maakt Schweinehaxe of varkensschenkels die hij eerst gaart in verse groentebouillon en nadien roostert in de oven. Duitse én Dagelijkse kost in al zijn glorie.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd2u
Ingrediënten26
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Water
3 l
Prei
1 stengel
Wortels
3
Ajuinen
2
Peterselie
1 bosje
Selder
3 stengels
Tijm
4 takjes
Laurier
4 blaadjes
Rozemarijn
1 takje
Kruidnagels
2
Zwarte peperbollen
15
Zout
1 snuifje
Zout
Varkenshammetjes
2
Olijfolie
Honing
Boter
Sjalotten
1
Bloem
2 el
Bouillon
0,5 l
Scherpe mosterd
2 el
Graanmosterd
1 el
Room
1 scheutje
Peper
Bloemkolen
0,5
Aardappelen
800 g
Tuinkers
1 bakje

Benodigdheden

Een braadslede, een garde, een zeef, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De bouillon

3 l Water
1
Was alle groenten grondig zodat aarde of zand verdwijnen. Giet water in een soepketel en breng het aan de kook op een matig vuur.
1 stengel prei, 3 Wortels
2
Snijd de prei en de wortelen grof.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in grote stukken.
1 bosje peterselie, 3 stengels selder
4
Snijd de steeltjes van de peterselie. Verwijder de blaadjes van de selderstengels. (Het zijn de peterseliestelen en selderblaadjes die we nodig hebben voor de bouillon.)
4 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn, 2 kruidnagels, 15 Zwarte peperbollen, 1 snuifje zout
5
Doe de groenten samen met alle andere smaakmakers in de pot met kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 varkenshammetjes
6
Voeg ook de varkenshammetjes toe. Laat de bouillon 1,5 uur trekken.

De hammetjes

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8
Vis de hammetjes voorzichtig uit de bouillon en leg ze in de braadslede.
olijfolie, honing
9
Besprenkel met honing en olijfolie. Rooster de hammetjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

De mosterdsaus

boter
10
Smelt een klont boter in een steelpannetje.
1 Sjalotten
11
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Stoof de sjalotsnippers aan in de boter.
2 el bloem
12
Voeg de bloem toe en laat meestoven.
0,5 l Bouillon
13
Zeef de bouillon en giet een deel bij de sjalot. (De rest van de bouillon kan je invriezen voor toekomstige bereidingen.)
2 el scherpe mosterd, 1 el graanmosterd, 1 scheutje Room
14
Doe er de mosterd bij, en een scheutje room. Roer met een garde en laat binden tot saus.
peper, zout
15
Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

0,5 bloemkolen
16
Maak de bloemkool schoon. Snijd het groene loof eraf en verdeel de kool in roosjes.
800 g aardappelen
17
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Doe de roosjes bloemkool er de laatste minuten bij en kook ze beetgaar.
18
Haal de hammetjes uit de oven.
19
Giet de aardappelen en de bloemkool af.
1 bakje tuinkers
20
Serveer de hammetjes met gekookte patatjes, bloemkool en mosterdsaus. Werk af met wat frisse tuinkers.
1
Was alle groenten grondig zodat aarde of zand verdwijnen. Giet water in een soepketel en breng het aan de kook op een matig vuur.
2
Snijd de prei en de wortelen grof.

Instructies

De bouillon

3 l Water
1
Was alle groenten grondig zodat aarde of zand verdwijnen. Giet water in een soepketel en breng het aan de kook op een matig vuur.
1 stengel prei, 3 Wortels
2
Snijd de prei en de wortelen grof.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in grote stukken.
1 bosje peterselie, 3 stengels selder
4
Snijd de steeltjes van de peterselie. Verwijder de blaadjes van de selderstengels. (Het zijn de peterseliestelen en selderblaadjes die we nodig hebben voor de bouillon.)
4 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn, 2 kruidnagels, 15 Zwarte peperbollen, 1 snuifje zout
5
Doe de groenten samen met alle andere smaakmakers in de pot met kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 varkenshammetjes
6
Voeg ook de varkenshammetjes toe. Laat de bouillon 1,5 uur trekken.

De hammetjes

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8
Vis de hammetjes voorzichtig uit de bouillon en leg ze in de braadslede.
olijfolie, honing
9
Besprenkel met honing en olijfolie. Rooster de hammetjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

De mosterdsaus

boter
10
Smelt een klont boter in een steelpannetje.
1 Sjalotten
11
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Stoof de sjalotsnippers aan in de boter.
2 el bloem
12
Voeg de bloem toe en laat meestoven.
0,5 l Bouillon
13
Zeef de bouillon en giet een deel bij de sjalot. (De rest van de bouillon kan je invriezen voor toekomstige bereidingen.)
2 el scherpe mosterd, 1 el graanmosterd, 1 scheutje Room
14
Doe er de mosterd bij, en een scheutje room. Roer met een garde en laat binden tot saus.
peper, zout
15
Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

0,5 bloemkolen
16
Maak de bloemkool schoon. Snijd het groene loof eraf en verdeel de kool in roosjes.
800 g aardappelen
17
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Doe de roosjes bloemkool er de laatste minuten bij en kook ze beetgaar.
18
Haal de hammetjes uit de oven.
19
Giet de aardappelen en de bloemkool af.
1 bakje tuinkers
20
Serveer de hammetjes met gekookte patatjes, bloemkool en mosterdsaus. Werk af met wat frisse tuinkers.
1
Was alle groenten grondig zodat aarde of zand verdwijnen. Giet water in een soepketel en breng het aan de kook op een matig vuur.
2
Snijd de prei en de wortelen grof.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hammetje in mosterdsaus met bloemkool en aardappelen (thumbnail)Hammetje in mosterdsaus met bloemkool en aardappelen
4 personen
2u
Ingrediënten
Water
3 l
Prei
1 stengel
Wortels
3
Ajuinen
2
Peterselie
1 bosje
Selder
3 stengels
Tijm
4 takjes
Laurier
4 blaadjes
Rozemarijn
1 takje
Kruidnagels
2
Zwarte peperbollen
15
Zout
1 snuifje
Zout
Varkenshammetjes
2
Olijfolie
Honing
Boter
Sjalotten
1
Bloem
2 el
Bouillon
0,5 l
Scherpe mosterd
2 el
Graanmosterd
1 el
Room
1 scheutje
Peper
Bloemkolen
0,5
Aardappelen
800 g
Tuinkers
1 bakje

Hammetje in mosterdsaus met bloemkool en aardappelen

Niet onder de indruk van de Duitse keuken? Wacht tot je van deze specialiteit hebt geproefd. Jeroen maakt Schweinehaxe of varkensschenkels die hij eerst gaart in verse groentebouillon en nadien roostert in de oven. Duitse én Dagelijkse kost in al zijn glorie.
Instructies

De bouillon

3 l Water
1
Was alle groenten grondig zodat aarde of zand verdwijnen. Giet water in een soepketel en breng het aan de kook op een matig vuur.
1 stengel prei, 3 Wortels
2
Snijd de prei en de wortelen grof.
2 ajuinen
3
Pel de uien en snijd ze in grote stukken.
1 bosje peterselie, 3 stengels selder
4
Snijd de steeltjes van de peterselie. Verwijder de blaadjes van de selderstengels. (Het zijn de peterseliestelen en selderblaadjes die we nodig hebben voor de bouillon.)
4 takjes tijm, 4 blaadjes laurier, 1 takje rozemarijn, 2 kruidnagels, 15 Zwarte peperbollen, 1 snuifje zout
5
Doe de groenten samen met alle andere smaakmakers in de pot met kokend water.
2 varkenshammetjes
6
Voeg ook de varkenshammetjes toe. Laat de bouillon 1,5 uur trekken.

De hammetjes

7
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
8
Vis de hammetjes voorzichtig uit de bouillon en leg ze in de braadslede.
olijfolie, honing
9
Besprenkel met honing en olijfolie. Rooster de hammetjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

De mosterdsaus

boter
10
Smelt een klont boter in een steelpannetje.
1 Sjalotten
11
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Stoof de sjalotsnippers aan in de boter.
2 el bloem
12
Voeg de bloem toe en laat meestoven.
0,5 l Bouillon
13
Zeef de bouillon en giet een deel bij de sjalot. (De rest van de bouillon kan je invriezen voor toekomstige bereidingen.)
2 el scherpe mosterd, 1 el graanmosterd, 1 scheutje Room
14
Doe er de mosterd bij, en een scheutje room. Roer met een garde en laat binden tot saus.
peper, zout
15
Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

0,5 bloemkolen
16
Maak de bloemkool schoon. Snijd het groene loof eraf en verdeel de kool in roosjes.
800 g aardappelen
17
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Doe de roosjes bloemkool er de laatste minuten bij en kook ze beetgaar.
18
Haal de hammetjes uit de oven.
19
Giet de aardappelen en de bloemkool af.
1 bakje tuinkers
20
Serveer de hammetjes met gekookte patatjes, bloemkool en mosterdsaus. Werk af met wat frisse tuinkers.