Flatbread met shoarma van schelvis
Flatbread met shoarma van schelvis
Flatbread met shoarma van schelvis
Flatbread met shoarma van schelvis
Ingrediënten
4 personen
Zelfrijzende bloem
200 g
Griekse yoghurt
180 g
Griekse yoghurt
4 el
Grof zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Rode ui
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Komkommers
0,5
Romeinse sla
Koriander
Munt
Platte peterselie
Look
1 teentje
Limoen
1
Sesamolie
1 scheutje
Sesampasta
1 el
Sesamzaadjes
1 el
Schelvis
400 g
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Steranijspoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Benodigdheden
Een keukenmachine met deeghaak, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding (deeg)
1
Laat de oven voorverwarmen op grillstand.
200 g Zelfrijzende bloem, 180 g Griekse yoghurt, 1 snuifje grof zout, 1 tl bakpoeder
2
Meng de zelfrijzende bloem en het bakpoeder met de Griekse yoghurt, een snuif zout en een scheut olijfolie in de kom van de keukenmachine met deeghaak. Laat de machine draaien tot je en elastisch deeg hebt. Laat het deeg 25 minuten rusten.
Voor de salade en yoghurtdressing:
1 rode ui, 1 scheutje Rode wijnazijn
3
Pel de rode ui, snijd in halve ringen en besprenkel met rode wijnazijn. Laat de ui marineren
0,5 komkommers
4
Snijd de komkommer overlangs in twee en haal de zaadlijsten eruit. Snijd vervolgens in schuine reepjes en schep ze bij de rode ui, maar meng nog niet.
Romeinse sla
5
Snijd of scheur de bladeren sla in grove stukken en leg ze bovenop de komkommer en de ui.
koriander, Munt, platte peterselie
6
Pluk de blaadjes van de koriander, de munt en de peterselie en houd ze apart.
4 el Griekse yoghurt, 1 teentje Look, 1 limoen, 1 scheutje sesamolie, 1 el Sesampasta, 1 el sesamzaadjes
7
Schep de Griekse yoghurt in een kom. Rasp er de look bij. Voeg het limoensap en de zestes, een scheutje sesamolie en een flinke lepel sesampasta bij de yoghurt en meng alles door elkaar. Kruid met peper en zout. Werk af met een eetlepel sesamzaadjes.
Voor de shoarma van schelvis:
400 g schelvis, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje steranijspoeder, 1 snuifje komijn
8
Leg de stukken vis in een ovenschaal en kruid met gerookt paprikapoeder, komijn, steranijspoeder en wat grof zout. Druppel er wat olijfolie en het sap van een halve limoen over.
TIPHeb je geen steranijspoeder? Maal een volledige steranijs fijn met een vijzel.
9
Schuif de vis onder de grill voor 10 minuten.
TIPDikke stukken vis mogen enkele minuten langer in de oven blijven.
Voor het flatbread:
10
Stuif wat bloem over je keukenwerkblad en kneed het deeg met je handen tot een stevige bol.
11
Rol de bol uit met een deegrol. Maak een worst van het deeg en verdeel in 4 gelijke delen.
12
Rol elk stuk deeg uit tot een ronde, platte schijf.
13
Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en bak de flatbreads een voor een goudbruin aan beide kanten.
TIPStrijk de bovenkant van het deeg met een laagje gesmolten boter in alvorens het flatbread om te draaien in de pan.
De afwerking:
14
Werk de de salade af met wat peper, zout en olijfolie. Meng alles onder elkaar.
15
Haal de vis uit de oven en trek de vis lichtjes uit elkaar met een vork volgens het principe van bv. pulled pork.
16
Schep wat salade op een flatbread en lepel er de ‘pulled’ schelvis op. Werk het geheel af met de yoghurtdressing, wat fijngesnipperde chilipeper, peterselie, munt en koriander.
De voorbereiding (deeg)
1
Laat de oven voorverwarmen op grillstand.
200 g Zelfrijzende bloem, 180 g Griekse yoghurt, 1 snuifje grof zout, 1 tl bakpoeder
2
Meng de zelfrijzende bloem en het bakpoeder met de Griekse yoghurt, een snuif zout en een scheut olijfolie in de kom van de keukenmachine met deeghaak. Laat de machine draaien tot je en elastisch deeg hebt. Laat het deeg 25 minuten rusten.
Voor de salade en yoghurtdressing:
1 rode ui, 1 scheutje Rode wijnazijn
3
Pel de rode ui, snijd in halve ringen en besprenkel met rode wijnazijn. Laat de ui marineren
0,5 komkommers
4
Snijd de komkommer overlangs in twee en haal de zaadlijsten eruit. Snijd vervolgens in schuine reepjes en schep ze bij de rode ui, maar meng nog niet.
Romeinse sla
5
Snijd of scheur de bladeren sla in grove stukken en leg ze bovenop de komkommer en de ui.
koriander, Munt, platte peterselie
6
Pluk de blaadjes van de koriander, de munt en de peterselie en houd ze apart.
4 el Griekse yoghurt, 1 teentje Look, 1 limoen, 1 scheutje sesamolie, 1 el Sesampasta, 1 el sesamzaadjes
7
Schep de Griekse yoghurt in een kom. Rasp er de look bij. Voeg het limoensap en de zestes, een scheutje sesamolie en een flinke lepel sesampasta bij de yoghurt en meng alles door elkaar. Kruid met peper en zout. Werk af met een eetlepel sesamzaadjes.
Voor de shoarma van schelvis:
400 g schelvis, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje steranijspoeder, 1 snuifje komijn
8
Leg de stukken vis in een ovenschaal en kruid met gerookt paprikapoeder, komijn, steranijspoeder en wat grof zout. Druppel er wat olijfolie en het sap van een halve limoen over.
TIPHeb je geen steranijspoeder? Maal een volledige steranijs fijn met een vijzel.
9
Schuif de vis onder de grill voor 10 minuten.
TIPDikke stukken vis mogen enkele minuten langer in de oven blijven.
Voor het flatbread:
10
Stuif wat bloem over je keukenwerkblad en kneed het deeg met je handen tot een stevige bol.
11
Rol de bol uit met een deegrol. Maak een worst van het deeg en verdeel in 4 gelijke delen.
12
Rol elk stuk deeg uit tot een ronde, platte schijf.
13
Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en bak de flatbreads een voor een goudbruin aan beide kanten.
TIPStrijk de bovenkant van het deeg met een laagje gesmolten boter in alvorens het flatbread om te draaien in de pan.
De afwerking:
14
Werk de de salade af met wat peper, zout en olijfolie. Meng alles onder elkaar.
15
Haal de vis uit de oven en trek de vis lichtjes uit elkaar met een vork volgens het principe van bv. pulled pork.
16
Schep wat salade op een flatbread en lepel er de ‘pulled’ schelvis op. Werk het geheel af met de yoghurtdressing, wat fijngesnipperde chilipeper, peterselie, munt en koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Zelfrijzende bloem
200 g
Griekse yoghurt
180 g
Griekse yoghurt
4 el
Grof zout
1 snuifje
Bakpoeder
1 tl
Rode ui
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Komkommers
0,5
Romeinse sla
Koriander
Munt
Platte peterselie
Look
1 teentje
Limoen
1
Sesamolie
1 scheutje
Sesampasta
1 el
Sesamzaadjes
1 el
Schelvis
400 g
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Steranijspoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Flatbread met shoarma van schelvis
Een licht krokant gebakken broodje met shoarma van schelvis en een zachte dressing van Griekse yoghurt, knapperige ui en komkommer. Dit is de uitgelezen snack om het weekend in te zetten op een culinaire manier.Instructies
De voorbereiding (deeg)
1
Laat de oven voorverwarmen op grillstand.
200 g Zelfrijzende bloem, 180 g Griekse yoghurt, 1 snuifje grof zout, 1 tl bakpoeder
2
Meng de zelfrijzende bloem en het bakpoeder met de Griekse yoghurt, een snuif zout en een scheut olijfolie in de kom van de keukenmachine met deeghaak. Laat de machine draaien tot je en elastisch deeg hebt. Laat het deeg 25 minuten rusten.
Voor de salade en yoghurtdressing:
1 rode ui, 1 scheutje Rode wijnazijn
3
Pel de rode ui, snijd in halve ringen en besprenkel met rode wijnazijn. Laat de ui marineren
0,5 komkommers
4
Snijd de komkommer overlangs in twee en haal de zaadlijsten eruit. Snijd vervolgens in schuine reepjes en schep ze bij de rode ui, maar meng nog niet.
Romeinse sla
5
Snijd of scheur de bladeren sla in grove stukken en leg ze bovenop de komkommer en de ui.
koriander, Munt, platte peterselie
6
Pluk de blaadjes van de koriander, de munt en de peterselie en houd ze apart.
4 el Griekse yoghurt, 1 teentje Look, 1 limoen, 1 scheutje sesamolie, 1 el Sesampasta, 1 el sesamzaadjes
7
Schep de Griekse yoghurt in een kom. Rasp er de look bij. Voeg het limoensap en de zestes, een scheutje sesamolie en een flinke lepel sesampasta bij de yoghurt en meng alles door elkaar. Kruid met peper en zout. Werk af met een eetlepel sesamzaadjes.
Voor de shoarma van schelvis:
400 g schelvis, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje steranijspoeder, 1 snuifje komijn
8
Leg de stukken vis in een ovenschaal en kruid met gerookt paprikapoeder, komijn, steranijspoeder en wat grof zout. Druppel er wat olijfolie en het sap van een halve limoen over.
TIPHeb je geen steranijspoeder? Maal een volledige steranijs fijn met een vijzel.
9
Schuif de vis onder de grill voor 10 minuten.
TIPDikke stukken vis mogen enkele minuten langer in de oven blijven.
Voor het flatbread:
10
Stuif wat bloem over je keukenwerkblad en kneed het deeg met je handen tot een stevige bol.
11
Rol de bol uit met een deegrol. Maak een worst van het deeg en verdeel in 4 gelijke delen.
12
Rol elk stuk deeg uit tot een ronde, platte schijf.
13
Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en bak de flatbreads een voor een goudbruin aan beide kanten.
TIPStrijk de bovenkant van het deeg met een laagje gesmolten boter in alvorens het flatbread om te draaien in de pan.
De afwerking:
14
Werk de de salade af met wat peper, zout en olijfolie. Meng alles onder elkaar.
15
Haal de vis uit de oven en trek de vis lichtjes uit elkaar met een vork volgens het principe van bv. pulled pork.
16
Schep wat salade op een flatbread en lepel er de ‘pulled’ schelvis op. Werk het geheel af met de yoghurtdressing, wat fijngesnipperde chilipeper, peterselie, munt en koriander.