Venkelsoep met groene curry, basmati en kipgehaktballetjes
Venkelsoep met groene curry, basmati en kipgehaktballetjes
Venkelsoep met groene curry, basmati en kipgehaktballetjes
Venkelsoep met groene curry, basmati en kipgehaktballetjes
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Preistengels
2
Bleke selder
2 stengels
Venkels
2
Look
2,5 teentjes
Basmatirijst
150 g
Groene currypasta
1 tl
Limoenblaadjes
4
Citroengras
2 stengel
Kippen- of groentebouillon
2 l
Kippengehakt
400 g
Gember
20 g
Chilipeper
0,25
Limoensap
Sojasaus
1 scheutje
Sesamolie
2 scheutjes
Vissaus
2 scheutjes
Paneermeel
4 el
Kokosmelk
1 blik
Steranijs
1
Koriander
Benodigdheden
Rasp, vergiet of zeefje, staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm een flinke scheut olie in een grote kookpot.
2 ajuinen, 2 Preistengels, 2 stengels bleke selder
2
Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder en de prei onder koud water, snijd beide grof en stoof mee aan.
1,5 venkels, 2 teentjes Look
3
Pel de look, snijd grof en voeg hem toe. Snijd de venkel grof en stoof mee aan.
50 g basmatirijst, 1 tl groene currypasta
4
Voeg de basmatirijst toe, gevolgd door de groene currypasta.
4 limoenblaadjes, 2 stengel Citroengras
5
Kneus de stengels citroengras met je mes en voeg toe. Leg de limoenblaadjes ook mee in de pot.
2 l kippen- of groentebouillon
6
Giet de groente- of kippenbouillon bij de groenten en breng het geheel aan de kook op een middelhoog vuur.
0,5 venkels
7
Snijd de rest van de venkel fijn en hou apart om te gebruiken als garnituur.
100 g basmatirijst
8
Spoel de rest van de rijst onder koud water en kook gaar in een dubbele hoeveelheid aan water.
400 g kippengehakt, 20 g gember, 0,5 teentjes Look, 0,25 chilipeper, limoensap, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Vissaus, 4 el paneermeel
9
Doe het kippengehakt in een kom. Snipper de chilipeper heel fijn en voeg toe. Rasp de look en de gember bij het gehakt. Voeg de sesamolie, de vissaus, de sojasaus en het limoensap toe, gevolgd door het paneermeel. Meng alles goed onder elkaar met een vork.
10
Spoel de gare rijst onder koud water en hou even apart.
1 blik kokosmelk
11
Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep en roer de kokosmelk door de soep.
12
Mix de soep fijn en breng ze opnieuw aan de kook.
1 Steranijs, 1 scheutje Vissaus
13
Voeg nog wat extra currypasta toe indien nodig en breng de soep op smaak met een extra scheut vissaus en de steranijs.
14
Voeg de fijne reepjes venkel toe en laat ze even meegaren.
15
Rol intussen balletjes van het gehakt en laat ze garen in de soep.
TIPMaak je handen nat om de balletjes te rollen. Zo blijft het gehakt minder aan je vingers plakken.
koriander, 1 scheutje sesamolie
16
Werk de soep tenslotte af met de rijst, enkele blaadjes koriander en een paar druppels sesamolie. Smakelijk!
1
Verwarm een flinke scheut olie in een grote kookpot.
2 ajuinen, 2 Preistengels, 2 stengels bleke selder
2
Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder en de prei onder koud water, snijd beide grof en stoof mee aan.
1,5 venkels, 2 teentjes Look
3
Pel de look, snijd grof en voeg hem toe. Snijd de venkel grof en stoof mee aan.
50 g basmatirijst, 1 tl groene currypasta
4
Voeg de basmatirijst toe, gevolgd door de groene currypasta.
4 limoenblaadjes, 2 stengel Citroengras
5
Kneus de stengels citroengras met je mes en voeg toe. Leg de limoenblaadjes ook mee in de pot.
2 l kippen- of groentebouillon
6
Giet de groente- of kippenbouillon bij de groenten en breng het geheel aan de kook op een middelhoog vuur.
0,5 venkels
7
Snijd de rest van de venkel fijn en hou apart om te gebruiken als garnituur.
100 g basmatirijst
8
Spoel de rest van de rijst onder koud water en kook gaar in een dubbele hoeveelheid aan water.
400 g kippengehakt, 20 g gember, 0,5 teentjes Look, 0,25 chilipeper, limoensap, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Vissaus, 4 el paneermeel
9
Doe het kippengehakt in een kom. Snipper de chilipeper heel fijn en voeg toe. Rasp de look en de gember bij het gehakt. Voeg de sesamolie, de vissaus, de sojasaus en het limoensap toe, gevolgd door het paneermeel. Meng alles goed onder elkaar met een vork.
10
Spoel de gare rijst onder koud water en hou even apart.
1 blik kokosmelk
11
Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep en roer de kokosmelk door de soep.
12
Mix de soep fijn en breng ze opnieuw aan de kook.
1 Steranijs, 1 scheutje Vissaus
13
Voeg nog wat extra currypasta toe indien nodig en breng de soep op smaak met een extra scheut vissaus en de steranijs.
14
Voeg de fijne reepjes venkel toe en laat ze even meegaren.
15
Rol intussen balletjes van het gehakt en laat ze garen in de soep.
TIPMaak je handen nat om de balletjes te rollen. Zo blijft het gehakt minder aan je vingers plakken.
koriander, 1 scheutje sesamolie
16
Werk de soep tenslotte af met de rijst, enkele blaadjes koriander en een paar druppels sesamolie. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Preistengels
2
Bleke selder
2 stengels
Venkels
2
Look
2,5 teentjes
Basmatirijst
150 g
Groene currypasta
1 tl
Limoenblaadjes
4
Citroengras
2 stengel
Kippen- of groentebouillon
2 l
Kippengehakt
400 g
Gember
20 g
Chilipeper
0,25
Limoensap
Sojasaus
1 scheutje
Sesamolie
2 scheutjes
Vissaus
2 scheutjes
Paneermeel
4 el
Kokosmelk
1 blik
Steranijs
1
Koriander
Venkelsoep met groene curry, basmati en kipgehaktballetjes
Een voedzame en romige venkelsoep, gebonden met basmatirijst, geserveerd met pittige, oosterse balletjes van kippengehakt. Jeroen werkt de soep af met krokante venkel en wat extra rijst. Dit is de ideale manier om de week te starten.Instructies
1
Verwarm een flinke scheut olie in een grote kookpot.
2 ajuinen, 2 Preistengels, 2 stengels bleke selder
2
Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder en de prei onder koud water, snijd beide grof en stoof mee aan.
1,5 venkels, 2 teentjes Look
3
Pel de look, snijd grof en voeg hem toe. Snijd de venkel grof en stoof mee aan.
50 g basmatirijst, 1 tl groene currypasta
4
Voeg de basmatirijst toe, gevolgd door de groene currypasta.
4 limoenblaadjes, 2 stengel Citroengras
5
Kneus de stengels citroengras met je mes en voeg toe. Leg de limoenblaadjes ook mee in de pot.
2 l kippen- of groentebouillon
6
Giet de groente- of kippenbouillon bij de groenten en breng het geheel aan de kook op een middelhoog vuur.
0,5 venkels
7
Snijd de rest van de venkel fijn en hou apart om te gebruiken als garnituur.
100 g basmatirijst
8
Spoel de rest van de rijst onder koud water en kook gaar in een dubbele hoeveelheid aan water.
400 g kippengehakt, 20 g gember, 0,5 teentjes Look, 0,25 chilipeper, limoensap, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Vissaus, 4 el paneermeel
9
Doe het kippengehakt in een kom. Snipper de chilipeper heel fijn en voeg toe. Rasp de look en de gember bij het gehakt. Voeg de sesamolie, de vissaus, de sojasaus en het limoensap toe, gevolgd door het paneermeel. Meng alles goed onder elkaar met een vork.
10
Spoel de gare rijst onder koud water en hou even apart.
1 blik kokosmelk
11
Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep en roer de kokosmelk door de soep.
12
Mix de soep fijn en breng ze opnieuw aan de kook.
1 Steranijs, 1 scheutje Vissaus
13
Voeg nog wat extra currypasta toe indien nodig en breng de soep op smaak met een extra scheut vissaus en de steranijs.
14
Voeg de fijne reepjes venkel toe en laat ze even meegaren.
15
Rol intussen balletjes van het gehakt en laat ze garen in de soep.
TIPMaak je handen nat om de balletjes te rollen. Zo blijft het gehakt minder aan je vingers plakken.
koriander, 1 scheutje sesamolie
16
Werk de soep tenslotte af met de rijst, enkele blaadjes koriander en een paar druppels sesamolie. Smakelijk!