Instructies
4 personen
1
Verwarm een flinke scheut olie in een grote kookpot.
2 ajuinen, 2 Preistengels, 2 stengels bleke selder
2
Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder en de prei onder koud water, snijd beide grof en stoof mee aan.
1,5 venkels, 2 teentjes Look
3
Pel de look, snijd grof en voeg hem toe. Snijd de venkel grof en stoof mee aan.
50 g basmatirijst, 1 tl groene currypasta
4
Voeg de basmatirijst toe, gevolgd door de groene currypasta.
4 limoenblaadjes, 2 stengel Citroengras
5
Kneus de stengels citroengras met je mes en voeg toe. Leg de limoenblaadjes ook mee in de pot.
2 l kippen- of groentebouillon
6
Giet de groente- of kippenbouillon bij de groenten en breng het geheel aan de kook op een middelhoog vuur.
0,5 venkels
7
Snijd de rest van de venkel fijn en hou apart om te gebruiken als garnituur.
100 g basmatirijst
8
Spoel de rest van de rijst onder koud water en kook gaar in een dubbele hoeveelheid aan water.
400 g kippengehakt, 20 g gember, 0,5 teentjes Look, 0,25 chilipeper, limoensap, 1 scheutje sojasaus, 1 scheutje sesamolie, 1 scheutje Vissaus, 4 el paneermeel
9
Doe het kippengehakt in een kom. Snipper de chilipeper heel fijn en voeg toe. Rasp de look en de gember bij het gehakt. Voeg de sesamolie, de vissaus, de sojasaus en het limoensap toe, gevolgd door het paneermeel. Meng alles goed onder elkaar met een vork.
10
Spoel de gare rijst onder koud water en hou even apart.
1 blik kokosmelk
11
Haal de stengels citroengras en de limoenblaadjes uit de soep en roer de kokosmelk door de soep.
12
Mix de soep fijn en breng ze opnieuw aan de kook.
1 Steranijs, 1 scheutje Vissaus
13
Voeg nog wat extra currypasta toe indien nodig en breng de soep op smaak met een extra scheut vissaus en de steranijs.
14
Voeg de fijne reepjes venkel toe en laat ze even meegaren.
15
Rol intussen balletjes van het gehakt en laat ze garen in de soep.
TIPMaak je handen nat om de balletjes te rollen. Zo blijft het gehakt minder aan je vingers plakken.
koriander, 1 scheutje sesamolie
16