
Burrito, tortilla en guacamole. Mexicaanse woorden die smakelijk klinken en lekker eten op tafel toveren. Voor dit gerecht maak je verse guacamole en gril je makreelfilets die je vooraf marineert. Al dit lekkers verdwijnt samen met verse groentjes in een opgerolde tortilla die in Mexico 'buritto' wordt genoemd.
Ingrediënten
- 4 makreelfilet
- 1 dl olijfolie
- 1 limoen
- peper
- zout
- 2 avocado
- 0.5 chilipeper
- 0.5 limoen
- koriander
- olijfolie
- zout
- 0.5 paprika
- 0.5 komkommer
- 1 tomaat
- munt
- koriander
Benodigdheden
- een dunschiller
Bereiding
De makreelfilets
Koop makreelfilets die ontvliesd zijn. Vraag aan de vishandelaar om dit te doen. (Dan zie je nog het mooie zilverkleurige vel, maar het taaie vlies dat erop zit is verdwenen.)
Controleer de makreelfilets op achtergebleven graatjes. Gebruik een keukenpincet om ze eruit te trekken.
Neem een schaal en meng er de olijfolie en het vers limoensap in. Voeg wat peper van de molen en een snuifje zout toe.
Leg de makreelfilets in een schaal en schep er de limoenmarinade over. De zuren in de marinade zullen voor wat koude garing zorgen.