Broodpizza’s voor tijdens het voetbal
Broodpizza’s voor tijdens het voetbal
Het hele land zit voor het scherm gekluisterd, maar een mens moet toch eten … Een snelle hap kan geen kwaad, maar dan houdt Jeroen toch het meest van een verse snack. Geniet van de match én van zijn broodpizza’s.
Broodpizza’s voor tijdens het voetbal
Broodpizza’s voor tijdens het voetbal
Het hele land zit voor het scherm gekluisterd, maar een mens moet toch eten … Een snelle hap kan geen kwaad, maar dan houdt Jeroen toch het meest van een verse snack. Geniet van de match én van zijn broodpizza’s.
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
1
Tomaten
6
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Oregano
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Mozzarella
200 g
Tonijn
150 g
Ui
1
Kappertjes
Olijven
Rucola
40 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De verse tomatensaus
6 tomaten, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 1 snuifje oregano, 1 scheutje olijfolie, zout
1
Breng een pot met water aan de kook. Gebruik het kokende water om de tomaten te ontvellen. (emonderen)
2
Verwijder de steeltjes, en snij in een draaiende beweging ook het taaie stukje onder het steeltje eruit.
3
Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 12 tellen onder in het kokende water. Niet te lang, want het tomatenvlees mag niet ‘melig’ worden.
4
Spoel de tomaten onmiddellijk onder koud water en trek de dunne schil eraf met een mesje.
5
Snij de tomaten in partjes en verwijder de zaadlijst uit elk stuk tomaat. Hak het vruchtvlees grof.
6
Pel de sjalot (of ui) en snij hem middendoor. Snipper de stukken in fijne halve ringen.
7
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de stukjes sjalot glazig.
8
Pel de look en plet de teen tot pulp. Roer de look door de stovende sjalot.
9
Voeg aansluitend de gehakte tomaten toe en roer even.
10
Hak het stuk hete rode chilipeper in zeer fijne stukjes en doe ze in de pot. Gebruik een hoeveelheid naar smaak.
11
Strooi een snuif gedroogde oregano en een snuif zout over de pruttelende tomaten en laat ze nog 15 minuten garen op een zacht vuur, tot je een smakelijke verse tomatencompote krijgt.
De broodpizza's maken
1 Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 200 g Mozzarella, 150 g tonijn, 1 ui, kappertjes, olijven, 40 g Rucola
12
Verwarm de oven voor tot 250°C. Flink heet dus.
13
Snij het brood in dikke sneden (ong. 1,5 cm breed) en druppel er een beetje olijfolie over.
14
Leg de sneden op een vlakke ovenschaal en rooster de sneden brood tot ze een krokant korstje hebben en een nog zachte binnenkant. Hou nadien de oven op temperatuur.
15
Laat de tonijn uit blik uitlekken en doe de vis in een mengschaal. Verkruimel het stuk vis grof.
16
Pel de ui en snipper hem in zo fijn mogelijke stukjes.
17
Lepel op elke dikke getoaste boterham een dikke laag van de warme tomatensaus.
18
Verdeel er stukjes tonijn over, enkele kappertjes, kleine olijven en fijne stukjes ui.
19
Scheur de bol mozzarella in stukken en verdeel er enkele over elke broodpizza.
20
Schuif de broodpizza’s nog enkele minuten in de hete oven van 250°C, tot de mozzarella gesmolten is.
21
Spoel wat rucola en laat de notensla uitlekken. Werk elke pizza af met een toef sla.
22
Serveer de broodpizza’s meteen. Met een pintje, waarom niet?
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De verse tomatensaus
6 tomaten, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 1 snuifje oregano, 1 scheutje olijfolie, zout
1
Breng een pot met water aan de kook. Gebruik het kokende water om de tomaten te ontvellen. (emonderen)
2
Verwijder de steeltjes, en snij in een draaiende beweging ook het taaie stukje onder het steeltje eruit.
3
Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 12 tellen onder in het kokende water. Niet te lang, want het tomatenvlees mag niet ‘melig’ worden.
4
Spoel de tomaten onmiddellijk onder koud water en trek de dunne schil eraf met een mesje.
5
Snij de tomaten in partjes en verwijder de zaadlijst uit elk stuk tomaat. Hak het vruchtvlees grof.
6
Pel de sjalot (of ui) en snij hem middendoor. Snipper de stukken in fijne halve ringen.
7
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de stukjes sjalot glazig.
8
Pel de look en plet de teen tot pulp. Roer de look door de stovende sjalot.
9
Voeg aansluitend de gehakte tomaten toe en roer even.
10
Hak het stuk hete rode chilipeper in zeer fijne stukjes en doe ze in de pot. Gebruik een hoeveelheid naar smaak.
11
Strooi een snuif gedroogde oregano en een snuif zout over de pruttelende tomaten en laat ze nog 15 minuten garen op een zacht vuur, tot je een smakelijke verse tomatencompote krijgt.
De broodpizza's maken
1 Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 200 g Mozzarella, 150 g tonijn, 1 ui, kappertjes, olijven, 40 g Rucola
12
Verwarm de oven voor tot 250°C. Flink heet dus.
13
Snij het brood in dikke sneden (ong. 1,5 cm breed) en druppel er een beetje olijfolie over.
14
Leg de sneden op een vlakke ovenschaal en rooster de sneden brood tot ze een krokant korstje hebben en een nog zachte binnenkant. Hou nadien de oven op temperatuur.
15
Laat de tonijn uit blik uitlekken en doe de vis in een mengschaal. Verkruimel het stuk vis grof.
16
Pel de ui en snipper hem in zo fijn mogelijke stukjes.
17
Lepel op elke dikke getoaste boterham een dikke laag van de warme tomatensaus.
18
Verdeel er stukjes tonijn over, enkele kappertjes, kleine olijven en fijne stukjes ui.
19
Scheur de bol mozzarella in stukken en verdeel er enkele over elke broodpizza.
20
Schuif de broodpizza’s nog enkele minuten in de hete oven van 250°C, tot de mozzarella gesmolten is.
21
Spoel wat rucola en laat de notensla uitlekken. Werk elke pizza af met een toef sla.
22
Serveer de broodpizza’s meteen. Met een pintje, waarom niet?
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Tomaten
6
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Oregano
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
1
Mozzarella
200 g
Tonijn
150 g
Ui
1
Kappertjes
Olijven
Rucola
40 g
Broodpizza’s voor tijdens het voetbal
Het hele land zit voor het scherm gekluisterd, maar een mens moet toch eten … Een snelle hap kan geen kwaad, maar dan houdt Jeroen toch het meest van een verse snack. Geniet van de match én van zijn broodpizza’s.Instructies
De verse tomatensaus
6 tomaten, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 1 snuifje oregano, 1 scheutje olijfolie, zout
1
Breng een pot met water aan de kook. Gebruik het kokende water om de tomaten te ontvellen. (emonderen)
2
Verwijder de steeltjes, en snij in een draaiende beweging ook het taaie stukje onder het steeltje eruit.
3
Snij een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 12 tellen onder in het kokende water. Niet te lang, want het tomatenvlees mag niet ‘melig’ worden.
4
Spoel de tomaten onmiddellijk onder koud water en trek de dunne schil eraf met een mesje.
5
Snij de tomaten in partjes en verwijder de zaadlijst uit elk stuk tomaat. Hak het vruchtvlees grof.
6
Pel de sjalot (of ui) en snij hem middendoor. Snipper de stukken in fijne halve ringen.
7
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de stukjes sjalot glazig.
8
Pel de look en plet de teen tot pulp. Roer de look door de stovende sjalot.
9
Voeg aansluitend de gehakte tomaten toe en roer even.
10
Hak het stuk hete rode chilipeper in zeer fijne stukjes en doe ze in de pot. Gebruik een hoeveelheid naar smaak.
11
Strooi een snuif gedroogde oregano en een snuif zout over de pruttelende tomaten en laat ze nog 15 minuten garen op een zacht vuur, tot je een smakelijke verse tomatencompote krijgt.
De broodpizza's maken
1 Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, 200 g Mozzarella, 150 g tonijn, 1 ui, kappertjes, olijven, 40 g Rucola
12
Verwarm de oven voor tot 250°C. Flink heet dus.
13
Snij het brood in dikke sneden (ong. 1,5 cm breed) en druppel er een beetje olijfolie over.
14
Leg de sneden op een vlakke ovenschaal en rooster de sneden brood tot ze een krokant korstje hebben en een nog zachte binnenkant. Hou nadien de oven op temperatuur.
15
Laat de tonijn uit blik uitlekken en doe de vis in een mengschaal. Verkruimel het stuk vis grof.
16
Pel de ui en snipper hem in zo fijn mogelijke stukjes.
17
Lepel op elke dikke getoaste boterham een dikke laag van de warme tomatensaus.
18
Verdeel er stukjes tonijn over, enkele kappertjes, kleine olijven en fijne stukjes ui.
19
Scheur de bol mozzarella in stukken en verdeel er enkele over elke broodpizza.
20
Schuif de broodpizza’s nog enkele minuten in de hete oven van 250°C, tot de mozzarella gesmolten is.
21
Spoel wat rucola en laat de notensla uitlekken. Werk elke pizza af met een toef sla.
22
Serveer de broodpizza’s meteen. Met een pintje, waarom niet?