dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Broodje met gegrilde kip en bearnaise (thumbnail)Broodje met gegrilde kip en bearnaise

Broodje met gegrilde kip en bearnaise

35m
15
-
2.3K
Recepten

Broodje met gegrilde kip en bearnaise

Dit gerecht komt gegarandeerd bij jou op tafel te staan! Een simpel, maar smaakvol broodje met gegrilde kip, tomaat, augurken en een lekkere bearnaisesaus met krokant spek.
Broodje met gegrilde kip en bearnaise (thumbnail)Broodje met gegrilde kip en bearnaise

Broodje met gegrilde kip en bearnaise

35m
15
-
2.3K
Recepten

Broodje met gegrilde kip en bearnaise

Dit gerecht komt gegarandeerd bij jou op tafel te staan! Een simpel, maar smaakvol broodje met gegrilde kip, tomaat, augurken en een lekkere bearnaisesaus met krokant spek.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Waterkers
1 bosje
Olijfolie
Gerookt spek
150 g
Eierdooiers
2
Zout
Dragonazijn
0,5 dl
Scherpe mosterd
2 tl
Kurkumapoeder
1 flinke snuif
Arachideolie
0,3 l
Dragon
0,75 bosjes
Peper
Pruimtomaat
1
Augurken
2
Kipfilets
2
Provençaalse kruiden

Benodigdheden

Een grillpan, keukenpapier, een maatbeker, een mixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor 180°C.
1 bosje Waterkers
2
Spoel de waterkers en laat hem uitlekken.
olijfolie, 150 g gerookt spek
3
Laat een scheut olie verwarmen in de pan. Snijd het spek fijn en bak krokant in de hete olie. Laat vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier en verder afkoelen.
2 eierdooiers, zout, 0,5 dl dragonazijn, 2 tl scherpe mosterd, 1 flinke snuif kurkumapoeder
4
Doe de eigelen met een scheutje water in een maatbeker. Voeg er het zout, de dragonazijn, de mosterd en de kurkuma aan toe en mix een eerste keer fijn.
0,3 l arachideolie
5
Maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer terwijl je er de arachideolie bij giet. Mix tot een gebonden mayonaise.
0,75 bosjes dragon, peper, zout
6
Breng de mayonaise verder op smaak met zout, peper en de fijngesnipperde dragonblaadjes. Snijd het spek fijner en meng er de helft van onder de bearnaisesaus.
olijfolie
7
Snijd de broodjes open en giet er een likje olijfolie over.
1 pruimtomaat, 2 augurken
8
Snijd de tomaat in schijfjes en doe hetzelfde met de augurken.
2 kipfilets, peper, zout, Provençaalse kruiden
9
Snijd de kipfilets overlangs in twee, klop de helften platter en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
10
Bak de kipfilets aan beide kanten in de grillpan.
11
Rooster de broodjes kort in de oven.
12
Maak de burger klaar. Neem de boven en onderkant van het geroosterde broodje. Smeer de onderkant in met de saus, leg er de schijfjes tomaat bovenop, gevolgd door de schijfjes augurk.
13
Leg er de gegrilde kipfilet op, doe er enkele plukjes waterkers bovenop en lepel wat er extra saus over. Werk af met de rest van het krokante spek en de bovenkant van het broodje.
1
Verwarm de oven voor 180°C.
2
Spoel de waterkers en laat hem uitlekken.

Instructies

1
Verwarm de oven voor 180°C.
1 bosje Waterkers
2
Spoel de waterkers en laat hem uitlekken.
olijfolie, 150 g gerookt spek
3
Laat een scheut olie verwarmen in de pan. Snijd het spek fijn en bak krokant in de hete olie. Laat vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier en verder afkoelen.
2 eierdooiers, zout, 0,5 dl dragonazijn, 2 tl scherpe mosterd, 1 flinke snuif kurkumapoeder
4
Doe de eigelen met een scheutje water in een maatbeker. Voeg er het zout, de dragonazijn, de mosterd en de kurkuma aan toe en mix een eerste keer fijn.
0,3 l arachideolie
5
Maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer terwijl je er de arachideolie bij giet. Mix tot een gebonden mayonaise.
0,75 bosjes dragon, peper, zout
6
Breng de mayonaise verder op smaak met zout, peper en de fijngesnipperde dragonblaadjes. Snijd het spek fijner en meng er de helft van onder de bearnaisesaus.
olijfolie
7
Snijd de broodjes open en giet er een likje olijfolie over.
1 pruimtomaat, 2 augurken
8
Snijd de tomaat in schijfjes en doe hetzelfde met de augurken.
2 kipfilets, peper, zout, Provençaalse kruiden
9
Snijd de kipfilets overlangs in twee, klop de helften platter en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
10
Bak de kipfilets aan beide kanten in de grillpan.
11
Rooster de broodjes kort in de oven.
12
Maak de burger klaar. Neem de boven en onderkant van het geroosterde broodje. Smeer de onderkant in met de saus, leg er de schijfjes tomaat bovenop, gevolgd door de schijfjes augurk.
13
Leg er de gegrilde kipfilet op, doe er enkele plukjes waterkers bovenop en lepel wat er extra saus over. Werk af met de rest van het krokante spek en de bovenkant van het broodje.
1
Verwarm de oven voor 180°C.
2
Spoel de waterkers en laat hem uitlekken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Broodje met gegrilde kip en bearnaise (thumbnail)Broodje met gegrilde kip en bearnaise
4 personen
35m
Ingrediënten
Waterkers
1 bosje
Olijfolie
Gerookt spek
150 g
Eierdooiers
2
Zout
Dragonazijn
0,5 dl
Scherpe mosterd
2 tl
Kurkumapoeder
1 flinke snuif
Arachideolie
0,3 l
Dragon
0,75 bosjes
Peper
Pruimtomaat
1
Augurken
2
Kipfilets
2
Provençaalse kruiden

Broodje met gegrilde kip en bearnaise

Dit gerecht komt gegarandeerd bij jou op tafel te staan! Een simpel, maar smaakvol broodje met gegrilde kip, tomaat, augurken en een lekkere bearnaisesaus met krokant spek.
Instructies
1
Verwarm de oven voor 180°C.
1 bosje Waterkers
2
Spoel de waterkers en laat hem uitlekken.
olijfolie, 150 g gerookt spek
3
Laat een scheut olie verwarmen in de pan. Snijd het spek fijn en bak krokant in de hete olie. Laat vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier en verder afkoelen.
2 eierdooiers, zout, 0,5 dl dragonazijn, 2 tl scherpe mosterd, 1 flinke snuif kurkumapoeder
4
Doe de eigelen met een scheutje water in een maatbeker. Voeg er het zout, de dragonazijn, de mosterd en de kurkuma aan toe en mix een eerste keer fijn.
0,3 l arachideolie
5
Maak een op- en neerwaartse beweging met de mixer terwijl je er de arachideolie bij giet. Mix tot een gebonden mayonaise.
0,75 bosjes dragon, peper, zout
6
Breng de mayonaise verder op smaak met zout, peper en de fijngesnipperde dragonblaadjes. Snijd het spek fijner en meng er de helft van onder de bearnaisesaus.
olijfolie
7
Snijd de broodjes open en giet er een likje olijfolie over.
1 pruimtomaat, 2 augurken
8
Snijd de tomaat in schijfjes en doe hetzelfde met de augurken.
2 kipfilets, peper, zout, Provençaalse kruiden
9
Snijd de kipfilets overlangs in twee, klop de helften platter en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
10
Bak de kipfilets aan beide kanten in de grillpan.
11
Rooster de broodjes kort in de oven.
12
Maak de burger klaar. Neem de boven en onderkant van het geroosterde broodje. Smeer de onderkant in met de saus, leg er de schijfjes tomaat bovenop, gevolgd door de schijfjes augurk.
13
Leg er de gegrilde kipfilet op, doe er enkele plukjes waterkers bovenop en lepel wat er extra saus over. Werk af met de rest van het krokante spek en de bovenkant van het broodje.