Broodje met entrecote en pico de gallo

Jeroen maakt een Spaanse versie van de steak sandwich. Op een zacht broodje mollete met een salsa van fijngesneden groenten. De perfecte lunch op zomers warme dagen.

Ingrediënten

  • 600 g entrecote
  • 2 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 sinaasappel
  • 0.5 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • uienpoeder
  • gerookt paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 3 puntpaprika
  • 4 tomaat
  • 1 ajuin
  • peper
  • zout
  • enkele takjes koriander
  • olijfolie
  • 0.5 citroen
  • een scheutje azijn
  • 1 Romeinse sla
  • 4 broodje
  • olijfolie
  • peper
  • grof zout

Benodigdheden

  • een barbecue
  • een garde

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

De marinade

Doe de ketjap in een diepe schaal. Voeg een scheut sojasaus toe. Knijp er een sinaasappel en een halve citroen over uit.

Meng met een garde.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de marinade.

Kruid met uienpoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout.

Meng opnieuw met de garde.

Leg het vlees in de marinade en laat marineren in de koelkast. Draai het vlees zo nu en dan eens om.

De salsa

Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in fijne blokjes (brunoise).

Snipper de ui fijn. Snijd de tomaten in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Kruid met peper en zout.

Snijd de koriander fijn en voeg toe aan de salsa.

Doe er een flinke scheut olijfolie bij, wat citroensap en azijn.

Meng de salsa goed door elkaar en laat even marineren.

Afwerken en serveren

Was de sla en snijd in grote stukken.

Snijd de broodjes open en besprenkel de binnenkant met olijfolie.

Gril het vlees op de barbecue. Laat ook de broodjes kort grillen.

Snijd het gegrilde vlees in fijne reepjes.

Leg een blad sla op elk broodje, met daarbovenop enkele reepjes entrecote. Kruid met peper en grof zout.

Lepel er wat salsa over en serveer.

Broodje met entrecote en pico de gallo