Instructies
4 personen
600 g entrecote
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
De marinade
2 el ketjap, 2 el sojasaus, 1 sinaasappel, 0,5 citroenen
2
Doe de ketjap in een diepe schaal. Voeg een scheut sojasaus toe. Knijp er een sinaasappel en een halve citroen over uit.
3
Meng met een garde.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de marinade.
ui poeder, gerookt paprikapoeder, peper, zout
5
Kruid met uienpoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout.
6
Meng opnieuw met de garde.
7
Leg het vlees in de marinade en laat marineren in de koelkast. Draai het vlees zo nu en dan eens om.
De salsa
3 Puntpaprika
8
Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in fijne blokjes (brunoise).
4 tomaten, 1 ajuin, peper, zout
9
Snipper de ui fijn. Snijd de tomaten in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Kruid met peper en zout.
koriander
10
Snijd de koriander fijn en voeg toe aan de salsa.
olijfolie, 0,5 citroenen, 1 scheutje azijn
11
Doe er een flinke scheut olijfolie bij, wat citroensap en azijn.
12
Meng de salsa goed door elkaar en laat even marineren.
Afwerken en serveren
1 Romeinse sla
13
Was de sla en snijd in grote stukken.
4 broodjes, olijfolie
14
Snijd de broodjes open en besprenkel de binnenkant met olijfolie.
15
Gril het vlees op de barbecue. Laat ook de broodjes kort grillen.
16
Snijd het gegrilde vlees in fijne reepjes.
peper, grof zout
17
Leg een blad sla op elk broodje, met daarbovenop enkele reepjes entrecote. Kruid met peper en grof zout.
18