
Jeroen bakt vandaag een typisch Belgische taart met een exotische naam. De bodem van de bresiliennetaart is een zacht gistdeeg waarop flan komt. Traditioneel wordt de taart afgewerkt met (veel) slagroom en bresiliennenootjes. Een taart om van te genieten tot de laatste kruimel.
Ingrediënten
- 420 g bloem
- 210 g boter
- 30 g kristalsuiker
- 80 milliliter melk
- 18 g gist
- snuifje zout
- 1 ei
- 100 g melk
- 20 g suiker
- 10 g vanillepoeder
- 1 ei
- 475 milliliter melk
- 75 g suiker
- 65 g bloem
- 4 ei
- 1 vanillestokje
- 3 dl slagroom
- 1 eetlepel bloemsuiker
- 100 g bresiliennenootjes
Benodigdheden
- een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
- een garde
- huishoudfolie
- een elekrische staafmixer
- een deegrol
- een bakvorm met 26 cm diameter en 3 cm hoog
- een spuitzak met een spuitmondje
Bereiding
Het deeg
Doe de bloem met de zachte boter en de suiker in de mengkom van de keukenmachine. Strooi er een snuifje zout bij en laat de keukenmachine draaien.
Verwarm de melk in een steelpannetje. Brokkel er de gist in en laat hem volledig oplossen.
Doe het ei bij het deeg.
Giet de melk met gist bij het deeg. Meng tot een stevig deeg.
Haal het deeg uit de mengkom en kneed nog eens goed door met de hand. Vorm een stevige bol.
Vet een grote kom eventueel in met een wat olie. Leg de bol deeg in de kom en dek af met huishoudfolie. Laat rijzen op een warme plaats.
De pudding
Splits het ei en klop de eierdooier met de suiker en het vanillepoeder los met de garde.
De flan
Doe de melk voor de flan met de suiker, bloem en eieren in een mengkom.