dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Braciola (thumbnail)Braciola

Braciola

50m
22
-
3.5K
Recepten

Braciola

De Italiaanse keuken met haar overheerlijke pasta’s en pizza’s is ons zeker niet onbekend. Maar ken je ook haar braciola? Een heerlijke gevulde blinde vink ingepakt met een laagje krokante rauwe ham. Klinkt niet slecht, toch?
Braciola (thumbnail)Braciola

Braciola

50m
22
-
3.5K
Recepten

Braciola

De Italiaanse keuken met haar overheerlijke pasta’s en pizza’s is ons zeker niet onbekend. Maar ken je ook haar braciola? Een heerlijke gevulde blinde vink ingepakt met een laagje krokante rauwe ham. Klinkt niet slecht, toch?
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Rauwe ham
8 plakjes
Gemengd gehakt
600 g
Ei
1
Eierdooier
1
Paneermeel
50 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Salie
Panko
50 g
Parmezaanse kaas
80 g
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Tomaten
4
Rode wijn
0,4 l
Oregano
Tijm
Kristalsuiker
1 snuifje
Tomatenblokjes
800 g
Water
Zout
Basilicum

Benodigdheden

Blender, een blender, plasticfolie

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

8 plakjes rauwe ham
1
Bedek je werkplank met plasticfolie. Leg er de gerookte ham op. Zorg ervoor dat de plakjes ham elkaar een beetje overlappen.
600 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 eierdooier, 50 g paneermeel
2
Doe het gehakt in de keukenrobot en voeg er het ei, het eigeel en het paneermeel aan toe. Meng alles onder elkaar.
3
Verdeel het gehakt over de ham. Laat aan de bovenkant van de ham wat ruimte over zodat je straks alles goed kan toedraaien.
0,5 bosjes platte peterselie, Salie, 50 g panko, 80 g Parmezaanse kaas
4
Mix de salie, peterselie, parmezaanse kaas en olijfolie met de blender. Voeg er als laatste de panko aan toe. Deze zorgt voor wat stevigheid. Mix alles nog eens goed.
5
Smeer de tapenade over het gehakt.
6
Rol met behulp van de plasticfolie het vlees tot een rolletje. Wikkel het vlees terug in de folie en duw aan.
olijfolie
7
Giet een scheut olijfolie in de pan.
8
Snijd de topjes van het vlees af. Snijd de grote rol vlees in het aantal gewenste porties.
9
Bak de blinde vinken kort aan in de olie. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten.
2 ajuinen
10
Pel de ui en snijd in grove stukken. Stoof deze aan in dezelfde pan waarmee het vlees gebakken is.
2 teentjes Look
11
Kneus en pel de knoflook. Snijd in stukjes en voeg toe aan de ui.
0,5 chilipeper
12
Snijd de chilipeper in stukjes en voeg ook toe aan de ui en look.
4 tomaten
13
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in grove stukken. Laat mee stoven.
14
Zet een hoge pot gezouten water op het vuur.
0,4 l rode wijn
15
Blus de groenten met de rode wijn.
oregano, tijm
16
Hak de tijm en oregano fijn en voeg deze smaakmakers toe aan de saus.
1 snuifje kristalsuiker
17
Voeg een snuifje suiker toe om het zure van de tomaten en de rode wijn wat weg te nemen.
18
Zet het deksel op de pan en laat alles even inkoken.
800 g Tomatenblokjes, Water, zout
19
Voeg er de blikken tomatenblokjes bij samen met een scheutje water en een snuifje zout.
20
Leg de blinde vinken in de tomatensaus. Dek de pan af met het deksel en laat garen.
21
Kook de pasta.
basilicum
22
Tijd om aan tafel te gaan! Werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Bedek je werkplank met plasticfolie. Leg er de gerookte ham op. Zorg ervoor dat de plakjes ham elkaar een beetje overlappen.
2
Doe het gehakt in de keukenrobot en voeg er het ei, het eigeel en het paneermeel aan toe. Meng alles onder elkaar.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

8 plakjes rauwe ham
1
Bedek je werkplank met plasticfolie. Leg er de gerookte ham op. Zorg ervoor dat de plakjes ham elkaar een beetje overlappen.
600 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 eierdooier, 50 g paneermeel
2
Doe het gehakt in de keukenrobot en voeg er het ei, het eigeel en het paneermeel aan toe. Meng alles onder elkaar.
3
Verdeel het gehakt over de ham. Laat aan de bovenkant van de ham wat ruimte over zodat je straks alles goed kan toedraaien.
0,5 bosjes platte peterselie, Salie, 50 g panko, 80 g Parmezaanse kaas
4
Mix de salie, peterselie, parmezaanse kaas en olijfolie met de blender. Voeg er als laatste de panko aan toe. Deze zorgt voor wat stevigheid. Mix alles nog eens goed.
5
Smeer de tapenade over het gehakt.
6
Rol met behulp van de plasticfolie het vlees tot een rolletje. Wikkel het vlees terug in de folie en duw aan.
olijfolie
7
Giet een scheut olijfolie in de pan.
8
Snijd de topjes van het vlees af. Snijd de grote rol vlees in het aantal gewenste porties.
9
Bak de blinde vinken kort aan in de olie. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten.
2 ajuinen
10
Pel de ui en snijd in grove stukken. Stoof deze aan in dezelfde pan waarmee het vlees gebakken is.
2 teentjes Look
11
Kneus en pel de knoflook. Snijd in stukjes en voeg toe aan de ui.
0,5 chilipeper
12
Snijd de chilipeper in stukjes en voeg ook toe aan de ui en look.
4 tomaten
13
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in grove stukken. Laat mee stoven.
14
Zet een hoge pot gezouten water op het vuur.
0,4 l rode wijn
15
Blus de groenten met de rode wijn.
oregano, tijm
16
Hak de tijm en oregano fijn en voeg deze smaakmakers toe aan de saus.
1 snuifje kristalsuiker
17
Voeg een snuifje suiker toe om het zure van de tomaten en de rode wijn wat weg te nemen.
18
Zet het deksel op de pan en laat alles even inkoken.
800 g Tomatenblokjes, Water, zout
19
Voeg er de blikken tomatenblokjes bij samen met een scheutje water en een snuifje zout.
20
Leg de blinde vinken in de tomatensaus. Dek de pan af met het deksel en laat garen.
21
Kook de pasta.
basilicum
22
Tijd om aan tafel te gaan! Werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Bedek je werkplank met plasticfolie. Leg er de gerookte ham op. Zorg ervoor dat de plakjes ham elkaar een beetje overlappen.
2
Doe het gehakt in de keukenrobot en voeg er het ei, het eigeel en het paneermeel aan toe. Meng alles onder elkaar.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Braciola (thumbnail)Braciola
4 personen
50m
Ingrediënten
Rauwe ham
8 plakjes
Gemengd gehakt
600 g
Ei
1
Eierdooier
1
Paneermeel
50 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Salie
Panko
50 g
Parmezaanse kaas
80 g
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Tomaten
4
Rode wijn
0,4 l
Oregano
Tijm
Kristalsuiker
1 snuifje
Tomatenblokjes
800 g
Water
Zout
Basilicum

Braciola

De Italiaanse keuken met haar overheerlijke pasta’s en pizza’s is ons zeker niet onbekend. Maar ken je ook haar braciola? Een heerlijke gevulde blinde vink ingepakt met een laagje krokante rauwe ham. Klinkt niet slecht, toch?
Instructies
8 plakjes rauwe ham
1
Bedek je werkplank met plasticfolie. Leg er de gerookte ham op. Zorg ervoor dat de plakjes ham elkaar een beetje overlappen.
600 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 eierdooier, 50 g paneermeel
2
Doe het gehakt in de keukenrobot en voeg er het ei, het eigeel en het paneermeel aan toe. Meng alles onder elkaar.
3
Verdeel het gehakt over de ham. Laat aan de bovenkant van de ham wat ruimte over zodat je straks alles goed kan toedraaien.
0,5 bosjes platte peterselie, Salie, 50 g panko, 80 g Parmezaanse kaas
4
Mix de salie, peterselie, parmezaanse kaas en olijfolie met de blender. Voeg er als laatste de panko aan toe. Deze zorgt voor wat stevigheid. Mix alles nog eens goed.
5
Smeer de tapenade over het gehakt.
6
Rol met behulp van de plasticfolie het vlees tot een rolletje. Wikkel het vlees terug in de folie en duw aan.
olijfolie
7
Giet een scheut olijfolie in de pan.
8
Snijd de topjes van het vlees af. Snijd de grote rol vlees in het aantal gewenste porties.
9
Bak de blinde vinken kort aan in de olie. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten.
2 ajuinen
10
Pel de ui en snijd in grove stukken. Stoof deze aan in dezelfde pan waarmee het vlees gebakken is.
2 teentjes Look
11
Kneus en pel de knoflook. Snijd in stukjes en voeg toe aan de ui.
0,5 chilipeper
12
Snijd de chilipeper in stukjes en voeg ook toe aan de ui en look.
4 tomaten
13
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in grove stukken. Laat mee stoven.
14
Zet een hoge pot gezouten water op het vuur.
0,4 l rode wijn
15
Blus de groenten met de rode wijn.
oregano, tijm
16
Hak de tijm en oregano fijn en voeg deze smaakmakers toe aan de saus.
1 snuifje kristalsuiker
17
Voeg een snuifje suiker toe om het zure van de tomaten en de rode wijn wat weg te nemen.
18
Zet het deksel op de pan en laat alles even inkoken.
800 g Tomatenblokjes, Water, zout
19
Voeg er de blikken tomatenblokjes bij samen met een scheutje water en een snuifje zout.
20
Leg de blinde vinken in de tomatensaus. Dek de pan af met het deksel en laat garen.
21
Kook de pasta.
basilicum
22
Tijd om aan tafel te gaan! Werk af met enkele blaadjes basilicum.