dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bourdaloue taart (thumbnail)Bourdaloue taart

Bourdaloue taart

3u 10m
17
-
1K
Recepten

Bourdaloue taart

Een Franse perentaart met frangipanebeslag, perencompote en gepocheerde peren.
Bourdaloue taart (thumbnail)Bourdaloue taart

Bourdaloue taart

3u 10m
17
-
1K
Recepten

Bourdaloue taart

Een Franse perentaart met frangipanebeslag, perencompote en gepocheerde peren.
Type gerechtDessert
Totale tijd3u 10m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1K

Ingrediënten

4 personen
Malse boter
125 g
Bloemsuiker
90 g
Vanille-extract
Eieren
1
Amandelpoeder
30 g
Bloem
250 g
Zout
1 snuifje
Boter
140 g
Suiker
110 g
Amandelpoeder
240 g
Bloem
160 g
Eieren
2
Melk
0,1 l
Amandelextract
Zout
1 snuifje
Perenconfrence
2
Suiker
2 el
Water
0,1 l
Perenconfrence
2
Water
1,2 l
Suiker
200 g
Vanillestokjes
1
Steranijs
2
Citroenende zestes
1
Siroopvan de gepocheerde peren
0,5 l
Gelatineof gebruik enkele el gesmolten abrikozenconftuur om af te werken
2
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

90 g bloemsuiker, 125 g malse boter
1
Doe de zachte boter met de bloemsuiker in een kom en meng ze.
1 eieren, 1 snuifje zout, 250 g bloem, 30 g amandelpoeder, amandelextract
2
Voeg er het ei, een snuif zout, de bloem, het amandelpoeder en het amandelextract aan toe. Meng alles tot een deeg.
3
Laat het deeg even rusten in de koelkast en laat intussen de oven voorverwarmen tot 175 °C.
2 peren (confrence), 0,1 l Water
4
Snijd de peren voor de compote in stukjes en zet ze op het vuur met water en suiker.
0,1 l Water, 110 g suiker, 1 citroenen (de zestes), 2 Steranijs, 1 vanillestokjes
5
Breng het water om de peren te pocheren aan de kook en voeg er de suiker, de citroenzestes, de steranijs en de zaadjes en de peul van de vanillestok aan toe.
2 gelatine (of gebruik enkele el gesmolten abrikozenconftuur om af te werken)
6
Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
2 peren (confrence)
7
Schil de peren, snijd ze in twee, haal het klokhuis eruit en pocheer ze een tiental minuten in het suikerwater.
250 g bloem, 30 g amandelpoeder, amandelextract, 1 eieren, 0,1 l melk, 140 g boter
8
Meng voor het frangipanebeslag de boter met de suiker, de bloem, het amandelpoeder, het amandelextract, de eieren, een snuif zout en de melk onder elkaar en schep alles in een spuitzak.
9
Rol het kruimeldeeg dun uit en bekleed er een taartvorm mee. Prik gaatjes in de bodem en snijd het overtollige deeg weg van de rand.
10
Spuit een dunne laag frangipane op de bodem en verdeel de perencompote over het midden van de taart.
11
Spuit de rest van het frangipanebeslag over de taart.
12
Snijd de gepocheerde peren in plakken en duw ze in het frangipanebeslag.
13
Schuif de taart in de oven en laat ze 45 minuten bakken.
0,5 l siroop (van de gepocheerde peren), 2 gelatine (of gebruik enkele el gesmolten abrikozenconftuur om af te werken)
14
Breng de halve liter siroop van de peren aan de kook en los er de gelatine in op. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur.
15
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen.
16
Zet de taart in met de siroop en laat de gelei opstijven in de koelkast.
1
Doe de zachte boter met de bloemsuiker in een kom en meng ze.
2
Voeg er het ei, een snuif zout, de bloem, het amandelpoeder en het amandelextract aan toe. Meng alles tot een deeg.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

90 g bloemsuiker, 125 g malse boter
1
Doe de zachte boter met de bloemsuiker in een kom en meng ze.
1 eieren, 1 snuifje zout, 250 g bloem, 30 g amandelpoeder, amandelextract
2
Voeg er het ei, een snuif zout, de bloem, het amandelpoeder en het amandelextract aan toe. Meng alles tot een deeg.
3
Laat het deeg even rusten in de koelkast en laat intussen de oven voorverwarmen tot 175 °C.
2 peren (confrence), 0,1 l Water
4
Snijd de peren voor de compote in stukjes en zet ze op het vuur met water en suiker.
0,1 l Water, 110 g suiker, 1 citroenen (de zestes), 2 Steranijs, 1 vanillestokjes
5
Breng het water om de peren te pocheren aan de kook en voeg er de suiker, de citroenzestes, de steranijs en de zaadjes en de peul van de vanillestok aan toe.
2 gelatine (of gebruik enkele el gesmolten abrikozenconftuur om af te werken)
6
Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
2 peren (confrence)
7
Schil de peren, snijd ze in twee, haal het klokhuis eruit en pocheer ze een tiental minuten in het suikerwater.
250 g bloem, 30 g amandelpoeder, amandelextract, 1 eieren, 0,1 l melk, 140 g boter
8
Meng voor het frangipanebeslag de boter met de suiker, de bloem, het amandelpoeder, het amandelextract, de eieren, een snuif zout en de melk onder elkaar en schep alles in een spuitzak.
9
Rol het kruimeldeeg dun uit en bekleed er een taartvorm mee. Prik gaatjes in de bodem en snijd het overtollige deeg weg van de rand.
10
Spuit een dunne laag frangipane op de bodem en verdeel de perencompote over het midden van de taart.
11
Spuit de rest van het frangipanebeslag over de taart.
12
Snijd de gepocheerde peren in plakken en duw ze in het frangipanebeslag.
13
Schuif de taart in de oven en laat ze 45 minuten bakken.
0,5 l siroop (van de gepocheerde peren), 2 gelatine (of gebruik enkele el gesmolten abrikozenconftuur om af te werken)
14
Breng de halve liter siroop van de peren aan de kook en los er de gelatine in op. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur.
15
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen.
16
Zet de taart in met de siroop en laat de gelei opstijven in de koelkast.
1
Doe de zachte boter met de bloemsuiker in een kom en meng ze.
2
Voeg er het ei, een snuif zout, de bloem, het amandelpoeder en het amandelextract aan toe. Meng alles tot een deeg.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bourdaloue taart (thumbnail)Bourdaloue taart
4 personen
3u 10m
Ingrediënten
Malse boter
125 g
Bloemsuiker
90 g
Vanille-extract
Eieren
1
Amandelpoeder
30 g
Bloem
250 g
Zout
1 snuifje
Boter
140 g
Suiker
110 g
Amandelpoeder
240 g
Bloem
160 g
Eieren
2
Melk
0,1 l
Amandelextract
Zout
1 snuifje
Perenconfrence
2
Suiker
2 el
Water
0,1 l
Perenconfrence
2
Water
1,2 l
Suiker
200 g
Vanillestokjes
1
Steranijs
2
Citroenende zestes
1
Siroopvan de gepocheerde peren
0,5 l
Gelatineof gebruik enkele el gesmolten abrikozenconftuur om af te werken
2

Bourdaloue taart

Een Franse perentaart met frangipanebeslag, perencompote en gepocheerde peren.
Instructies
90 g bloemsuiker, 125 g malse boter
1
Doe de zachte boter met de bloemsuiker in een kom en meng ze.
1 eieren, 1 snuifje zout, 250 g bloem, 30 g amandelpoeder, amandelextract
2
Voeg er het ei, een snuif zout, de bloem, het amandelpoeder en het amandelextract aan toe. Meng alles tot een deeg.
3
Laat het deeg even rusten in de koelkast en laat intussen de oven voorverwarmen tot 175 °C.
2 peren (confrence), 0,1 l Water
4
Snijd de peren voor de compote in stukjes en zet ze op het vuur met water en suiker.
0,1 l Water, 110 g suiker, 1 citroenen (de zestes), 2 Steranijs, 1 vanillestokjes
5
Breng het water om de peren te pocheren aan de kook en voeg er de suiker, de citroenzestes, de steranijs en de zaadjes en de peul van de vanillestok aan toe.
2 gelatine (of gebruik enkele el gesmolten abrikozenconftuur om af te werken)
6
Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
2 peren (confrence)
7
Schil de peren, snijd ze in twee, haal het klokhuis eruit en pocheer ze een tiental minuten in het suikerwater.
250 g bloem, 30 g amandelpoeder, amandelextract, 1 eieren, 0,1 l melk, 140 g boter
8
Meng voor het frangipanebeslag de boter met de suiker, de bloem, het amandelpoeder, het amandelextract, de eieren, een snuif zout en de melk onder elkaar en schep alles in een spuitzak.
9
Rol het kruimeldeeg dun uit en bekleed er een taartvorm mee. Prik gaatjes in de bodem en snijd het overtollige deeg weg van de rand.
10
Spuit een dunne laag frangipane op de bodem en verdeel de perencompote over het midden van de taart.
11
Spuit de rest van het frangipanebeslag over de taart.
12
Snijd de gepocheerde peren in plakken en duw ze in het frangipanebeslag.
13
Schuif de taart in de oven en laat ze 45 minuten bakken.
0,5 l siroop (van de gepocheerde peren), 2 gelatine (of gebruik enkele el gesmolten abrikozenconftuur om af te werken)
14
Breng de halve liter siroop van de peren aan de kook en los er de gelatine in op. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur.
15
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen.
16
Zet de taart in met de siroop en laat de gelei opstijven in de koelkast.