Visbeignets en een aioli-dip met zeewier
Visbeignets en een aioli-dip met zeewier
Visbeignets en een aioli-dip met zeewier
Visbeignets en een aioli-dip met zeewier
Ingrediënten
4 personen
Wakemé-slaatje
80 g
Look
1 teentje
Zure room
2 el
Mosterd
1 tl
Arachideolie
0,2 l
Azijn
1 scheutje
Sesamolie
1 scheutje
Peper
Zout
Witte vis
350 g
Bloem
4 el
Pilsbier
0,05 l
Eieren
5
Benodigdheden
Staafmixer, een staafmixer, een hakmolen of blender, een friteuse
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De aïoli met wakamé
80 g wakemé-slaatje, 1 teentje Look, 2 el Zure room, 1 tl mosterd, 0,2 l arachideolie, 1 scheutje azijn, 1 scheutje sesamolie, peper, zout, 5 eieren
1
Neem een hoge (meng)beker en doe er de dooiers van de eieren in. Het eiwit gebruik je niet.
2
Pel de look, snij de teen in stukjes en doe ze in de mengbeker.
3
Voeg nog een scheutje natuurazijn toe en een heel klein beetje lauw water.
4
Schep de mosterd in de beker, zet de staafmixer erin en mix alles kort los.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
5
Neem de olie en blijf mixen terwijl je de vetstof toevoegt. Beweeg tegelijk de staafmixer op en neer, zodat er ook lucht onder de lookmayonaise gemengd wordt.
6
Schep de zure room erbij en druppel een voorzichtig beetje sesamolie in de mayonaise. Voeg een snuifje zout toe, een beetje cayennepeper en wat peper van de molen.
7
Roer de lookmayonaise en proef of de smaken goed zitten.
8
Doe het slaatje met wakamé (een zeewier) in een beker en mix het tot pulp. Roer het gemalen Japans slaatje door de aïoli.
9
Schep de saus in een potje voor dipsaus en bewaar ze koel.
De visbeignets
350 g witte vis, 4 el bloem, 0,05 l pilsbier, zout
10
Scheid de eieren. Kluts het eiwit tot een luchtig wit schuim. Doe de dooiers in een tweede ruime mengschaal en roer ze los.
11
Schenk het pilsbier erbij en roer.
12
Voeg bloem toe, en meng het beslag met de garde tot je een mals en elastisch deeg krijgt. Voeg ook een snuifje zout toe.
13
Schep het opgeklopt eiwit erbij en spatel het onder het beignetdeeg.
14
Verhit friteuse tot 180°C.
15
Controleer of er in de visfiets nog graatjes zijn achtergebleven. Zo ja, pluk ze weg met een keukenpincet of snij ze weg met een scherp mesje.
16
Snij de (wijting)filets in rechthoeken van zo’n 3 centimeter breed.
17
Kruid de visstukjes met een beetje zout en wat peper van de molen.
18
Leg de kleine porties witte vis in de kom met beslag en roer tot er een klevering laagje rond elk stuk vis zit.
19
Bak de visbeignets in de friteuse tot ze veranderen in goudbruin gebakken hapjes. Draai ze tijdens het bakken even om. Bak geen te grote hoeveelheden beignets in één bakbeurt.
20
Laat de beignets even uitlekken op een vel keukenpapier of een servetje en serveer ze samen met een portie aioli met wier.
De aïoli met wakamé
80 g wakemé-slaatje, 1 teentje Look, 2 el Zure room, 1 tl mosterd, 0,2 l arachideolie, 1 scheutje azijn, 1 scheutje sesamolie, peper, zout, 5 eieren
1
Neem een hoge (meng)beker en doe er de dooiers van de eieren in. Het eiwit gebruik je niet.
2
Pel de look, snij de teen in stukjes en doe ze in de mengbeker.
3
Voeg nog een scheutje natuurazijn toe en een heel klein beetje lauw water.
4
Schep de mosterd in de beker, zet de staafmixer erin en mix alles kort los.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
5
Neem de olie en blijf mixen terwijl je de vetstof toevoegt. Beweeg tegelijk de staafmixer op en neer, zodat er ook lucht onder de lookmayonaise gemengd wordt.
6
Schep de zure room erbij en druppel een voorzichtig beetje sesamolie in de mayonaise. Voeg een snuifje zout toe, een beetje cayennepeper en wat peper van de molen.
7
Roer de lookmayonaise en proef of de smaken goed zitten.
8
Doe het slaatje met wakamé (een zeewier) in een beker en mix het tot pulp. Roer het gemalen Japans slaatje door de aïoli.
9
Schep de saus in een potje voor dipsaus en bewaar ze koel.
De visbeignets
350 g witte vis, 4 el bloem, 0,05 l pilsbier, zout
10
Scheid de eieren. Kluts het eiwit tot een luchtig wit schuim. Doe de dooiers in een tweede ruime mengschaal en roer ze los.
11
Schenk het pilsbier erbij en roer.
12
Voeg bloem toe, en meng het beslag met de garde tot je een mals en elastisch deeg krijgt. Voeg ook een snuifje zout toe.
13
Schep het opgeklopt eiwit erbij en spatel het onder het beignetdeeg.
14
Verhit friteuse tot 180°C.
15
Controleer of er in de visfiets nog graatjes zijn achtergebleven. Zo ja, pluk ze weg met een keukenpincet of snij ze weg met een scherp mesje.
16
Snij de (wijting)filets in rechthoeken van zo’n 3 centimeter breed.
17
Kruid de visstukjes met een beetje zout en wat peper van de molen.
18
Leg de kleine porties witte vis in de kom met beslag en roer tot er een klevering laagje rond elk stuk vis zit.
19
Bak de visbeignets in de friteuse tot ze veranderen in goudbruin gebakken hapjes. Draai ze tijdens het bakken even om. Bak geen te grote hoeveelheden beignets in één bakbeurt.
20
Laat de beignets even uitlekken op een vel keukenpapier of een servetje en serveer ze samen met een portie aioli met wier.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Wakemé-slaatje
80 g
Look
1 teentje
Zure room
2 el
Mosterd
1 tl
Arachideolie
0,2 l
Azijn
1 scheutje
Sesamolie
1 scheutje
Peper
Zout
Witte vis
350 g
Bloem
4 el
Pilsbier
0,05 l
Eieren
5
Visbeignets en een aioli-dip met zeewier
Met een budgetvriendelijke witte vis bereid je heerlijke visbeignets. Jeroen kiest hier voor wijtingfilets. Ze doen het goed als warm hapje, maar met een slaatje erbij kan je ze ook als voorgerecht serveren. Dip de vesgebakken beignets in een eenvoudige lookmayonaise met stukjes zeewier.Instructies
De aïoli met wakamé
80 g wakemé-slaatje, 1 teentje Look, 2 el Zure room, 1 tl mosterd, 0,2 l arachideolie, 1 scheutje azijn, 1 scheutje sesamolie, peper, zout, 5 eieren
1
Neem een hoge (meng)beker en doe er de dooiers van de eieren in. Het eiwit gebruik je niet.
2
Pel de look, snij de teen in stukjes en doe ze in de mengbeker.
3
Voeg nog een scheutje natuurazijn toe en een heel klein beetje lauw water.
4
Schep de mosterd in de beker, zet de staafmixer erin en mix alles kort los.
5
Neem de olie en blijf mixen terwijl je de vetstof toevoegt. Beweeg tegelijk de staafmixer op en neer, zodat er ook lucht onder de lookmayonaise gemengd wordt.
6
Schep de zure room erbij en druppel een voorzichtig beetje sesamolie in de mayonaise. Voeg een snuifje zout toe, een beetje cayennepeper en wat peper van de molen.
7
Roer de lookmayonaise en proef of de smaken goed zitten.
8
Doe het slaatje met wakamé (een zeewier) in een beker en mix het tot pulp. Roer het gemalen Japans slaatje door de aïoli.
9
Schep de saus in een potje voor dipsaus en bewaar ze koel.
De visbeignets
350 g witte vis, 4 el bloem, 0,05 l pilsbier, zout
10
Scheid de eieren. Kluts het eiwit tot een luchtig wit schuim. Doe de dooiers in een tweede ruime mengschaal en roer ze los.
11
Schenk het pilsbier erbij en roer.
12
Voeg bloem toe, en meng het beslag met de garde tot je een mals en elastisch deeg krijgt. Voeg ook een snuifje zout toe.
13
Schep het opgeklopt eiwit erbij en spatel het onder het beignetdeeg.
14
Verhit friteuse tot 180°C.
15
Controleer of er in de visfiets nog graatjes zijn achtergebleven. Zo ja, pluk ze weg met een keukenpincet of snij ze weg met een scherp mesje.
16
Snij de (wijting)filets in rechthoeken van zo’n 3 centimeter breed.
17
Kruid de visstukjes met een beetje zout en wat peper van de molen.
18
Leg de kleine porties witte vis in de kom met beslag en roer tot er een klevering laagje rond elk stuk vis zit.
19
Bak de visbeignets in de friteuse tot ze veranderen in goudbruin gebakken hapjes. Draai ze tijdens het bakken even om. Bak geen te grote hoeveelheden beignets in één bakbeurt.
20
Laat de beignets even uitlekken op een vel keukenpapier of een servetje en serveer ze samen met een portie aioli met wier.