Gegrilde sardines met lauwe tomatensalsa en pizzacrackers
Gegrilde sardines met lauwe tomatensalsa en pizzacrackers
Gegrilde sardines met lauwe tomatensalsa en pizzacrackers
Gegrilde sardines met lauwe tomatensalsa en pizzacrackers
Ingrediënten
4 personen
00-bloem
250 g
Roggebloem
75 g
Gedroogde gist
6 g
Water
185 ml
Kristalsuiker
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Sardines
12
Tomaten
6
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Chilipeper
1
Engelse saus
1 scheutje
Xeresazijn
1 scheutje
Kappertjes
1 el
Tomatenpuree
2 tl
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Oregano
1 snuifje
Benodigdheden
Een deegroller, een bbq, een pizzasteen, een pizzaschep, een keukenrobot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
250 g 00-bloem, 75 g roggebloem, 6 g gedroogde gist, 185 ml Water, 1 snuifje kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de twee soorten bloem, de gedroogde gist en de suiker in de kom van de keukenrobot. Laat de machine even draaien en voeg er de olijfolie, het zout en het lauwe water aan toe. Laat de machine nog eens 10 minuten draaien tot het deeg stevig is.
2
Bedek het deeg met een schone handdoek of vershoudfolie en laat het minstens een uur rijzen.
De bereiding
3
Laat de bbq voorverwarmen tot 250°C en leg de pizzasteen erin.
12 sardines
4
Spoel de sardientjes onder koud water en dep ze droog met een schone handdoek.
6 tomaten
5
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten erin.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Laat een flinke scheut olijfolie heet worden en stoof de sjalotten en de look erin aan.
7
Snijd de tomaten in vier, doe de zaadjes in een pot en snijd het vruchtvlees in blokjes.
8
Kook de zaadjes in de pot zo’n 20 minuten.
0,75 chilipeper, 1 scheutje Engelse saus, 1 scheutje xeresazijn, 1 el kappertjes
9
Stoof de tomatenblokjes mee met de sjalot en de look en voeg er een snuif zout aan toe. Snijd ¾ van de chilipeper fijn en voeg ook toe. Doe er vervolgens de kappertjes, de azijn en de Engelse saus bij en laat het geheel even stoven.
0,25 chilipeper, 2 tl Tomatenpuree
10
Snijd de rest van de chilipeper fijn en doe de peper bij de zaadjes van de tomaten. Doe de tomatenpuree erbij en laat de saus nog 5 minuten doorkoken. Kruid met een flinke snuif zout en mix het geheel tot een gladde saus.
2 teentjes Look, 0,5 bosjes krulpeterselie
11
Snipper de peterselie en de gepelde look fijn en meng onder elkaar.
12
Leg een handdoek op een bakplaat en leg er de sardientjes bovenop. Kruid ze met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
13
Bestuif het werkoppervlak met bloem en rol het gerezen deeg uit. Leg het deeg vervolgens op een pizzaschep en bedek het met de verse tomatensaus.
14
Schuif de pizzacracker op de pizzasteen en leg de sardientjes ernaast rechtstreeks op het hete rooster. Sluit het deksel van de bbq en laat de pizza en de sardientjes 5 minuten garen. Draai de sardientjes tussendoor even om en rooster ze op de andere kant.
1 snuifje oregano
15
Haal de gebakken pizzacracker en de sardientjes van het rooster. Leg de vis in een grote schaal. Lepel er wat tomatensalsa over en werk af met de peterselie en de look. Strooi nog wat oregano over de cracker, snijd in stukken en serveer bij de sardientjes.
1
Doe de twee soorten bloem, de gedroogde gist en de suiker in de kom van de keukenrobot. Laat de machine even draaien en voeg er de olijfolie, het zout en het lauwe water aan toe. Laat de machine nog eens 10 minuten draaien tot het deeg stevig is.
2
Bedek het deeg met een schone handdoek of vershoudfolie en laat het minstens een uur rijzen.
De voorbereiding
250 g 00-bloem, 75 g roggebloem, 6 g gedroogde gist, 185 ml Water, 1 snuifje kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de twee soorten bloem, de gedroogde gist en de suiker in de kom van de keukenrobot. Laat de machine even draaien en voeg er de olijfolie, het zout en het lauwe water aan toe. Laat de machine nog eens 10 minuten draaien tot het deeg stevig is.
2
Bedek het deeg met een schone handdoek of vershoudfolie en laat het minstens een uur rijzen.
De bereiding
3
Laat de bbq voorverwarmen tot 250°C en leg de pizzasteen erin.
12 sardines
4
Spoel de sardientjes onder koud water en dep ze droog met een schone handdoek.
6 tomaten
5
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten erin.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Laat een flinke scheut olijfolie heet worden en stoof de sjalotten en de look erin aan.
7
Snijd de tomaten in vier, doe de zaadjes in een pot en snijd het vruchtvlees in blokjes.
8
Kook de zaadjes in de pot zo’n 20 minuten.
0,75 chilipeper, 1 scheutje Engelse saus, 1 scheutje xeresazijn, 1 el kappertjes
9
Stoof de tomatenblokjes mee met de sjalot en de look en voeg er een snuif zout aan toe. Snijd ¾ van de chilipeper fijn en voeg ook toe. Doe er vervolgens de kappertjes, de azijn en de Engelse saus bij en laat het geheel even stoven.
0,25 chilipeper, 2 tl Tomatenpuree
10
Snijd de rest van de chilipeper fijn en doe de peper bij de zaadjes van de tomaten. Doe de tomatenpuree erbij en laat de saus nog 5 minuten doorkoken. Kruid met een flinke snuif zout en mix het geheel tot een gladde saus.
2 teentjes Look, 0,5 bosjes krulpeterselie
11
Snipper de peterselie en de gepelde look fijn en meng onder elkaar.
12
Leg een handdoek op een bakplaat en leg er de sardientjes bovenop. Kruid ze met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
13
Bestuif het werkoppervlak met bloem en rol het gerezen deeg uit. Leg het deeg vervolgens op een pizzaschep en bedek het met de verse tomatensaus.
14
Schuif de pizzacracker op de pizzasteen en leg de sardientjes ernaast rechtstreeks op het hete rooster. Sluit het deksel van de bbq en laat de pizza en de sardientjes 5 minuten garen. Draai de sardientjes tussendoor even om en rooster ze op de andere kant.
1 snuifje oregano
15
Haal de gebakken pizzacracker en de sardientjes van het rooster. Leg de vis in een grote schaal. Lepel er wat tomatensalsa over en werk af met de peterselie en de look. Strooi nog wat oregano over de cracker, snijd in stukken en serveer bij de sardientjes.
1
Doe de twee soorten bloem, de gedroogde gist en de suiker in de kom van de keukenrobot. Laat de machine even draaien en voeg er de olijfolie, het zout en het lauwe water aan toe. Laat de machine nog eens 10 minuten draaien tot het deeg stevig is.
2
Bedek het deeg met een schone handdoek of vershoudfolie en laat het minstens een uur rijzen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
00-bloem
250 g
Roggebloem
75 g
Gedroogde gist
6 g
Water
185 ml
Kristalsuiker
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Sardines
12
Tomaten
6
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Chilipeper
1
Engelse saus
1 scheutje
Xeresazijn
1 scheutje
Kappertjes
1 el
Tomatenpuree
2 tl
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Oregano
1 snuifje
Gegrilde sardines met lauwe tomatensalsa en pizzacrackers
Echte zomerse kost in de vorm van sardientjes op de barbecue met gesmolten tomaat en een pizzacracker. Zo lekker en zo puur!Instructies
De voorbereiding
250 g 00-bloem, 75 g roggebloem, 6 g gedroogde gist, 185 ml Water, 1 snuifje kristalsuiker, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de twee soorten bloem, de gedroogde gist en de suiker in de kom van de keukenrobot. Laat de machine even draaien en voeg er de olijfolie, het zout en het lauwe water aan toe. Laat de machine nog eens 10 minuten draaien tot het deeg stevig is.
2
Bedek het deeg met een schone handdoek of vershoudfolie en laat het minstens een uur rijzen.
De bereiding
3
Laat de bbq voorverwarmen tot 250°C en leg de pizzasteen erin.
12 sardines
4
Spoel de sardientjes onder koud water en dep ze droog met een schone handdoek.
6 tomaten
5
Breng een pot water aan de kook en emondeer de tomaten erin.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Laat een flinke scheut olijfolie heet worden en stoof de sjalotten en de look erin aan.
7
Snijd de tomaten in vier, doe de zaadjes in een pot en snijd het vruchtvlees in blokjes.
8
Kook de zaadjes in de pot zo’n 20 minuten.
0,75 chilipeper, 1 scheutje Engelse saus, 1 scheutje xeresazijn, 1 el kappertjes
9
Stoof de tomatenblokjes mee met de sjalot en de look en voeg er een snuif zout aan toe. Snijd ¾ van de chilipeper fijn en voeg ook toe. Doe er vervolgens de kappertjes, de azijn en de Engelse saus bij en laat het geheel even stoven.
0,25 chilipeper, 2 tl Tomatenpuree
10
Snijd de rest van de chilipeper fijn en doe de peper bij de zaadjes van de tomaten. Doe de tomatenpuree erbij en laat de saus nog 5 minuten doorkoken. Kruid met een flinke snuif zout en mix het geheel tot een gladde saus.
2 teentjes Look, 0,5 bosjes krulpeterselie
11
Snipper de peterselie en de gepelde look fijn en meng onder elkaar.
12
Leg een handdoek op een bakplaat en leg er de sardientjes bovenop. Kruid ze met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
13
Bestuif het werkoppervlak met bloem en rol het gerezen deeg uit. Leg het deeg vervolgens op een pizzaschep en bedek het met de verse tomatensaus.
14
Schuif de pizzacracker op de pizzasteen en leg de sardientjes ernaast rechtstreeks op het hete rooster. Sluit het deksel van de bbq en laat de pizza en de sardientjes 5 minuten garen. Draai de sardientjes tussendoor even om en rooster ze op de andere kant.
1 snuifje oregano
15
Haal de gebakken pizzacracker en de sardientjes van het rooster. Leg de vis in een grote schaal. Lepel er wat tomatensalsa over en werk af met de peterselie en de look. Strooi nog wat oregano over de cracker, snijd in stukken en serveer bij de sardientjes.