Salade van gegrilde bloemkool met kip
Salade van gegrilde bloemkool met kip
Salade van gegrilde bloemkool met kip
Salade van gegrilde bloemkool met kip
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Fijne olijfolie
0,2 l
Spekdik gesneden
4
Kipfiletsgaar, of bouten
400 g
BloemkoolBelgisch
1
Romeinse sla
2 krop
Kervel
1 bosje
Peper
Zout
Tahini
2 el
Look
0,5 teentjes
Sinaasappelen
0,5
Sesamolie
1 scheutje
Rijstazijn
1 tl
Sesamzaadjeswitte & zwarte
4 tl
Benodigdheden
Staafmixer, een grillpan, een zeef, een staafmixer of een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De salade met bloemkool
1
Gebruik gare kip die je overhield van een voorgaande maaltijd of bak of kook stukken verse kip.
2
Snij het zwoerd van de dikke lapjes spek en verwijder eventuele stukjes kraakbeen. Snij het vlees vervolgens in fijne reepjes.
3
Verhit een braadpan op een matig vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Bak de reepjes spek krokant in de hete olie. Roer regelmatig. Het spekvet zal wegsmelten tijdens het bakken.
4
Giet de stukjes spek in een zeef zodat het overtollig kan weglekken.
5
Breng intussen water aan de kook om de bloemkool te garen. Voeg een snuifje zout toe.
6
Spoel de bloemkool, verwijder het loof en snij de groente in roosjes. Kook ze nadien beetgaar in het water. Reken hiervoor zo’n 10 minuten.
7
Zet intussen de grillpan op een stevig vuur en laat de pan gloeiend heet worden. Geef de pan hiervoor de tijd!
8
Snij de roosjes gare bloemkool in plakjes en doe ze in een schaal. Druppel er wat fijne olijfolie over en kruid ze met wat peper en zout.
9
Leg de plakjes bloemkool op de hete grill. Laat ze heel kort grillen. Na 1 tot 2 minuten zijn ze klaar.
10
Pluk de stukken gare kip in kleine stukjes.
11
Spoel de Romeinse sla, pluk de blaadjes los, laat ze uitlekken en snij ze in hapklare stukken.
De vinaigrette
12
Pel de look en plet de teen tot pulp.
13
Neem een mengschaal en doe er de Tahin in, samen met de lookpulp.
14
Pers de sinaasappel en doe het sap in de mengschaal, samen met samen met de olijfolie en rijstazijn, en een voorzichtig scheutje sesamolie.
15
Mix de vinaigrette met een garde of een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
16
Proef en kruid ze met wat peper en zout.
17
Strooi er tenslotte de witte en de zwarte sesamzaadjes in.
TIPIndien de vinagrette gaat schiften, dan voeg je best een scheutje water toe en je mixt opnieuw.
18
Leg de knapperige stukken sla in een ruime schotel en strooi er de spekjes en de stukken kip overheen. Voeg de gegrilde stukjes bloemkool toe en schenk er de vinaigrette over.
19
Strooi verse kervelpluksels over de salade.
De salade met bloemkool
1
Gebruik gare kip die je overhield van een voorgaande maaltijd of bak of kook stukken verse kip.
2
Snij het zwoerd van de dikke lapjes spek en verwijder eventuele stukjes kraakbeen. Snij het vlees vervolgens in fijne reepjes.
3
Verhit een braadpan op een matig vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Bak de reepjes spek krokant in de hete olie. Roer regelmatig. Het spekvet zal wegsmelten tijdens het bakken.
4
Giet de stukjes spek in een zeef zodat het overtollig kan weglekken.
5
Breng intussen water aan de kook om de bloemkool te garen. Voeg een snuifje zout toe.
6
Spoel de bloemkool, verwijder het loof en snij de groente in roosjes. Kook ze nadien beetgaar in het water. Reken hiervoor zo’n 10 minuten.
7
Zet intussen de grillpan op een stevig vuur en laat de pan gloeiend heet worden. Geef de pan hiervoor de tijd!
8
Snij de roosjes gare bloemkool in plakjes en doe ze in een schaal. Druppel er wat fijne olijfolie over en kruid ze met wat peper en zout.
9
Leg de plakjes bloemkool op de hete grill. Laat ze heel kort grillen. Na 1 tot 2 minuten zijn ze klaar.
10
Pluk de stukken gare kip in kleine stukjes.
11
Spoel de Romeinse sla, pluk de blaadjes los, laat ze uitlekken en snij ze in hapklare stukken.
De vinaigrette
12
Pel de look en plet de teen tot pulp.
13
Neem een mengschaal en doe er de Tahin in, samen met de lookpulp.
14
Pers de sinaasappel en doe het sap in de mengschaal, samen met samen met de olijfolie en rijstazijn, en een voorzichtig scheutje sesamolie.
15
Mix de vinaigrette met een garde of een staafmixer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
16
Proef en kruid ze met wat peper en zout.
17
Strooi er tenslotte de witte en de zwarte sesamzaadjes in.
TIPIndien de vinagrette gaat schiften, dan voeg je best een scheutje water toe en je mixt opnieuw.
18
Leg de knapperige stukken sla in een ruime schotel en strooi er de spekjes en de stukken kip overheen. Voeg de gegrilde stukjes bloemkool toe en schenk er de vinaigrette over.
19
Strooi verse kervelpluksels over de salade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Fijne olijfolie
0,2 l
Spekdik gesneden
4
Kipfiletsgaar, of bouten
400 g
BloemkoolBelgisch
1
Romeinse sla
2 krop
Kervel
1 bosje
Peper
Zout
Tahini
2 el
Look
0,5 teentjes
Sinaasappelen
0,5
Sesamolie
1 scheutje
Rijstazijn
1 tl
Sesamzaadjeswitte & zwarte
4 tl
Salade van gegrilde bloemkool met kip
Jeroen bereidt een seizoenssalade met de lekkerste bloemkolen van eigen bodem. Het loont zeker de moeite om de groente een keertje op de hete grill te leggen. Met een restje kip, een flinke hoeveelheid sla en een frisse vinaigrette erbij, heb je alles in huis voor een originele en lichte maaltijd.Instructies
De salade met bloemkool
1
Gebruik gare kip die je overhield van een voorgaande maaltijd of bak of kook stukken verse kip.
2
Snij het zwoerd van de dikke lapjes spek en verwijder eventuele stukjes kraakbeen. Snij het vlees vervolgens in fijne reepjes.
3
Verhit een braadpan op een matig vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Bak de reepjes spek krokant in de hete olie. Roer regelmatig. Het spekvet zal wegsmelten tijdens het bakken.
4
Giet de stukjes spek in een zeef zodat het overtollig kan weglekken.
5
Breng intussen water aan de kook om de bloemkool te garen. Voeg een snuifje zout toe.
6
Spoel de bloemkool, verwijder het loof en snij de groente in roosjes. Kook ze nadien beetgaar in het water. Reken hiervoor zo’n 10 minuten.
7
Zet intussen de grillpan op een stevig vuur en laat de pan gloeiend heet worden. Geef de pan hiervoor de tijd!
8
Snij de roosjes gare bloemkool in plakjes en doe ze in een schaal. Druppel er wat fijne olijfolie over en kruid ze met wat peper en zout.
9
Leg de plakjes bloemkool op de hete grill. Laat ze heel kort grillen. Na 1 tot 2 minuten zijn ze klaar.
10
Pluk de stukken gare kip in kleine stukjes.
11
Spoel de Romeinse sla, pluk de blaadjes los, laat ze uitlekken en snij ze in hapklare stukken.
De vinaigrette
12
Pel de look en plet de teen tot pulp.
13
Neem een mengschaal en doe er de Tahin in, samen met de lookpulp.
14
Pers de sinaasappel en doe het sap in de mengschaal, samen met samen met de olijfolie en rijstazijn, en een voorzichtig scheutje sesamolie.
15
Mix de vinaigrette met een garde of een staafmixer.
16
Proef en kruid ze met wat peper en zout.
17
Strooi er tenslotte de witte en de zwarte sesamzaadjes in.
TIPIndien de vinagrette gaat schiften, dan voeg je best een scheutje water toe en je mixt opnieuw.
18
Leg de knapperige stukken sla in een ruime schotel en strooi er de spekjes en de stukken kip overheen. Voeg de gegrilde stukjes bloemkool toe en schenk er de vinaigrette over.
19
Strooi verse kervelpluksels over de salade.