Blinde vink van schelvis en groene kool, tomatensaus en gebakken aardappelen
Blinde vink van schelvis en groene kool, tomatensaus en gebakken aardappelen
Vis kan je op ontzettend veel manieren bereiden. Dat wordt dankzij dit recept nog maar eens bewezen. Lekkere schelvis ingepakt in blaadjes groene kool en gegaard in een lekkere tomatensaus. Maak het gerecht af door te serveren met een portie gebakken aardappelen.
Blinde vink van schelvis en groene kool, tomatensaus en gebakken aardappelen
Blinde vink van schelvis en groene kool, tomatensaus en gebakken aardappelen
Vis kan je op ontzettend veel manieren bereiden. Dat wordt dankzij dit recept nog maar eens bewezen. Lekkere schelvis ingepakt in blaadjes groene kool en gegaard in een lekkere tomatensaus. Maak het gerecht af door te serveren met een portie gebakken aardappelen.
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
200 g
Zout
Groene kolen
8 blad
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Rozemarijn
Oregano
Tomatenpuree
40 g
Witte wijn
0,1 l
Tomaten passata
690 g
Peper
Schelvis
400 g
Boter
1 klont
Arachideolie
Tijm
Waterkers
Benodigdheden
Een ovenvaste schaal, een keukenrobot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
200 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Kook de aardappelen gaar in een kookpot.
Blinde vinken
zout
2
Breng een ruime pot water met zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 180°C.
8 blad groene kolen
3
Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd er de nerf uit.
4
Kook de groene kool bladeren gaar in de pot met zout water. Giet ze daarna af en leg ze meteen in koud water.
olijfolie
5
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
6
Pel de sjalotten en de look en snipper beide fijn. Stoof ze aan in de verhitte olijfolie.
0,5 chilipeper, rozemarijn, oregano, 40 g Tomatenpuree
7
Snijd de chilipeper fijn en voeg toe aan de stovende groenten. Breng op smaak met enkele takjes rozemarijn en takjes verse oregano. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken.
0,1 l witte wijn
8
Blus het geheel met de witte wijn en laat even inkoken.
690 g Tomaten passata
9
Voeg er de passata en een scheutje water aan toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat ze eventjes rustig koken.
peper, zout, 400 g schelvis
10
Snijd de schelvis in stukjes en leg ze in een keukenrobot. Maal de vis fijn en kruid met peper en zout.
11
Leg de bladeren groene kool te drogen op een handdoek. Neem een blad van groene kool op je werkvlak en schep er enkele lepels visgehakt op. Rol het blad stevig op. Probeer te vermijden dat de groene kool openbarst en de vulling eruit komt.
peper, zout, olijfolie
12
Giet de saus uit in een ovenschaal. Leg er de blinde vinken in. Strooi er wat peper en zout over. Besprenkel de rolletjes ook met wat olijfolie.
13
Schuif de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Gebakken aardappelen
1 klont boter, arachideolie
14
Verwarm een klont boter en arachideolie in een pan. Bak er de stukken aardappel goudbruin in aan.
tijm, oregano
15
Breng op smaak met de fijngesneden takjes verse oregano en tijm.
Afwerking
16
Haal de blinde vinken uit de oven en roer het vocht van de vis door de tomatensaus.
Waterkers
17
Serveer de blinde vink met wat gebakken aardappel op een bord. Maak het gerecht af met enkele blaadjes waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding
200 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Kook de aardappelen gaar in een kookpot.
Blinde vinken
zout
2
Breng een ruime pot water met zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 180°C.
8 blad groene kolen
3
Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd er de nerf uit.
4
Kook de groene kool bladeren gaar in de pot met zout water. Giet ze daarna af en leg ze meteen in koud water.
olijfolie
5
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
6
Pel de sjalotten en de look en snipper beide fijn. Stoof ze aan in de verhitte olijfolie.
0,5 chilipeper, rozemarijn, oregano, 40 g Tomatenpuree
7
Snijd de chilipeper fijn en voeg toe aan de stovende groenten. Breng op smaak met enkele takjes rozemarijn en takjes verse oregano. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken.
0,1 l witte wijn
8
Blus het geheel met de witte wijn en laat even inkoken.
690 g Tomaten passata
9
Voeg er de passata en een scheutje water aan toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat ze eventjes rustig koken.
peper, zout, 400 g schelvis
10
Snijd de schelvis in stukjes en leg ze in een keukenrobot. Maal de vis fijn en kruid met peper en zout.
11
Leg de bladeren groene kool te drogen op een handdoek. Neem een blad van groene kool op je werkvlak en schep er enkele lepels visgehakt op. Rol het blad stevig op. Probeer te vermijden dat de groene kool openbarst en de vulling eruit komt.
peper, zout, olijfolie
12
Giet de saus uit in een ovenschaal. Leg er de blinde vinken in. Strooi er wat peper en zout over. Besprenkel de rolletjes ook met wat olijfolie.
13
Schuif de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Gebakken aardappelen
1 klont boter, arachideolie
14
Verwarm een klont boter en arachideolie in een pan. Bak er de stukken aardappel goudbruin in aan.
tijm, oregano
15
Breng op smaak met de fijngesneden takjes verse oregano en tijm.
Afwerking
16
Haal de blinde vinken uit de oven en roer het vocht van de vis door de tomatensaus.
Waterkers
17
Serveer de blinde vink met wat gebakken aardappel op een bord. Maak het gerecht af met enkele blaadjes waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Aardappelen
200 g
Zout
Groene kolen
8 blad
Olijfolie
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Rozemarijn
Oregano
Tomatenpuree
40 g
Witte wijn
0,1 l
Tomaten passata
690 g
Peper
Schelvis
400 g
Boter
1 klont
Arachideolie
Tijm
Waterkers
Blinde vink van schelvis en groene kool, tomatensaus en gebakken aardappelen
Vis kan je op ontzettend veel manieren bereiden. Dat wordt dankzij dit recept nog maar eens bewezen. Lekkere schelvis ingepakt in blaadjes groene kool en gegaard in een lekkere tomatensaus. Maak het gerecht af door te serveren met een portie gebakken aardappelen.Instructies
Voorbereiding
200 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Kook de aardappelen gaar in een kookpot.
Blinde vinken
zout
2
Breng een ruime pot water met zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 180°C.
8 blad groene kolen
3
Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd er de nerf uit.
4
Kook de groene kool bladeren gaar in de pot met zout water. Giet ze daarna af en leg ze meteen in koud water.
olijfolie
5
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
6
Pel de sjalotten en de look en snipper beide fijn. Stoof ze aan in de verhitte olijfolie.
0,5 chilipeper, rozemarijn, oregano, 40 g Tomatenpuree
7
Snijd de chilipeper fijn en voeg toe aan de stovende groenten. Breng op smaak met enkele takjes rozemarijn en takjes verse oregano. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken.
0,1 l witte wijn
8
Blus het geheel met de witte wijn en laat even inkoken.
690 g Tomaten passata
9
Voeg er de passata en een scheutje water aan toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat ze eventjes rustig koken.
peper, zout, 400 g schelvis
10
Snijd de schelvis in stukjes en leg ze in een keukenrobot. Maal de vis fijn en kruid met peper en zout.
11
Leg de bladeren groene kool te drogen op een handdoek. Neem een blad van groene kool op je werkvlak en schep er enkele lepels visgehakt op. Rol het blad stevig op. Probeer te vermijden dat de groene kool openbarst en de vulling eruit komt.
peper, zout, olijfolie
12
Giet de saus uit in een ovenschaal. Leg er de blinde vinken in. Strooi er wat peper en zout over. Besprenkel de rolletjes ook met wat olijfolie.
13
Schuif de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Gebakken aardappelen
1 klont boter, arachideolie
14
Verwarm een klont boter en arachideolie in een pan. Bak er de stukken aardappel goudbruin in aan.
tijm, oregano
15
Breng op smaak met de fijngesneden takjes verse oregano en tijm.
Afwerking
16
Haal de blinde vinken uit de oven en roer het vocht van de vis door de tomatensaus.
Waterkers
17
Serveer de blinde vink met wat gebakken aardappel op een bord. Maak het gerecht af met enkele blaadjes waterkers.