Biscuit met citroencrème en amandelschilfers
Biscuit met citroencrème en amandelschilfers
Een prachtige hagelwitte biscuit met een frisse, romige citroencrème en geroosterde amandel. Tover doorheen het hele jaar een beetje Kerstmis op tafel!
Biscuit met citroencrème en amandelschilfers
Biscuit met citroencrème en amandelschilfers
Een prachtige hagelwitte biscuit met een frisse, romige citroencrème en geroosterde amandel. Tover doorheen het hele jaar een beetje Kerstmis op tafel!
Ingrediënten
4 personen
Eieren
8
Witte suiker
425 g
Boter
140 g
Amandelextract
1 dopje
Bloem
200 g
Bakpoeder
2 tl
Zout
1 snuifje
Citroenen
3
Eierdooiers
2
Ricotta
400 g
Room
2 dl
Bloemsuiker
80 g
Amandelschilfers
100 g
Benodigdheden
Keukenmachine, springvorm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
6 eieren, 200 g witte suiker
1
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig. Voeg de suiker eraan toe en laat de machine nog even draaien.
40 g boter, 1 dopje amandelextract
2
Laat de boter smelten in een pannetje en voeg ze toe, gevolgd door een dopje amandelextract.
200 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 1 citroen
3
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuifje zout aan toe. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout bij de eieren en de suiker en meng alles met een spatel onder elkaar. Rasp tot slot de schil van een citroen bij het beslag.
4
Vet een springvorm in en bekleed de vorm met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en schuif de springvorm 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
2 eieren, 2 eierdooiers, 2 citroenen, 125 g witte suiker
5
Doe de hele eieren en de dooiers in een steelpan en klop ze los. Pers het sap van de citroenen erbij en voeg de suiker eraan toe. Zet de steelpan op het vuur en laat het geheel al kloppend indikken op het vuur, tot je een gebonden lemon curd hebt.
100 g boter, 400 g ricotta
6
Snijd de boter in blokjes en meng ze een voor een onder de warme pudding. Roer er ook nog de ricotta onder.
2 dl Room, 80 g bloemsuiker
7
Doe de room met de bloemsuiker in de kom van de keukenmachine en klop hem stijf. Haal de pudding van het vuur en spatel de slagroom tot slot onder de pudding. Zet de citroencrème even in de koelkast.
100 g witte suiker
8
Doe de suiker met 1 dl water en de fijngesneden schil van een citroen in een pannetje en breng het geheel aan de kook. Zeef de gekonfijte citroenzeste nadien.
100 g amandelschilfers
9
Kleur de amandelschilfers aan in wat boter. Laat de amandelschilfers afkoelen op wat keukenpapier.
10
Haal de biscuit uit de oven, laat hem even afkoelen en snijd hem in twee gelijke helften. Smeer de onderste helft van de biscuit in met een dikke laag citroencrème. Leg er nu de andere helft op. Bovenaan en langs de zijkanten smeer je ook een laag citroencrème. Werk het randje langs de bovenkant en de zijkant af met de geroosterde amandelen. Bovenaan in het midden leg je nog de gekonfijte citroenzeste.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!6 eieren, 200 g witte suiker
1
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig. Voeg de suiker eraan toe en laat de machine nog even draaien.
40 g boter, 1 dopje amandelextract
2
Laat de boter smelten in een pannetje en voeg ze toe, gevolgd door een dopje amandelextract.
200 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 1 citroen
3
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuifje zout aan toe. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout bij de eieren en de suiker en meng alles met een spatel onder elkaar. Rasp tot slot de schil van een citroen bij het beslag.
4
Vet een springvorm in en bekleed de vorm met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en schuif de springvorm 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
2 eieren, 2 eierdooiers, 2 citroenen, 125 g witte suiker
5
Doe de hele eieren en de dooiers in een steelpan en klop ze los. Pers het sap van de citroenen erbij en voeg de suiker eraan toe. Zet de steelpan op het vuur en laat het geheel al kloppend indikken op het vuur, tot je een gebonden lemon curd hebt.
100 g boter, 400 g ricotta
6
Snijd de boter in blokjes en meng ze een voor een onder de warme pudding. Roer er ook nog de ricotta onder.
2 dl Room, 80 g bloemsuiker
7
Doe de room met de bloemsuiker in de kom van de keukenmachine en klop hem stijf. Haal de pudding van het vuur en spatel de slagroom tot slot onder de pudding. Zet de citroencrème even in de koelkast.
100 g witte suiker
8
Doe de suiker met 1 dl water en de fijngesneden schil van een citroen in een pannetje en breng het geheel aan de kook. Zeef de gekonfijte citroenzeste nadien.
100 g amandelschilfers
9
Kleur de amandelschilfers aan in wat boter. Laat de amandelschilfers afkoelen op wat keukenpapier.
10
Haal de biscuit uit de oven, laat hem even afkoelen en snijd hem in twee gelijke helften. Smeer de onderste helft van de biscuit in met een dikke laag citroencrème. Leg er nu de andere helft op. Bovenaan en langs de zijkanten smeer je ook een laag citroencrème. Werk het randje langs de bovenkant en de zijkant af met de geroosterde amandelen. Bovenaan in het midden leg je nog de gekonfijte citroenzeste.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Eieren
8
Witte suiker
425 g
Boter
140 g
Amandelextract
1 dopje
Bloem
200 g
Bakpoeder
2 tl
Zout
1 snuifje
Citroenen
3
Eierdooiers
2
Ricotta
400 g
Room
2 dl
Bloemsuiker
80 g
Amandelschilfers
100 g
Biscuit met citroencrème en amandelschilfers
Een prachtige hagelwitte biscuit met een frisse, romige citroencrème en geroosterde amandel. Tover doorheen het hele jaar een beetje Kerstmis op tafel!Instructies
6 eieren, 200 g witte suiker
1
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig. Voeg de suiker eraan toe en laat de machine nog even draaien.
40 g boter, 1 dopje amandelextract
2
Laat de boter smelten in een pannetje en voeg ze toe, gevolgd door een dopje amandelextract.
200 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 snuifje zout, 1 citroen
3
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder en een snuifje zout aan toe. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout bij de eieren en de suiker en meng alles met een spatel onder elkaar. Rasp tot slot de schil van een citroen bij het beslag.
4
Vet een springvorm in en bekleed de vorm met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en schuif de springvorm 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
2 eieren, 2 eierdooiers, 2 citroenen, 125 g witte suiker
5
Doe de hele eieren en de dooiers in een steelpan en klop ze los. Pers het sap van de citroenen erbij en voeg de suiker eraan toe. Zet de steelpan op het vuur en laat het geheel al kloppend indikken op het vuur, tot je een gebonden lemon curd hebt.
100 g boter, 400 g ricotta
6
Snijd de boter in blokjes en meng ze een voor een onder de warme pudding. Roer er ook nog de ricotta onder.
2 dl Room, 80 g bloemsuiker
7
Doe de room met de bloemsuiker in de kom van de keukenmachine en klop hem stijf. Haal de pudding van het vuur en spatel de slagroom tot slot onder de pudding. Zet de citroencrème even in de koelkast.
100 g witte suiker
8
Doe de suiker met 1 dl water en de fijngesneden schil van een citroen in een pannetje en breng het geheel aan de kook. Zeef de gekonfijte citroenzeste nadien.
100 g amandelschilfers
9
Kleur de amandelschilfers aan in wat boter. Laat de amandelschilfers afkoelen op wat keukenpapier.
10
Haal de biscuit uit de oven, laat hem even afkoelen en snijd hem in twee gelijke helften. Smeer de onderste helft van de biscuit in met een dikke laag citroencrème. Leg er nu de andere helft op. Bovenaan en langs de zijkanten smeer je ook een laag citroencrème. Werk het randje langs de bovenkant en de zijkant af met de geroosterde amandelen. Bovenaan in het midden leg je nog de gekonfijte citroenzeste.