dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Beurre blanc (thumbnail)Beurre blanc

Beurre blanc

30m
14
-
2K
Recepten

Beurre blanc

Voor de witte botersaus maak je eerst een basis of ‘reductie’. Deze reductie kan je ook gebruiken om andere sauzen te bereiden, zoals de hollandaise.
Beurre blanc (thumbnail)Beurre blanc

Beurre blanc

30m
14
-
2K
Recepten

Beurre blanc

Voor de witte botersaus maak je eerst een basis of ‘reductie’. Deze reductie kan je ook gebruiken om andere sauzen te bereiden, zoals de hollandaise.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd30m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Witte wijn
0,2 l
Water
0,2 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Peperbolletjes
10
Reductie
4 el
Room
1 scheutje
Boter
150 g
Citroenen
0,5
Peper
Zout

Benodigdheden

Een zeef, een garde klopper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De reductie

2 Sjalotten, 3 teentjes Look
1
Pel de sjalotten en snij ze grof. Kneus de teentjes look.
0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn
2
Meet de juiste hoeveelheden witte wijn, water en witte wijnazijn (of ciderazijn). Giet het mengsel in een hoge pan.
2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 10 peperbolletjes
3
Doe de stukken sjalot en de knoflooktenen in de pan. Voeg ook de tijm, de laurier en de (gekneusde) peperbollen toe.
4
Laat het kruidig mengsel op een zacht vuur inkoken, tot er slechts een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft.
5
Zeef de reductie.

De beurre blanc

4 el reductie, 1 scheutje Room
6
Doe een deel van de reductie samen met een klein scheutje room in een hoge steelpan.
7
Zet het mengsel op een zacht vuur en laat het even pruttelen.
150 g boter
8
Snij de koude boter in stukjes. Roer de boterblokjes in delen door het mengsel. Gebruik een garde zodat de saus beetje bij beetje binding krijgt, terwijl de boter wegsmelt.
0,5 citroenen
9
Schenk het sap van de citroen erbij en proef.
peper, zout
10
Voeg naar smaak wat peper van de molen en een snuifje zout toe.
1
Pel de sjalotten en snij ze grof. Kneus de teentjes look.
2
Meet de juiste hoeveelheden witte wijn, water en witte wijnazijn (of ciderazijn). Giet het mengsel in een hoge pan.

Instructies

De reductie

2 Sjalotten, 3 teentjes Look
1
Pel de sjalotten en snij ze grof. Kneus de teentjes look.
0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn
2
Meet de juiste hoeveelheden witte wijn, water en witte wijnazijn (of ciderazijn). Giet het mengsel in een hoge pan.
2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 10 peperbolletjes
3
Doe de stukken sjalot en de knoflooktenen in de pan. Voeg ook de tijm, de laurier en de (gekneusde) peperbollen toe.
4
Laat het kruidig mengsel op een zacht vuur inkoken, tot er slechts een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft.
5
Zeef de reductie.

De beurre blanc

4 el reductie, 1 scheutje Room
6
Doe een deel van de reductie samen met een klein scheutje room in een hoge steelpan.
7
Zet het mengsel op een zacht vuur en laat het even pruttelen.
150 g boter
8
Snij de koude boter in stukjes. Roer de boterblokjes in delen door het mengsel. Gebruik een garde zodat de saus beetje bij beetje binding krijgt, terwijl de boter wegsmelt.
0,5 citroenen
9
Schenk het sap van de citroen erbij en proef.
peper, zout
10
Voeg naar smaak wat peper van de molen en een snuifje zout toe.
1
Pel de sjalotten en snij ze grof. Kneus de teentjes look.
2
Meet de juiste hoeveelheden witte wijn, water en witte wijnazijn (of ciderazijn). Giet het mengsel in een hoge pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Beurre blanc (thumbnail)Beurre blanc
4 personen
30m
Ingrediënten
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Witte wijn
0,2 l
Water
0,2 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Peperbolletjes
10
Reductie
4 el
Room
1 scheutje
Boter
150 g
Citroenen
0,5
Peper
Zout

Beurre blanc

Voor de witte botersaus maak je eerst een basis of ‘reductie’. Deze reductie kan je ook gebruiken om andere sauzen te bereiden, zoals de hollandaise.
Instructies

De reductie

2 Sjalotten, 3 teentjes Look
1
Pel de sjalotten en snij ze grof. Kneus de teentjes look.
0,2 l witte wijn, 0,2 l Water, 0,1 l Witte wijnazijn
2
Meet de juiste hoeveelheden witte wijn, water en witte wijnazijn (of ciderazijn). Giet het mengsel in een hoge pan.
2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 10 peperbolletjes
3
Doe de stukken sjalot en de knoflooktenen in de pan. Voeg ook de tijm, de laurier en de (gekneusde) peperbollen toe.
4
Laat het kruidig mengsel op een zacht vuur inkoken, tot er slechts een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft.
5
Zeef de reductie.

De beurre blanc

4 el reductie, 1 scheutje Room
6
Doe een deel van de reductie samen met een klein scheutje room in een hoge steelpan.
7
Zet het mengsel op een zacht vuur en laat het even pruttelen.
150 g boter
8
Snij de koude boter in stukjes. Roer de boterblokjes in delen door het mengsel. Gebruik een garde zodat de saus beetje bij beetje binding krijgt, terwijl de boter wegsmelt.
0,5 citroenen
9
Schenk het sap van de citroen erbij en proef.
peper, zout
10
Voeg naar smaak wat peper van de molen en een snuifje zout toe.