Bechamelsaus
Bechamelsaus
Ingrediënten
4 personen
Boter
30 g
Bloem
40 g
Melk
0,7 l
Citroenen
0,5
Pepers
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bechamelsaus
30 g boter, 40 g bloem
1
Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier.
0,7 l melk
2
Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
0,5 citroenen, pepers, zout
3
Neem de saus weg van de kookplaat en roer er een voorzichtig scheutje citroensap door. Breng de bechamel op smaak met peper van de molen en zout.
TIPWanneer je de saus bij vis serveert, kan je het zout vervangen door enkele fijngehakte, zoute ansjovisfilets.
4
Een te dikke bechamel verdun je met wat extra melk.
TIPVoor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Bechamelsaus
30 g boter, 40 g bloem
1
Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier.
0,7 l melk
2
Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
0,5 citroenen, pepers, zout
3
Neem de saus weg van de kookplaat en roer er een voorzichtig scheutje citroensap door. Breng de bechamel op smaak met peper van de molen en zout.
TIPWanneer je de saus bij vis serveert, kan je het zout vervangen door enkele fijngehakte, zoute ansjovisfilets.
4
Een te dikke bechamel verdun je met wat extra melk.
TIPVoor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
10m
Ingrediënten
Boter
30 g
Bloem
40 g
Melk
0,7 l
Citroenen
0,5
Pepers
Zout
Bechamelsaus
Zo maak je de enige echte ‘bloemkoolsaus’!Instructies
Bechamelsaus
30 g boter, 40 g bloem
1
Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier.
0,7 l melk
2
Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
0,5 citroenen, pepers, zout
3
Neem de saus weg van de kookplaat en roer er een voorzichtig scheutje citroensap door. Breng de bechamel op smaak met peper van de molen en zout.
TIPWanneer je de saus bij vis serveert, kan je het zout vervangen door enkele fijngehakte, zoute ansjovisfilets.
4
Een te dikke bechamel verdun je met wat extra melk.
TIPVoor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.