dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Baba ganoush met wortelraita en naan (thumbnail)Baba ganoush met wortelraita en naan

Baba ganoush met wortelraita en naan

40m
21
-
1.7K
Recepten

Baba ganoush met wortelraita en naan

Een ideale 'sharing dish' waar je ongetwijfeld veel plezier aan zal beleven! De licht gerookte smaak van de geroosterde aubergines gaan wonderlijk goed samen met de frisse wortelraita. Met wat gebakken naan erbij blijft iedereen met plezier nog even aan tafel zitten. Ook ideaal als bijgerecht voor een barbecue.
Baba ganoush met wortelraita en naan (thumbnail)Baba ganoush met wortelraita en naan

Baba ganoush met wortelraita en naan

40m
21
-
1.7K
Recepten

Baba ganoush met wortelraita en naan

Een ideale 'sharing dish' waar je ongetwijfeld veel plezier aan zal beleven! De licht gerookte smaak van de geroosterde aubergines gaan wonderlijk goed samen met de frisse wortelraita. Met wat gebakken naan erbij blijft iedereen met plezier nog even aan tafel zitten. Ook ideaal als bijgerecht voor een barbecue.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes1.7K

Ingrediënten

4 personen
Aubergine
2
Look
2 teentjes
Tijm
Komijn
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Rozemarijn
Limoen
1
Dille
Platte peterselie
Lente-uien
2 stengels
Balsamicoazijn
1 scheutje
Wortels
4
Gember
20 g
Griekse yoghurt
7 el
Sumak
1 snuifje
Munt
Chiliflakes
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Granaatappel
1
Amandelnoten
100 g
Naanbrood
4
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Baba ganoush

2 aubergines, 2 teentjes look
1
Snijd de aubergines in twee en maak insnijdingen in het vruchtvlees. Leg de halve aubergines op zilverpapier op een ovenplaat. Snipper de look fijn en vul de halve aubergines met de look.
tijm, 1 snuifje komijn, 1 scheutje olijfolie, rozemarijn
2
Kruid de aubergines met peper, zout, tijm, komijn en rozemarijn. Sprenkel er wat olijfolie over. Maak van de twee helften terug 1 aubergine en wikkel het zilverpapier er stevig rond. Leg deze pakketjes op een voorverwarmde barbecue van 200°C voor 25 à 30 minuten.
3
Haal de aubergines uit het zilverpapier en verwijder de rozemarijn uit het vruchtvlees. Snijd de uiteinden van de aubergines weg en hak de rest van het vruchtvlees (inclusief de schil) fijn.
1 limoen
4
Doe alles in een kom. Kruid bij met peper, zout en komijn en voeg hier nog het sap van een limoen aan toe. Laat dit afkoelen op kamertemperatuur.
dille, platte peterselie, 2 stengels lente-uien
5
Snijd de peterselie, dille en lente ui fijn.
1 scheutje balsamicoazijn
6
Neem het aubergine mengsel en kruid bij naar voorkeur. Voeg hier de fijngesneden peterselie, dille, lente ui en de balsamicoazijn aan toe en meng alles goed onder elkaar.

Wortelraita

4 wortelen, 20 g gember
7
Schil de wortelen en rasp ze fijn samen met de gember en de look. Spoel de neteldoek uit en doe er de geraspte groenten in. Wring de vochtige neteldoek goed uit.
4 el Griekse yoghurt, 1 snuifje sumak, munt, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
8
Doe de uitgeknepen wortelen in een kom en voeg de Griekse yoghurt toe. Kruid af met sumac, wat fijngesnipperde munt en het sap van een halve limoen. Voor wat extra pit voeg je een snuifje chilliflakes en gerookt paprikapoeder toe. Meng dit allemaal onder elkaar en schep alles in een schaal.

Afwerken en dresseren

1 granaatappel
9
Neem een granaatappel en klop de pitjes er uit.
100 g amandelnoten
10
Rooster de amandelen met een klein beetje olie in de pan tot ze goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Besprenkel met een beetje zout.
3 el Griekse yoghurt, 4 naanbrood
11
Schep de baba ganoush op een bord en werk af met extra Griekse yoghurt, de granaatappelpitjes en de geroosterde amandelen. Schep ook de wortelraita in een kom en werk die af met een takje munt en wat extra sumac. Serveer met naan.
1
Snijd de aubergines in twee en maak insnijdingen in het vruchtvlees. Leg de halve aubergines op zilverpapier op een ovenplaat. Snipper de look fijn en vul de halve aubergines met de look.
2
Kruid de aubergines met peper, zout, tijm, komijn en rozemarijn. Sprenkel er wat olijfolie over. Maak van de twee helften terug 1 aubergine en wikkel het zilverpapier er stevig rond. Leg deze pakketjes op een voorverwarmde barbecue van 200°C voor 25 à 30 minuten.

Instructies

Baba ganoush

2 aubergines, 2 teentjes look
1
Snijd de aubergines in twee en maak insnijdingen in het vruchtvlees. Leg de halve aubergines op zilverpapier op een ovenplaat. Snipper de look fijn en vul de halve aubergines met de look.
tijm, 1 snuifje komijn, 1 scheutje olijfolie, rozemarijn
2
Kruid de aubergines met peper, zout, tijm, komijn en rozemarijn. Sprenkel er wat olijfolie over. Maak van de twee helften terug 1 aubergine en wikkel het zilverpapier er stevig rond. Leg deze pakketjes op een voorverwarmde barbecue van 200°C voor 25 à 30 minuten.
3
Haal de aubergines uit het zilverpapier en verwijder de rozemarijn uit het vruchtvlees. Snijd de uiteinden van de aubergines weg en hak de rest van het vruchtvlees (inclusief de schil) fijn.
1 limoen
4
Doe alles in een kom. Kruid bij met peper, zout en komijn en voeg hier nog het sap van een limoen aan toe. Laat dit afkoelen op kamertemperatuur.
dille, platte peterselie, 2 stengels lente-uien
5
Snijd de peterselie, dille en lente ui fijn.
1 scheutje balsamicoazijn
6
Neem het aubergine mengsel en kruid bij naar voorkeur. Voeg hier de fijngesneden peterselie, dille, lente ui en de balsamicoazijn aan toe en meng alles goed onder elkaar.

Wortelraita

4 wortelen, 20 g gember
7
Schil de wortelen en rasp ze fijn samen met de gember en de look. Spoel de neteldoek uit en doe er de geraspte groenten in. Wring de vochtige neteldoek goed uit.
4 el Griekse yoghurt, 1 snuifje sumak, munt, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
8
Doe de uitgeknepen wortelen in een kom en voeg de Griekse yoghurt toe. Kruid af met sumac, wat fijngesnipperde munt en het sap van een halve limoen. Voor wat extra pit voeg je een snuifje chilliflakes en gerookt paprikapoeder toe. Meng dit allemaal onder elkaar en schep alles in een schaal.

Afwerken en dresseren

1 granaatappel
9
Neem een granaatappel en klop de pitjes er uit.
100 g amandelnoten
10
Rooster de amandelen met een klein beetje olie in de pan tot ze goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Besprenkel met een beetje zout.
3 el Griekse yoghurt, 4 naanbrood
11
Schep de baba ganoush op een bord en werk af met extra Griekse yoghurt, de granaatappelpitjes en de geroosterde amandelen. Schep ook de wortelraita in een kom en werk die af met een takje munt en wat extra sumac. Serveer met naan.
1
Snijd de aubergines in twee en maak insnijdingen in het vruchtvlees. Leg de halve aubergines op zilverpapier op een ovenplaat. Snipper de look fijn en vul de halve aubergines met de look.
2
Kruid de aubergines met peper, zout, tijm, komijn en rozemarijn. Sprenkel er wat olijfolie over. Maak van de twee helften terug 1 aubergine en wikkel het zilverpapier er stevig rond. Leg deze pakketjes op een voorverwarmde barbecue van 200°C voor 25 à 30 minuten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Baba ganoush met wortelraita en naan (thumbnail)Baba ganoush met wortelraita en naan
4 personen
40m
Ingrediënten
Aubergine
2
Look
2 teentjes
Tijm
Komijn
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Rozemarijn
Limoen
1
Dille
Platte peterselie
Lente-uien
2 stengels
Balsamicoazijn
1 scheutje
Wortels
4
Gember
20 g
Griekse yoghurt
7 el
Sumak
1 snuifje
Munt
Chiliflakes
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Granaatappel
1
Amandelnoten
100 g
Naanbrood
4

Baba ganoush met wortelraita en naan

Een ideale 'sharing dish' waar je ongetwijfeld veel plezier aan zal beleven! De licht gerookte smaak van de geroosterde aubergines gaan wonderlijk goed samen met de frisse wortelraita. Met wat gebakken naan erbij blijft iedereen met plezier nog even aan tafel zitten. Ook ideaal als bijgerecht voor een barbecue.
Instructies

Baba ganoush

2 aubergines, 2 teentjes look
1
Snijd de aubergines in twee en maak insnijdingen in het vruchtvlees. Leg de halve aubergines op zilverpapier op een ovenplaat. Snipper de look fijn en vul de halve aubergines met de look.
tijm, 1 snuifje komijn, 1 scheutje olijfolie, rozemarijn
2
Kruid de aubergines met peper, zout, tijm, komijn en rozemarijn. Sprenkel er wat olijfolie over. Maak van de twee helften terug 1 aubergine en wikkel het zilverpapier er stevig rond. Leg deze pakketjes op een voorverwarmde barbecue van 200°C voor 25 à 30 minuten.
3
Haal de aubergines uit het zilverpapier en verwijder de rozemarijn uit het vruchtvlees. Snijd de uiteinden van de aubergines weg en hak de rest van het vruchtvlees (inclusief de schil) fijn.
1 limoen
4
Doe alles in een kom. Kruid bij met peper, zout en komijn en voeg hier nog het sap van een limoen aan toe. Laat dit afkoelen op kamertemperatuur.
dille, platte peterselie, 2 stengels lente-uien
5
Snijd de peterselie, dille en lente ui fijn.
1 scheutje balsamicoazijn
6
Neem het aubergine mengsel en kruid bij naar voorkeur. Voeg hier de fijngesneden peterselie, dille, lente ui en de balsamicoazijn aan toe en meng alles goed onder elkaar.

Wortelraita

4 wortelen, 20 g gember
7
Schil de wortelen en rasp ze fijn samen met de gember en de look. Spoel de neteldoek uit en doe er de geraspte groenten in. Wring de vochtige neteldoek goed uit.
4 el Griekse yoghurt, 1 snuifje sumak, munt, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
8
Doe de uitgeknepen wortelen in een kom en voeg de Griekse yoghurt toe. Kruid af met sumac, wat fijngesnipperde munt en het sap van een halve limoen. Voor wat extra pit voeg je een snuifje chilliflakes en gerookt paprikapoeder toe. Meng dit allemaal onder elkaar en schep alles in een schaal.

Afwerken en dresseren

1 granaatappel
9
Neem een granaatappel en klop de pitjes er uit.
100 g amandelnoten
10
Rooster de amandelen met een klein beetje olie in de pan tot ze goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Besprenkel met een beetje zout.
3 el Griekse yoghurt, 4 naanbrood
11
Schep de baba ganoush op een bord en werk af met extra Griekse yoghurt, de granaatappelpitjes en de geroosterde amandelen. Schep ook de wortelraita in een kom en werk die af met een takje munt en wat extra sumac. Serveer met naan.