dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hachis parmentier met witloof (thumbnail)Hachis parmentier met witloof

Hachis parmentier met witloof

35m
14
100%
2.8K
Recepten

Hachis parmentier met witloof

Een snelle ovenschotel met zoetzuur witloof, gebakken gehakt, smeuïge puree en een krokant korstje. Het perfecte winterse gerecht om op voorhand klaar te maken en de dag nadien op te warmen in de oven.
Hachis parmentier met witloof (thumbnail)Hachis parmentier met witloof

Hachis parmentier met witloof

35m
14
100%
2.8K
Recepten

Hachis parmentier met witloof

Een snelle ovenschotel met zoetzuur witloof, gebakken gehakt, smeuïge puree en een krokant korstje. Het perfecte winterse gerecht om op voorhand klaar te maken en de dag nadien op te warmen in de oven.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten14
Beoordeling100%
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
1.000 g
Boter
Boter
1 een klontje
Boter
50 g
Witloof
10 pijl
Peper
Zout
Nootmuskaat
Kristalsuiker
1 snuifje
Gemengd gehakt
800 g
Tijm
Balsamico
1 scheutje
Eigelen
2
Melk
1 scheutje
Graanmosterd
1 el
Paneermeel
100 g

Benodigdheden

Een ovenschaal, een pureestamper, een vergiet of keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote pan op het vuur.
10 pijl witloof, peper, zout, nootmuskaat, 1 snuifje kristalsuiker
3
Snijd het witloof in grove stukken en bak het in de bruisende boter. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een snuifje suiker. Laat even glaceren.
800 g gemengd gehakt, tijm
4
Doe het gehakt in een mengkom en kruid het eventueel bij met wat fijngehakte tijm. Meng alles met een vork.
1 scheutje balsamico
5
Giet een scheutje balsamico bij het witloof en laat nog even verder bakken. Stort het gebakken witloof daarna uit op de bodem van de ovenschaal.
boter
6
Maak de pan schoon zodat er geen restjes witloof blijven plakken en laat opnieuw een klont boter met een scheutje olijfolie smelten in de pan.
7
Doe het gehakt in de pan en ga er kort met je vork door om het gehakt in grote stukken te verdelen. Roer af en toe totdat de stukken gehakt een mooi korstje hebben. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet of op een vel keukenpapier.
8
Laat de grill van je oven voorverwarmen.
2 eigelen, 1 scheutje melk, 1 een klontje boter, zout, 1 el graanmosterd
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en stamp ze tot puree. Voeg de eigelen, een scheut melk, een klont boter, wat zout en de graanmosterd toe. Roer tot je een smeuïge puree hebt.
10
Verdeel het uitgelekte gehakt over het witloof in de ovenschaal. Stort de puree uit en verdeel met een vork over de volledige ovenschotel.
TIPJe kan de ovenschotel nu in de koelkast zetten en bewaren voor de volgende dag of verdergaan met de volgende stap als je hem meteen wil serveren.
50 g boter, 100 g paneermeel
11
Leg een paar kleine klontjes boter willekeurig bovenop de puree en strooi het paneermeel erover.
12
Schuif de schotel in de oven tot er een krokant korstje te zien is bovenop de puree. Serveer meteen. Smakelijk!
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Smelt een klont boter in een grote pan op het vuur.

Instructies

1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote pan op het vuur.
10 pijl witloof, peper, zout, nootmuskaat, 1 snuifje kristalsuiker
3
Snijd het witloof in grove stukken en bak het in de bruisende boter. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een snuifje suiker. Laat even glaceren.
800 g gemengd gehakt, tijm
4
Doe het gehakt in een mengkom en kruid het eventueel bij met wat fijngehakte tijm. Meng alles met een vork.
1 scheutje balsamico
5
Giet een scheutje balsamico bij het witloof en laat nog even verder bakken. Stort het gebakken witloof daarna uit op de bodem van de ovenschaal.
boter
6
Maak de pan schoon zodat er geen restjes witloof blijven plakken en laat opnieuw een klont boter met een scheutje olijfolie smelten in de pan.
7
Doe het gehakt in de pan en ga er kort met je vork door om het gehakt in grote stukken te verdelen. Roer af en toe totdat de stukken gehakt een mooi korstje hebben. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet of op een vel keukenpapier.
8
Laat de grill van je oven voorverwarmen.
2 eigelen, 1 scheutje melk, 1 een klontje boter, zout, 1 el graanmosterd
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en stamp ze tot puree. Voeg de eigelen, een scheut melk, een klont boter, wat zout en de graanmosterd toe. Roer tot je een smeuïge puree hebt.
10
Verdeel het uitgelekte gehakt over het witloof in de ovenschaal. Stort de puree uit en verdeel met een vork over de volledige ovenschotel.
TIPJe kan de ovenschotel nu in de koelkast zetten en bewaren voor de volgende dag of verdergaan met de volgende stap als je hem meteen wil serveren.
50 g boter, 100 g paneermeel
11
Leg een paar kleine klontjes boter willekeurig bovenop de puree en strooi het paneermeel erover.
12
Schuif de schotel in de oven tot er een krokant korstje te zien is bovenop de puree. Serveer meteen. Smakelijk!
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Smelt een klont boter in een grote pan op het vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hachis parmentier met witloof (thumbnail)Hachis parmentier met witloof
4 personen
35m
Ingrediënten
Aardappelen
1.000 g
Boter
Boter
1 een klontje
Boter
50 g
Witloof
10 pijl
Peper
Zout
Nootmuskaat
Kristalsuiker
1 snuifje
Gemengd gehakt
800 g
Tijm
Balsamico
1 scheutje
Eigelen
2
Melk
1 scheutje
Graanmosterd
1 el
Paneermeel
100 g

Hachis parmentier met witloof

Een snelle ovenschotel met zoetzuur witloof, gebakken gehakt, smeuïge puree en een krokant korstje. Het perfecte winterse gerecht om op voorhand klaar te maken en de dag nadien op te warmen in de oven.
Instructies
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote pan op het vuur.
10 pijl witloof, peper, zout, nootmuskaat, 1 snuifje kristalsuiker
3
Snijd het witloof in grove stukken en bak het in de bruisende boter. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een snuifje suiker. Laat even glaceren.
800 g gemengd gehakt, tijm
4
Doe het gehakt in een mengkom en kruid het eventueel bij met wat fijngehakte tijm. Meng alles met een vork.
1 scheutje balsamico
5
Giet een scheutje balsamico bij het witloof en laat nog even verder bakken. Stort het gebakken witloof daarna uit op de bodem van de ovenschaal.
boter
6
Maak de pan schoon zodat er geen restjes witloof blijven plakken en laat opnieuw een klont boter met een scheutje olijfolie smelten in de pan.
7
Doe het gehakt in de pan en ga er kort met je vork door om het gehakt in grote stukken te verdelen. Roer af en toe totdat de stukken gehakt een mooi korstje hebben. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet of op een vel keukenpapier.
8
Laat de grill van je oven voorverwarmen.
2 eigelen, 1 scheutje melk, 1 een klontje boter, zout, 1 el graanmosterd
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en stamp ze tot puree. Voeg de eigelen, een scheut melk, een klont boter, wat zout en de graanmosterd toe. Roer tot je een smeuïge puree hebt.
10
Verdeel het uitgelekte gehakt over het witloof in de ovenschaal. Stort de puree uit en verdeel met een vork over de volledige ovenschotel.
TIPJe kan de ovenschotel nu in de koelkast zetten en bewaren voor de volgende dag of verdergaan met de volgende stap als je hem meteen wil serveren.
50 g boter, 100 g paneermeel
11
Leg een paar kleine klontjes boter willekeurig bovenop de puree en strooi het paneermeel erover.
12
Schuif de schotel in de oven tot er een krokant korstje te zien is bovenop de puree. Serveer meteen. Smakelijk!