Quiche met andijvie, ui en schapenkaas
Quiche met andijvie, ui en schapenkaas
Quiche met andijvie, ui en schapenkaas
Quiche met andijvie, ui en schapenkaas
Ingrediënten
4 personen
Vel bladerdeeg
1
Andijvie
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Look
2 teentjes
Uien
4
Tijm
Eieren
6
Room
0,1 l
Mosterd
1 el
Harde schapenkazen
200 g
Bieslook
Eierdooier
1
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Olie met neutrale smaak
0,1 l
Laurier
1 blaadje
Benodigdheden
Taartvorm, een mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven -en onderwarmte).
1 Andijvie
2
Kuis en was de andijvie en laat even uitlekken.
4 uien
3
Smelt een klont boter in een grote pan. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak de uien goudbruin in de boter.
4
Snijd de rest van de andijviebladeren grof en stoof ze mee aan met de uien wanneer de uien gekleurd zijn. Hou enkele van de binnenste blaadjes van de andijvie apart in een kom.
1 snuifje nootmuskaat, 1 blaadje laurier, tijm, 2 teentjes Look
5
Pel en plet de look en voeg hem toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, en doe er een blaadje laurier bij. Snipper tot slot de tijm fijn en voeg toe. Laat zoveel mogelijk water verdampen.
1 vel bladerdeeg
6
Schik het bladerdeeg in een taartvorm en duw de randen mooi aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in het deeg.
6 eieren, 0,1 l Room, 1 el mosterd, 200 g harde schapenkazen
7
Kluts de eieren in een kom en voeg er de room aan toe. Voeg er een lepel mosterd aan toe en rasp er de helft van de kaas bij.
8
Schep de gebakken ui en de andijvie in de taartvorm en giet er het eimengsel over.
9
Rasp de rest van de kaas over de quiche en bak de taart 50 minuten in de oven. Laat de quiche daarna een beetje afkoelen.
1 eierdooier, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l olie met neutrale smaak
10
Doe de dooier met de mosterd en een scheutje dragonazijn in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet de olie er in een straaltje bij, en blijf mixen tot je een licht gebonden vinaigrette hebt. Kruid met peper en zout.
Bieslook
11
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.
12
Haal de quiche uit de vorm en snijd er een mooi stuk van. Leg er wat blaadjes andijvie bij en werk af met de vinaigrette.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven -en onderwarmte).
1 Andijvie
2
Kuis en was de andijvie en laat even uitlekken.
4 uien
3
Smelt een klont boter in een grote pan. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak de uien goudbruin in de boter.
4
Snijd de rest van de andijviebladeren grof en stoof ze mee aan met de uien wanneer de uien gekleurd zijn. Hou enkele van de binnenste blaadjes van de andijvie apart in een kom.
1 snuifje nootmuskaat, 1 blaadje laurier, tijm, 2 teentjes Look
5
Pel en plet de look en voeg hem toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, en doe er een blaadje laurier bij. Snipper tot slot de tijm fijn en voeg toe. Laat zoveel mogelijk water verdampen.
1 vel bladerdeeg
6
Schik het bladerdeeg in een taartvorm en duw de randen mooi aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in het deeg.
6 eieren, 0,1 l Room, 1 el mosterd, 200 g harde schapenkazen
7
Kluts de eieren in een kom en voeg er de room aan toe. Voeg er een lepel mosterd aan toe en rasp er de helft van de kaas bij.
8
Schep de gebakken ui en de andijvie in de taartvorm en giet er het eimengsel over.
9
Rasp de rest van de kaas over de quiche en bak de taart 50 minuten in de oven. Laat de quiche daarna een beetje afkoelen.
1 eierdooier, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l olie met neutrale smaak
10
Doe de dooier met de mosterd en een scheutje dragonazijn in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet de olie er in een straaltje bij, en blijf mixen tot je een licht gebonden vinaigrette hebt. Kruid met peper en zout.
Bieslook
11
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.
12
Haal de quiche uit de vorm en snijd er een mooi stuk van. Leg er wat blaadjes andijvie bij en werk af met de vinaigrette.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Vel bladerdeeg
1
Andijvie
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Look
2 teentjes
Uien
4
Tijm
Eieren
6
Room
0,1 l
Mosterd
1 el
Harde schapenkazen
200 g
Bieslook
Eierdooier
1
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Olie met neutrale smaak
0,1 l
Laurier
1 blaadje
Quiche met andijvie, ui en schapenkaas
Gepocheerde pladijsrolletjes in een stevige, groene currysaus met gebakken bloemkool en rijst.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven -en onderwarmte).
1 Andijvie
2
Kuis en was de andijvie en laat even uitlekken.
4 uien
3
Smelt een klont boter in een grote pan. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak de uien goudbruin in de boter.
4
Snijd de rest van de andijviebladeren grof en stoof ze mee aan met de uien wanneer de uien gekleurd zijn. Hou enkele van de binnenste blaadjes van de andijvie apart in een kom.
1 snuifje nootmuskaat, 1 blaadje laurier, tijm, 2 teentjes Look
5
Pel en plet de look en voeg hem toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, en doe er een blaadje laurier bij. Snipper tot slot de tijm fijn en voeg toe. Laat zoveel mogelijk water verdampen.
1 vel bladerdeeg
6
Schik het bladerdeeg in een taartvorm en duw de randen mooi aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in het deeg.
6 eieren, 0,1 l Room, 1 el mosterd, 200 g harde schapenkazen
7
Kluts de eieren in een kom en voeg er de room aan toe. Voeg er een lepel mosterd aan toe en rasp er de helft van de kaas bij.
8
Schep de gebakken ui en de andijvie in de taartvorm en giet er het eimengsel over.
9
Rasp de rest van de kaas over de quiche en bak de taart 50 minuten in de oven. Laat de quiche daarna een beetje afkoelen.
1 eierdooier, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l olie met neutrale smaak
10
Doe de dooier met de mosterd en een scheutje dragonazijn in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet de olie er in een straaltje bij, en blijf mixen tot je een licht gebonden vinaigrette hebt. Kruid met peper en zout.
Bieslook
11
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.
12
Haal de quiche uit de vorm en snijd er een mooi stuk van. Leg er wat blaadjes andijvie bij en werk af met de vinaigrette.