Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 180 °C (boven -en onderwarmte).

1 Andijvie
2

Kuis en was de andijvie en laat even uitlekken.

4 uien
3

Smelt een klont boter in een grote pan. Pel de uien, snijd ze in slierten en bak de uien goudbruin in de boter.

4

Snijd de rest van de andijviebladeren grof en stoof ze mee aan met de uien wanneer de uien gekleurd zijn. Hou enkele van de binnenste blaadjes van de andijvie apart in een kom.

1 snuifje nootmuskaat, 1 blaadje laurier, tijm, 2 teentjes Look
5

Pel en plet de look en voeg hem toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, en doe er een blaadje laurier bij. Snipper tot slot de tijm fijn en voeg toe. Laat zoveel mogelijk water verdampen.

1 vel bladerdeeg
6

Schik het bladerdeeg in een taartvorm en duw de randen mooi aan. Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in het deeg.

6 eieren, 0,1 l Room, 1 el mosterd, 200 g harde schapenkazen
7

Kluts de eieren in een kom en voeg er de room aan toe. Voeg er een lepel mosterd aan toe en rasp er de helft van de kaas bij.

8

Schep de gebakken ui en de andijvie in de taartvorm en giet er het eimengsel over.

9

Rasp de rest van de kaas over de quiche en bak de taart 50 minuten in de oven. Laat de quiche daarna een beetje afkoelen.

1 eierdooier, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,1 l olie met neutrale smaak
10

Doe de dooier met de mosterd en een scheutje dragonazijn in een maatbeker en zet de mixer erin. Giet de olie er in een straaltje bij, en blijf mixen tot je een licht gebonden vinaigrette hebt. Kruid met peper en zout.

Bieslook
11

Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.

12

Haal de quiche uit de vorm en snijd er een mooi stuk van. Leg er wat blaadjes andijvie bij en werk af met de vinaigrette.