Ovenschotel met aardappel, andijvie en schorseneren
Ovenschotel met aardappel, andijvie en schorseneren
Ovenschotel met aardappel, andijvie en schorseneren
Ovenschotel met aardappel, andijvie en schorseneren
Ingrediënten
4 personen
Frietaardappelen
800 g
Schorseneren
1.000 g
Citroen
1
Andijvie
1
Boter
1 een klont
Boter
30 g
Boter
1 een klontje
Look
1 teentje
Nootmuskaat
2 snuifjes
Eieren
4
Bloem
40 g
Melk
0,7 l
Melk
1 scheutje
Geraspte kaas
200 g
Mosterd
1 tl
Eierdooier
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1.000 g Schorseneren, 1 citroen
2
Schil de schorseneren, snijd ze in stukken en doe ze meteen in een pot met gezouten water en citroensap. Laat de rest van de citroen in het water liggen. Het citroensap zorgt dat de schorseneren niet snel zullen verkleuren. Kook ze tot ze beetgaar zijn. Verwijder de citroen ergens halverwege het kookproces.
1 Andijvie, 1 een klont boter, 1 teentje Look, 1 snuifje nootmuskaat
3
Kuis en was de andijvie en laat hem even uitlekken. Laat een klont boter smelten, ga met een mes door de andijvie stoof de andijvie in de boter. Voeg een teentje fijngesneden look toe, kruid nog wat bij met peper, zout en nootmuskaat. Laat de andijvie even uitlekken in een zeef.
4 eieren
4
Kook de eitjes met de aardappelen hard. Ongeveer een tiental minuten.
30 g boter, 40 g bloem, 0,7 l melk, 1 snuifje nootmuskaat, 200 g geraspte kaas, 1 tl mosterd
5
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng tot een roux, voeg de melk eraan toe en breng de saus al roerend aan de kook. Kruid de saus met peper, zout en wat nootmuskaat. Laat de helft van de kaas smelten in de saus en voeg er een lepeltje mosterd aan toe.
6
Giet de schorseneren door een zeef en hou ze even apart. Laat een klontje boter smelten in de pan waar je de andijvie in gestoofd hebt en bak de schorseneren.
7
Giet de aardappelen en de eitjes af en spoel de eitjes even in koud water.
1 een klontje boter, 1 scheutje melk, 1 eierdooier
8
Voeg een klontje boter, een scheutje melk en de dooier toe aan de aardappelen en ga er met een pureestamper door. Breng de puree op smaak met peper en zout.
9
Pel de eitjes en prak ze onder de puree.
10
Schep de puree in een ovenschaal, lepel de gestoofde andijvie erover en schep de gebakken schorseneren erover. Lepel de kaassaus erover, verdeel de rest van de kaas erover en gratineer nog 10 minuten onder de voorverwarmde grill.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Schil de schorseneren, snijd ze in stukken en doe ze meteen in een pot met gezouten water en citroensap. Laat de rest van de citroen in het water liggen. Het citroensap zorgt dat de schorseneren niet snel zullen verkleuren. Kook ze tot ze beetgaar zijn. Verwijder de citroen ergens halverwege het kookproces.
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1.000 g Schorseneren, 1 citroen
2
Schil de schorseneren, snijd ze in stukken en doe ze meteen in een pot met gezouten water en citroensap. Laat de rest van de citroen in het water liggen. Het citroensap zorgt dat de schorseneren niet snel zullen verkleuren. Kook ze tot ze beetgaar zijn. Verwijder de citroen ergens halverwege het kookproces.
1 Andijvie, 1 een klont boter, 1 teentje Look, 1 snuifje nootmuskaat
3
Kuis en was de andijvie en laat hem even uitlekken. Laat een klont boter smelten, ga met een mes door de andijvie stoof de andijvie in de boter. Voeg een teentje fijngesneden look toe, kruid nog wat bij met peper, zout en nootmuskaat. Laat de andijvie even uitlekken in een zeef.
4 eieren
4
Kook de eitjes met de aardappelen hard. Ongeveer een tiental minuten.
30 g boter, 40 g bloem, 0,7 l melk, 1 snuifje nootmuskaat, 200 g geraspte kaas, 1 tl mosterd
5
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng tot een roux, voeg de melk eraan toe en breng de saus al roerend aan de kook. Kruid de saus met peper, zout en wat nootmuskaat. Laat de helft van de kaas smelten in de saus en voeg er een lepeltje mosterd aan toe.
6
Giet de schorseneren door een zeef en hou ze even apart. Laat een klontje boter smelten in de pan waar je de andijvie in gestoofd hebt en bak de schorseneren.
7
Giet de aardappelen en de eitjes af en spoel de eitjes even in koud water.
1 een klontje boter, 1 scheutje melk, 1 eierdooier
8
Voeg een klontje boter, een scheutje melk en de dooier toe aan de aardappelen en ga er met een pureestamper door. Breng de puree op smaak met peper en zout.
9
Pel de eitjes en prak ze onder de puree.
10
Schep de puree in een ovenschaal, lepel de gestoofde andijvie erover en schep de gebakken schorseneren erover. Lepel de kaassaus erover, verdeel de rest van de kaas erover en gratineer nog 10 minuten onder de voorverwarmde grill.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2
Schil de schorseneren, snijd ze in stukken en doe ze meteen in een pot met gezouten water en citroensap. Laat de rest van de citroen in het water liggen. Het citroensap zorgt dat de schorseneren niet snel zullen verkleuren. Kook ze tot ze beetgaar zijn. Verwijder de citroen ergens halverwege het kookproces.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Frietaardappelen
800 g
Schorseneren
1.000 g
Citroen
1
Andijvie
1
Boter
1 een klont
Boter
30 g
Boter
1 een klontje
Look
1 teentje
Nootmuskaat
2 snuifjes
Eieren
4
Bloem
40 g
Melk
0,7 l
Melk
1 scheutje
Geraspte kaas
200 g
Mosterd
1 tl
Eierdooier
1
Ovenschotel met aardappel, andijvie en schorseneren
Jeroen had het beloofd en belofte maakt schuld: dit is zijn versie van een vegetarische 'Hachis Parmentier' met echte wintergroenten.Instructies
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
1.000 g Schorseneren, 1 citroen
2
Schil de schorseneren, snijd ze in stukken en doe ze meteen in een pot met gezouten water en citroensap. Laat de rest van de citroen in het water liggen. Het citroensap zorgt dat de schorseneren niet snel zullen verkleuren. Kook ze tot ze beetgaar zijn. Verwijder de citroen ergens halverwege het kookproces.
1 Andijvie, 1 een klont boter, 1 teentje Look, 1 snuifje nootmuskaat
3
Kuis en was de andijvie en laat hem even uitlekken. Laat een klont boter smelten, ga met een mes door de andijvie stoof de andijvie in de boter. Voeg een teentje fijngesneden look toe, kruid nog wat bij met peper, zout en nootmuskaat. Laat de andijvie even uitlekken in een zeef.
4 eieren
4
Kook de eitjes met de aardappelen hard. Ongeveer een tiental minuten.
30 g boter, 40 g bloem, 0,7 l melk, 1 snuifje nootmuskaat, 200 g geraspte kaas, 1 tl mosterd
5
Laat de boter voor de saus smelten in een pot en voeg de bloem eraan toe. Meng tot een roux, voeg de melk eraan toe en breng de saus al roerend aan de kook. Kruid de saus met peper, zout en wat nootmuskaat. Laat de helft van de kaas smelten in de saus en voeg er een lepeltje mosterd aan toe.
6
Giet de schorseneren door een zeef en hou ze even apart. Laat een klontje boter smelten in de pan waar je de andijvie in gestoofd hebt en bak de schorseneren.
7
Giet de aardappelen en de eitjes af en spoel de eitjes even in koud water.
1 een klontje boter, 1 scheutje melk, 1 eierdooier
8
Voeg een klontje boter, een scheutje melk en de dooier toe aan de aardappelen en ga er met een pureestamper door. Breng de puree op smaak met peper en zout.
9
Pel de eitjes en prak ze onder de puree.
10
Schep de puree in een ovenschaal, lepel de gestoofde andijvie erover en schep de gebakken schorseneren erover. Lepel de kaassaus erover, verdeel de rest van de kaas erover en gratineer nog 10 minuten onder de voorverwarmde grill.