Blauwebessentaart
Blauwebessentaart
Blauwebessentaart
Blauwebessentaart
Ingrediënten
4 personen
Boter
125 g
Zandkoekjes
125 g
Amandelpoeder
125 g
Ricotta
250 g
Platte kaas
250 g
Zure room
200 g
Eieren
3
Vanillestok
1
Kristalsuiker
100 g
Maïzena
1 el
Water
1 scheutje
Citroen
1
Blauwe bessen
400 g
Bloemsuiker
Benodigdheden
Blender, een blender, boterpapier, een springvorm o 23 cm, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een garde, een pannenlikker, een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
125 g boter
2
Smelt de boter in een pan op het vuur.
125 g zandkoekjes, 125 g amandelpoeder
3
Verbrokkel de koekjes en mix ze samen met het amandelpoeder fijn in een blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Doe het koekjesmengsel in de mengkom van de keukenmachine en meng er de gesmolten boter onder.
5
Span een vel boterpapier over de bodem van de springvorm en verdeel het beslag over de bodem. Duw goed aan met je vingers. Laat opstijven in de frigo.
250 g ricotta, 250 g platte kaas, 200 g Zure room, 3 eieren, 1 vanillestok, 100 g kristalsuiker
6
Was de mengkom af of neem een tweede mengkom en doe er de ricotta, de plattekaas, de zure room, de eieren, de suiker en de zaadjes van de vanillestok in.
1 el maïzena, 1 scheutje Water, 1 citroen
7
Los de maïzena op in een scheutje water en voeg toe aan het ricottamengsel. Rasp er de schil van de citroen (zeste) over en laat de machine draaien.
400 g blauwe bessen
8
Haal de koekjesbodem uit de frigo en giet het ricottamengsel erover. Verdeel er ten slotte de blauwe bessen over.
9
Bak de kaastaart 70 minuten op 160°C.
bloemsuiker
10
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Haal de taart nadien uit de vorm en bestrooi met bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
125 g boter
2
Smelt de boter in een pan op het vuur.
125 g zandkoekjes, 125 g amandelpoeder
3
Verbrokkel de koekjes en mix ze samen met het amandelpoeder fijn in een blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Doe het koekjesmengsel in de mengkom van de keukenmachine en meng er de gesmolten boter onder.
5
Span een vel boterpapier over de bodem van de springvorm en verdeel het beslag over de bodem. Duw goed aan met je vingers. Laat opstijven in de frigo.
250 g ricotta, 250 g platte kaas, 200 g Zure room, 3 eieren, 1 vanillestok, 100 g kristalsuiker
6
Was de mengkom af of neem een tweede mengkom en doe er de ricotta, de plattekaas, de zure room, de eieren, de suiker en de zaadjes van de vanillestok in.
1 el maïzena, 1 scheutje Water, 1 citroen
7
Los de maïzena op in een scheutje water en voeg toe aan het ricottamengsel. Rasp er de schil van de citroen (zeste) over en laat de machine draaien.
400 g blauwe bessen
8
Haal de koekjesbodem uit de frigo en giet het ricottamengsel erover. Verdeel er ten slotte de blauwe bessen over.
9
Bak de kaastaart 70 minuten op 160°C.
bloemsuiker
10
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Haal de taart nadien uit de vorm en bestrooi met bloemsuiker.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
15m
Ingrediënten
Boter
125 g
Zandkoekjes
125 g
Amandelpoeder
125 g
Ricotta
250 g
Platte kaas
250 g
Zure room
200 g
Eieren
3
Vanillestok
1
Kristalsuiker
100 g
Maïzena
1 el
Water
1 scheutje
Citroen
1
Blauwe bessen
400 g
Bloemsuiker
Blauwebessentaart
Deze supersimpele kaastaart boordevol blauwe bessen maakt Jeroen al sinds jaar en dag. Een heerlijk krokante koekjesbodem vormt de basis van deze smeuïge taart. Met een kopje koffie of thee erbij smaakt hij trouwens nog beter.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
125 g boter
2
Smelt de boter in een pan op het vuur.
125 g zandkoekjes, 125 g amandelpoeder
3
Verbrokkel de koekjes en mix ze samen met het amandelpoeder fijn in een blender.
4
Doe het koekjesmengsel in de mengkom van de keukenmachine en meng er de gesmolten boter onder.
5
Span een vel boterpapier over de bodem van de springvorm en verdeel het beslag over de bodem. Duw goed aan met je vingers. Laat opstijven in de frigo.
250 g ricotta, 250 g platte kaas, 200 g Zure room, 3 eieren, 1 vanillestok, 100 g kristalsuiker
6
Was de mengkom af of neem een tweede mengkom en doe er de ricotta, de plattekaas, de zure room, de eieren, de suiker en de zaadjes van de vanillestok in.
1 el maïzena, 1 scheutje Water, 1 citroen
7
Los de maïzena op in een scheutje water en voeg toe aan het ricottamengsel. Rasp er de schil van de citroen (zeste) over en laat de machine draaien.
400 g blauwe bessen
8
Haal de koekjesbodem uit de frigo en giet het ricottamengsel erover. Verdeel er ten slotte de blauwe bessen over.
9
Bak de kaastaart 70 minuten op 160°C.
bloemsuiker
10
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Haal de taart nadien uit de vorm en bestrooi met bloemsuiker.