Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 160°C.

125 g boter
2

Smelt de boter in een pan op het vuur.

125 g zandkoekjes, 125 g amandelpoeder
3

Verbrokkel de koekjes en mix ze samen met het amandelpoeder fijn in een blender.

4

Doe het koekjesmengsel in de mengkom van de keukenmachine en meng er de gesmolten boter onder.

5

Span een vel boterpapier over de bodem van de springvorm en verdeel het beslag over de bodem. Duw goed aan met je vingers. Laat opstijven in de frigo.

250 g ricotta, 250 g platte kaas, 200 g Zure room, 3 eieren, 1 vanillestok, 100 g kristalsuiker
6

Was de mengkom af of neem een tweede mengkom en doe er de ricotta, de plattekaas, de zure room, de eieren, de suiker en de zaadjes van de vanillestok in.

1 el maïzena, 1 scheutje Water, 1 citroen
7

Los de maïzena op in een scheutje water en voeg toe aan het ricottamengsel. Rasp er de schil van de citroen (zeste) over en laat de machine draaien.

400 g blauwe bessen
8

Haal de koekjesbodem uit de frigo en giet het ricottamengsel erover. Verdeel er ten slotte de blauwe bessen over.

9

Bak de kaastaart 70 minuten op 160°C.

bloemsuiker
10

Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Haal de taart nadien uit de vorm en bestrooi met bloemsuiker.