Verbrokkel de koekjes en mix ze samen met het amandelpoeder fijn in een blender.
4
Doe het koekjesmengsel in de mengkom van de keukenmachine en meng er de gesmolten boter onder.
5
Span een vel boterpapier over de bodem van de springvorm en verdeel het beslag over de bodem. Duw goed aan met je vingers. Laat opstijven in de frigo.
250 g ricotta, 250 g platte kaas, 200 g Zure room, 3 eieren, 1 vanillestok, 100 g kristalsuiker
6
Was de mengkom af of neem een tweede mengkom en doe er de ricotta, de plattekaas, de zure room, de eieren, de suiker en de zaadjes van de vanillestok in.
1 el maïzena, 1 scheutje Water, 1 citroen
7
Los de maïzena op in een scheutje water en voeg toe aan het ricottamengsel. Rasp er de schil van de citroen (zeste) over en laat de machine draaien.
400 g blauwe bessen
8
Haal de koekjesbodem uit de frigo en giet het ricottamengsel erover. Verdeel er ten slotte de blauwe bessen over.
9
Bak de kaastaart 70 minuten op 160°C.
bloemsuiker
10
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Haal de taart nadien uit de vorm en bestrooi met bloemsuiker.