Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade
Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade
Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade
Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade
Ingrediënten
4 personen
Varkensgehakt
500 g
Lente-uien
5
Platte peterselie (vers)
5 g
Ei
1
Paneermeel
4 el
Gember
2 cm
Sambal oelek
1 tl
Look
3 teentjes
Olijfolie
1 el
Peper
Zout
Water
50 ml
Sojasaus
50 ml
Limoensap
1
Rijstazijn
2 el
Honing
2 el
Sambal oelek
2 el
Bruine suiker
1 tl
Maïzena
1 tl
Komkommer
1
Rode ui
1
Koriander+ extra
10 g
Cashewnoten
50 g
Sesamzaadjes
1 el
Vissaus
1 el
Limoensap
3 el
Sesamolie
1 el
Olijfolie
1 el
Honing
1 tl
Rijstazijn
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Maak het sausje voor het vlees
50 ml Water, 50 ml sojasaus, 1 limoen, 2 el rijstazijn, 2 el Sambal oelek, 2 el honing, 1 tl bruine suiker, 1 tl maïzena
1
Meng het water met de sojasaus, limoensap, rijstazijn, honing, chilipasta, bruine suiker en maïzena tot een sausje. Zet even apart.
Maak het slaatje
1 komkommer
2
Snijd de komkommer overlangs in de helft en verwijder de pitjes. Snijd in fijne halve maantjes.
1 rode ui
3
Pel de rode ui, halveer en snijd in flinterdunne plakjes.
1 teentje Look, 10 g koriander
4
Snipper de knoflook en koriander fijn en meng onder de komkommer.
1 el Vissaus, 3 el limoensap, 1 el sesamolie, 1 el olijfolie, 1 tl honing, 2 el rijstazijn
5
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en hussel onder de salade.
50 g cashewnoten, 1 el sesamzaadjes, koriander
6
Hak de cashewnoten en strooi over de komkommersalade. Werk af met sesamzaadjes en wat fijngesnipperde koriander.
Maak de balletjes
2 teentjes Look, 2 cm Gember
7
Pel het teentje knoflook, schil de gember en snipper heel fijn.
500 g varkensgehakt, 1 ei, 4 el paneermeel, 1 tl Sambal oelek, peper, zout
8
Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg het ei, paneermeel, de gember, knoflook en de sambal toe. Meng tot een mooi geheel.
5 lente-uien, 1 el olijfolie
9
Snijd de lente-uitjes fijn en fruit kort in wat olijfolie. Meng mee onder het gehakt. Rol kleine balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpong bal.
10
Zet een pan op het vuur met vetstof en laat heet worden. Schroei er de balletjes in dicht en korst ze rondom rond bruin.
11
Giet het sausje erbij, laat inkoken en de balletjes garen.
De afwerking
5 g Platte peterselie (vers)
12
Dien de balletjes op met fijngesnipperde platte peterselie en serveer met de Thaise komkommersalade.
Maak het sausje voor het vlees
50 ml Water, 50 ml sojasaus, 1 limoen, 2 el rijstazijn, 2 el Sambal oelek, 2 el honing, 1 tl bruine suiker, 1 tl maïzena
1
Meng het water met de sojasaus, limoensap, rijstazijn, honing, chilipasta, bruine suiker en maïzena tot een sausje. Zet even apart.
Maak het slaatje
1 komkommer
2
Snijd de komkommer overlangs in de helft en verwijder de pitjes. Snijd in fijne halve maantjes.
1 rode ui
3
Pel de rode ui, halveer en snijd in flinterdunne plakjes.
1 teentje Look, 10 g koriander
4
Snipper de knoflook en koriander fijn en meng onder de komkommer.
1 el Vissaus, 3 el limoensap, 1 el sesamolie, 1 el olijfolie, 1 tl honing, 2 el rijstazijn
5
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en hussel onder de salade.
50 g cashewnoten, 1 el sesamzaadjes, koriander
6
Hak de cashewnoten en strooi over de komkommersalade. Werk af met sesamzaadjes en wat fijngesnipperde koriander.
Maak de balletjes
2 teentjes Look, 2 cm Gember
7
Pel het teentje knoflook, schil de gember en snipper heel fijn.
500 g varkensgehakt, 1 ei, 4 el paneermeel, 1 tl Sambal oelek, peper, zout
8
Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg het ei, paneermeel, de gember, knoflook en de sambal toe. Meng tot een mooi geheel.
5 lente-uien, 1 el olijfolie
9
Snijd de lente-uitjes fijn en fruit kort in wat olijfolie. Meng mee onder het gehakt. Rol kleine balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpong bal.
10
Zet een pan op het vuur met vetstof en laat heet worden. Schroei er de balletjes in dicht en korst ze rondom rond bruin.
11
Giet het sausje erbij, laat inkoken en de balletjes garen.
De afwerking
5 g Platte peterselie (vers)
12
Dien de balletjes op met fijngesnipperde platte peterselie en serveer met de Thaise komkommersalade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Varkensgehakt
500 g
Lente-uien
5
Platte peterselie (vers)
5 g
Ei
1
Paneermeel
4 el
Gember
2 cm
Sambal oelek
1 tl
Look
3 teentjes
Olijfolie
1 el
Peper
Zout
Water
50 ml
Sojasaus
50 ml
Limoensap
1
Rijstazijn
2 el
Honing
2 el
Sambal oelek
2 el
Bruine suiker
1 tl
Maïzena
1 tl
Komkommer
1
Rode ui
1
Koriander+ extra
10 g
Cashewnoten
50 g
Sesamzaadjes
1 el
Vissaus
1 el
Limoensap
3 el
Sesamolie
1 el
Olijfolie
1 el
Honing
1 tl
Rijstazijn
2 el
Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade
Maak van je gehaktballen smaakbommen door ze te glaceren met een Aziatisch sausje. Serveer met frisse komkommersalade.Instructies
Maak het sausje voor het vlees
50 ml Water, 50 ml sojasaus, 1 limoen, 2 el rijstazijn, 2 el Sambal oelek, 2 el honing, 1 tl bruine suiker, 1 tl maïzena
1
Meng het water met de sojasaus, limoensap, rijstazijn, honing, chilipasta, bruine suiker en maïzena tot een sausje. Zet even apart.
Maak het slaatje
1 komkommer
2
Snijd de komkommer overlangs in de helft en verwijder de pitjes. Snijd in fijne halve maantjes.
1 rode ui
3
Pel de rode ui, halveer en snijd in flinterdunne plakjes.
1 teentje Look, 10 g koriander
4
Snipper de knoflook en koriander fijn en meng onder de komkommer.
1 el Vissaus, 3 el limoensap, 1 el sesamolie, 1 el olijfolie, 1 tl honing, 2 el rijstazijn
5
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en hussel onder de salade.
50 g cashewnoten, 1 el sesamzaadjes, koriander
6
Hak de cashewnoten en strooi over de komkommersalade. Werk af met sesamzaadjes en wat fijngesnipperde koriander.
Maak de balletjes
2 teentjes Look, 2 cm Gember
7
Pel het teentje knoflook, schil de gember en snipper heel fijn.
500 g varkensgehakt, 1 ei, 4 el paneermeel, 1 tl Sambal oelek, peper, zout
8
Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg het ei, paneermeel, de gember, knoflook en de sambal toe. Meng tot een mooi geheel.
5 lente-uien, 1 el olijfolie
9
Snijd de lente-uitjes fijn en fruit kort in wat olijfolie. Meng mee onder het gehakt. Rol kleine balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpong bal.
10
Zet een pan op het vuur met vetstof en laat heet worden. Schroei er de balletjes in dicht en korst ze rondom rond bruin.
11
Giet het sausje erbij, laat inkoken en de balletjes garen.
De afwerking
5 g Platte peterselie (vers)
12
Dien de balletjes op met fijngesnipperde platte peterselie en serveer met de Thaise komkommersalade.