Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade
Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade
Maak van je gehaktballen smaakbommen door ze te glaceren met een Aziatisch sausje. Serveer met frisse komkommersalade.
Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade
Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade
Maak van je gehaktballen smaakbommen door ze te glaceren met een Aziatisch sausje. Serveer met frisse komkommersalade.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Honing
2 el
Meli honing voor elk moment.Ontdek de recepten
Honing
1 tl
Varkensgehakt
500 g
Lente-uien
5
Platte peterselie (vers)
5 g
Ei
1
Paneermeel
4 el
Gember
2 cm
Sambal oelek
1 tl
Look
3 teentjes
Olijfolie
1 el
Peper
Zout
Water
50 ml
Sojasaus
50 ml
Limoensap
1
Rijstazijn
2 el
Sambal oelek
2 el
Bruine suiker
1 tl
Maïzena
1 tl
Komkommer
1
Rode ui
1
Koriander+ extra
10 g
Cashewnoten
50 g
Sesamzaadjes
1 el
Vissaus
1 el
Limoensap
3 el
Sesamolie
1 el
Olijfolie
1 el
Rijstazijn
2 el
Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Ontdek de receptenWist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
Maak het sausje voor het vlees
50 ml Water, 50 ml sojasaus, 1 limoen, 2 el rijstazijn, 2 el Sambal oelek, 2 el honing, 1 tl bruine suiker, 1 tl maïzena
1
Meng het water met de sojasaus, limoensap, rijstazijn, honing, chilipasta, bruine suiker en maïzena tot een sausje. Zet even apart.
Ad door Meli
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
Maak het slaatje
1 komkommer
2
Snijd de komkommer overlangs in de helft en verwijder de pitjes. Snijd in fijne halve maantjes.
1 rode ui
3
Pel de rode ui, halveer en snijd in flinterdunne plakjes.
1 teentje Look, 10 g koriander
4
Snipper de knoflook en koriander fijn en meng onder de komkommer.
1 el Vissaus, 3 el limoensap, 1 el sesamolie, 1 el olijfolie, 1 tl honing, 2 el rijstazijn
5
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en hussel onder de salade.
50 g cashewnoten, 1 el sesamzaadjes, koriander
6
Hak de cashewnoten en strooi over de komkommersalade. Werk af met sesamzaadjes en wat fijngesnipperde koriander.
Maak de balletjes
2 teentjes Look, 2 cm Gember
7
Pel het teentje knoflook, schil de gember en snipper heel fijn.
500 g varkensgehakt, 1 ei, 4 el paneermeel, 1 tl Sambal oelek, peper, zout
8
Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg het ei, paneermeel, de gember, knoflook en de sambal toe. Meng tot een mooi geheel.
5 lente-uien, 1 el olijfolie
9
Snijd de lente-uitjes fijn en fruit kort in wat olijfolie. Meng mee onder het gehakt. Rol kleine balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpong bal.
10
Zet een pan op het vuur met vetstof en laat heet worden. Schroei er de balletjes in dicht en korst ze rondom rond bruin.
11
Giet het sausje erbij, laat inkoken en de balletjes garen.
De afwerking
5 g Platte peterselie (vers)
12
Dien de balletjes op met fijngesnipperde platte peterselie en serveer met de Thaise komkommersalade.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Ontdek de receptenWist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
Maak het sausje voor het vlees
50 ml Water, 50 ml sojasaus, 1 limoen, 2 el rijstazijn, 2 el Sambal oelek, 2 el honing, 1 tl bruine suiker, 1 tl maïzena
1
Meng het water met de sojasaus, limoensap, rijstazijn, honing, chilipasta, bruine suiker en maïzena tot een sausje. Zet even apart.
Ad door Meli
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
Maak het slaatje
1 komkommer
2
Snijd de komkommer overlangs in de helft en verwijder de pitjes. Snijd in fijne halve maantjes.
1 rode ui
3
Pel de rode ui, halveer en snijd in flinterdunne plakjes.
1 teentje Look, 10 g koriander
4
Snipper de knoflook en koriander fijn en meng onder de komkommer.
1 el Vissaus, 3 el limoensap, 1 el sesamolie, 1 el olijfolie, 1 tl honing, 2 el rijstazijn
5
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en hussel onder de salade.
50 g cashewnoten, 1 el sesamzaadjes, koriander
6
Hak de cashewnoten en strooi over de komkommersalade. Werk af met sesamzaadjes en wat fijngesnipperde koriander.
Maak de balletjes
2 teentjes Look, 2 cm Gember
7
Pel het teentje knoflook, schil de gember en snipper heel fijn.
500 g varkensgehakt, 1 ei, 4 el paneermeel, 1 tl Sambal oelek, peper, zout
8
Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg het ei, paneermeel, de gember, knoflook en de sambal toe. Meng tot een mooi geheel.
5 lente-uien, 1 el olijfolie
9
Snijd de lente-uitjes fijn en fruit kort in wat olijfolie. Meng mee onder het gehakt. Rol kleine balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpong bal.
10
Zet een pan op het vuur met vetstof en laat heet worden. Schroei er de balletjes in dicht en korst ze rondom rond bruin.
11
Giet het sausje erbij, laat inkoken en de balletjes garen.
De afwerking
5 g Platte peterselie (vers)
12
Dien de balletjes op met fijngesnipperde platte peterselie en serveer met de Thaise komkommersalade.