Penne al forno met gehaktballen en mozzarella
Penne al forno met gehaktballen en mozzarella
Penne al forno met gehaktballen en mozzarella
Penne al forno met gehaktballen en mozzarella
Ingrediënten
4 personen
Ui
1
Look
2 teentjes
Rozemarijn
2 takjes
Rozemarijn
Oregano
2 takjes
Oregano
Gehakt
800 g
Salie
1 blaadje
Paneermeel
4 el
Olijfolie
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Zout
Peper
Ajuin
1
Sambal
1 tl
Gezouten spek
2 sneetjes
Rode wijn
1 scheutje
Tomatenpulp
1 l
Basilicum
Basilicum
1 bosje
Penne
400 g
Kerstomaten
250 g
Mozzarella
2 bolletje
Ei
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De meatballs
2 takjes rozemarijn, 2 takjes oregano, 1 blaadje Salie
1
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en van de takjes oregano, en neem een blaadje salie. Hak deze verse kruiden heel fijn.
1 ui, 1 teentje Look
2
Stoof de versnipperde ui aan in een beetje olijfolie. Plet de knoflook en laat deze meegaren.
800 g gehakt, 1 ei, peper, zout, 4 el paneermeel
3
Doe het gehakt in een ruime mengschotel en voeg het ei, het paneermeel, de versnipperde kruiden en de gestoofde snippers ui met look toe. Meng alles goed door mekaar. Kruid het gehaktmengsel met voldoende peper van de molen en zout.
4
Rol forse balletjes van het gehakt (bijvoorbeeld balletjes van zo’n 4 centimeter diameter).
olijfolie, 1 klontje boter
5
Verhit een flinke scheut olijfolie en een klontje boter in een pan. Kies voor een ruime pan, zodat je alle balletjes in één keer kan aanbakken.
6
Bak de gehaktballen zodat ze een smakelijk goudbruin korstje krijgen. Later zullen de balletjes verder garen in de saus.
Pittige tomatensaus
1 ajuin, 1 teentje Look
7
Pel en snij de ui fijn, snij en plet een teentje look.
1 tl sambal, olijfolie
8
Verhit een scheutje olijfolie en bak de uisnippers en look. Voeg een koffielepel sambal toe, de saus mag pittig zijn.
2 sneetjes Gezouten spek, 1 scheutje rode wijn
9
Snij het gezouten spek in kleine blokjes en laat even meebakken. Blus met een scheutje rode wijn.
1 l tomatenpulp, rozemarijn, basilicum, oregano
10
Voeg de tomatenpulp toe, de rozemarijn, basilicum en oregano, en laat verder sudderen. Laat ook de balletjes sudderen in de saus.
De penne
400 g penne
11
Kook de penne beetgaar in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking.
De afwerking
250 g kerstomaten
12
Halveer de kersttomaatjes. Neem de kruiden uit de tomatensaus en voeg de kerstomaatjes toe.
13
Neem een ruime ovenschotel en stort er de penne in.
14
Giet daarover de saus met gehaktballetjes. Zet alvast de ovengrill op.
2 bolletje Mozzarella
15
Snij de bolletjes buffelmozzarella in dikke sneetjes en verdeel ze royaal over de schotel.
16
Schuif de schotel onder de hete grill en laat de kaas ongeveer 10 minuten gratineren.
basilicum
17
Werk de schotel af met enkele blaadjes verse basilicum.
De meatballs
2 takjes rozemarijn, 2 takjes oregano, 1 blaadje Salie
1
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en van de takjes oregano, en neem een blaadje salie. Hak deze verse kruiden heel fijn.
1 ui, 1 teentje Look
2
Stoof de versnipperde ui aan in een beetje olijfolie. Plet de knoflook en laat deze meegaren.
800 g gehakt, 1 ei, peper, zout, 4 el paneermeel
3
Doe het gehakt in een ruime mengschotel en voeg het ei, het paneermeel, de versnipperde kruiden en de gestoofde snippers ui met look toe. Meng alles goed door mekaar. Kruid het gehaktmengsel met voldoende peper van de molen en zout.
4
Rol forse balletjes van het gehakt (bijvoorbeeld balletjes van zo’n 4 centimeter diameter).
olijfolie, 1 klontje boter
5
Verhit een flinke scheut olijfolie en een klontje boter in een pan. Kies voor een ruime pan, zodat je alle balletjes in één keer kan aanbakken.
6
Bak de gehaktballen zodat ze een smakelijk goudbruin korstje krijgen. Later zullen de balletjes verder garen in de saus.
Pittige tomatensaus
1 ajuin, 1 teentje Look
7
Pel en snij de ui fijn, snij en plet een teentje look.
1 tl sambal, olijfolie
8
Verhit een scheutje olijfolie en bak de uisnippers en look. Voeg een koffielepel sambal toe, de saus mag pittig zijn.
2 sneetjes Gezouten spek, 1 scheutje rode wijn
9
Snij het gezouten spek in kleine blokjes en laat even meebakken. Blus met een scheutje rode wijn.
1 l tomatenpulp, rozemarijn, basilicum, oregano
10
Voeg de tomatenpulp toe, de rozemarijn, basilicum en oregano, en laat verder sudderen. Laat ook de balletjes sudderen in de saus.
De penne
400 g penne
11
Kook de penne beetgaar in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking.
De afwerking
250 g kerstomaten
12
Halveer de kersttomaatjes. Neem de kruiden uit de tomatensaus en voeg de kerstomaatjes toe.
13
Neem een ruime ovenschotel en stort er de penne in.
14
Giet daarover de saus met gehaktballetjes. Zet alvast de ovengrill op.
2 bolletje Mozzarella
15
Snij de bolletjes buffelmozzarella in dikke sneetjes en verdeel ze royaal over de schotel.
16
Schuif de schotel onder de hete grill en laat de kaas ongeveer 10 minuten gratineren.
basilicum
17
Werk de schotel af met enkele blaadjes verse basilicum.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Ui
1
Look
2 teentjes
Rozemarijn
2 takjes
Rozemarijn
Oregano
2 takjes
Oregano
Gehakt
800 g
Salie
1 blaadje
Paneermeel
4 el
Olijfolie
Olijfolie
1 scheutje
Boter
1 klontje
Zout
Peper
Ajuin
1
Sambal
1 tl
Gezouten spek
2 sneetjes
Rode wijn
1 scheutje
Tomatenpulp
1 l
Basilicum
Basilicum
1 bosje
Penne
400 g
Kerstomaten
250 g
Mozzarella
2 bolletje
Ei
1
Penne al forno met gehaktballen en mozzarella
De Italianen die een nieuw leven begonnen in de Verenigde Staten, hebben er voor een hele waaier smakelijke gerechten gezorgd. In de tv-serie The Sopranos eten ze graag pasta met meatballs. Jeroen is een fan van Tony Soprano en z’n maten en misschien nog meer van z’n food. Vandaar dit gerechtje.Instructies
De meatballs
2 takjes rozemarijn, 2 takjes oregano, 1 blaadje Salie
1
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en van de takjes oregano, en neem een blaadje salie. Hak deze verse kruiden heel fijn.
1 ui, 1 teentje Look
2
Stoof de versnipperde ui aan in een beetje olijfolie. Plet de knoflook en laat deze meegaren.
800 g gehakt, 1 ei, peper, zout, 4 el paneermeel
3
Doe het gehakt in een ruime mengschotel en voeg het ei, het paneermeel, de versnipperde kruiden en de gestoofde snippers ui met look toe. Meng alles goed door mekaar. Kruid het gehaktmengsel met voldoende peper van de molen en zout.
4
Rol forse balletjes van het gehakt (bijvoorbeeld balletjes van zo’n 4 centimeter diameter).
olijfolie, 1 klontje boter
5
Verhit een flinke scheut olijfolie en een klontje boter in een pan. Kies voor een ruime pan, zodat je alle balletjes in één keer kan aanbakken.
6
Bak de gehaktballen zodat ze een smakelijk goudbruin korstje krijgen. Later zullen de balletjes verder garen in de saus.
Pittige tomatensaus
1 ajuin, 1 teentje Look
7
Pel en snij de ui fijn, snij en plet een teentje look.
1 tl sambal, olijfolie
8
Verhit een scheutje olijfolie en bak de uisnippers en look. Voeg een koffielepel sambal toe, de saus mag pittig zijn.
2 sneetjes Gezouten spek, 1 scheutje rode wijn
9
Snij het gezouten spek in kleine blokjes en laat even meebakken. Blus met een scheutje rode wijn.
1 l tomatenpulp, rozemarijn, basilicum, oregano
10
Voeg de tomatenpulp toe, de rozemarijn, basilicum en oregano, en laat verder sudderen. Laat ook de balletjes sudderen in de saus.
De penne
400 g penne
11
Kook de penne beetgaar in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking.
De afwerking
250 g kerstomaten
12
Halveer de kersttomaatjes. Neem de kruiden uit de tomatensaus en voeg de kerstomaatjes toe.
13
Neem een ruime ovenschotel en stort er de penne in.
14
Giet daarover de saus met gehaktballetjes. Zet alvast de ovengrill op.
2 bolletje Mozzarella
15
Snij de bolletjes buffelmozzarella in dikke sneetjes en verdeel ze royaal over de schotel.
16
Schuif de schotel onder de hete grill en laat de kaas ongeveer 10 minuten gratineren.
basilicum
17
Werk de schotel af met enkele blaadjes verse basilicum.