Asperges met roerei en grijze garnalen

Witte asperges en eieren hebben een bijzonder goed huwelijk. De twee smaken en de textuur zijn een ‘match made in heaven’. Combineer ze met de beste garnalen van de hele aardbol en voldoende verse kruiden. Zo zet je een eenvoudig maar tegelijk onweerstaanbaar eerlijk gerecht op de tafel. En wil je het gerecht een chique titel geven, zeg dan vooral: “Mechelse witte, roerei met tuinkruiden en handgepelde Noordzeegarnalen.” Poeha…

Ingrediënten

  • 12 asperge
  • 500 g grijze garnalen
  • 0.25 bussel bieslook
  • 0.25 bussel krulpeterselie
  • 1 scheutje room
  • boter
  • peper
  • zout
  • 4 ei

Benodigdheden

  • een dunschiller

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Asperges met roerei en grijze garnalen

Neem de tijd om de garnalen te pellen.Tip: Gooi de pantsers en de kopjes van de beestjes niet weg: ze horen thuis in de diepvriezer om er later meer heerlijke bereidingen mee te maken.
Schil de asperges met een dunschiller. Neem ze bij het kopje vast en schil in vlotte bewegingen van de kop weg, terwijl je de groente telkens een stukje draait.
Breek het taaie, wat houterige onderste stuk van de groente af.
Vul een grote pot met koud water en zet er een matig vuur onder. Leg de geschilde asperges in het (koude) water en wacht tot het kookt. Plaats geen deksel op de pot.
Zodra het water kookt, zet je het vuur af, of neem de pot van het fornuis. Laat de asperges nu maar dobberen in het hete water.

Breek de eieren in een mengschaal. Kluts ze los met een vork en voeg een snuifje zout en voldoende peper van de molen toe.

Spoel de krulpeterselie en de bieslook schoon. Snipper de milde kruiden fijn met een scherp mesje. Wees niet te zuinig met de hoeveelheid groen.
Neem een braadpan (eventueel met antiaanbaklaag) en smelt een flinke kont boter op een matig vuur.
Giet de losgeklopte eieren in de pan en blijf voorzichtig over de bodem wrijven met een vork of een spatel. Blijf continu aan de gang met die vork of spatel en neem de pan na een paar minuten van het vuur. De eieren zullen nog een tijdje doorgaren. Let erop dat het roerei niet drooggebakken is.
Voeg een koud klontje boter toe aan de roereieren en schenk er ook een scheutje room bij. Roer nog maar even door.
Strooi een royale portie fijne groene kruiden in de pan met smeuïg ei en roer tot je een sappig fijn roerei krijgt boordevol frisse groene spikkels. Intussen zijn je asperges wellicht perfect gaar.
Leg een schone keukenhanddoek op een bord en leg er de warme asperges bovenop. Denk eraan dat je meteen even checkt of de asperges effectief perfect gegaard zijn.
Laat de groente heel even uitlekken en verdeel ze vervolgens eerlijk over de borden.
Schep boven elke portie groente een deel van het roerei en wat handgepelde garnalen.
Asperges met roerei en grijze garnalen