Arancini met caponata tomatensaus
Deze arancini of gevulde risottokroketjes maak je van tevoren klaar en frituur je vlak voor het serveren. Het is de bedoeling dat de kaas in het midden smelt.
Arancini met caponata tomatensaus
Deze arancini of gevulde risottokroketjes maak je van tevoren klaar en frituur je vlak voor het serveren. Het is de bedoeling dat de kaas in het midden smelt.
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouillon
0,6 l
Olijfolie
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Rijst
200 g
Tijm
Laurier
Rozemarijn
2 takjes
Peper
Zout
Parmezaanse kaas
100 g
Parmaham
100 g
Platte peterselie
Tomaten
5
Rode ui
1
Kristalsuiker
1 el
Rode wijnazijn
1 scheutje
Kappertjes
2 tl
Olijven
2 el
Eierdooiers
2
Mozzarella
1 bol
Eieren
2
Panko
100 g
Basilicum
Benodigdheden
Een friteuse, keukenpapier, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De rijstkroketjes
0,6 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel kippenbouillon te maken, vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
3
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de ui.
200 g rijst
5
Doe er de rijst bij en roer om. Giet er het grootste deel van de bouillon bij.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn, peper, zout
6
Doe er de tijm, laurier en rozemarijn bij en kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten garen zonder te roeren.
100 g Parmezaanse kaas, 100 g Parmaham, platte peterselie
7
Rasp de parmezaan. Snijd de ham in fijne sneetjes. Snipper de platte peterselie.
8
Giet de apart gehouden bouillon bij de rijst en laat de rijst beetgaar worden.
9
Roer er de parmezaan, parmaham en peterselie door.
10
Stort de rijst in een kom en dek af met plasticfolie. Laat volledig afkoelen (in de koelkast).
De tomatencompote
5 tomaten
11
Dompel de tomaten kort in kokend water. Pel ze en snijd ze in vier. Verwijder de pitten.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
olijfolie
12
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 rode ui, 1 teentje Look
13
Pel en snipper de rode ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet tot pulp. Stoof de ui en de knoflook in de olie.
14
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Stoof ze aan met de ui en de knoflook.
1 takje rozemarijn, tijm, 1 el kristalsuiker, 1 scheutje Rode wijnazijn, 2 tl kappertjes, 2 el olijven
15
Doe er de rozemarijn, tijm, suiker, rode wijnazijn, kappertjes en olijven bij. Laat op een zacht vuur compoteren.
16
Laat de tomatencompote afkoelen.
Afwerken en serveren
17
Verwarm de friteuse tot 170 °C.
2 eierdooiers
18
Roer de eierdooiers door de rijst.
1 bol Mozzarella
19
Snijd de mozzarella in stukjes.
20
Rol balletjes van de rijst. Duw in elk balletje een stukje mozzarella.
2 eieren
21
Klop de eieren los met een scheutje water in een diep bord of een schaal.
100 g panko
22
Doe de panko in een tweede schaal.
23
Haal de balletjes eerst door de eieren en dan door de panko.
24
Frituur de balletjes goudbruin in de friteuse. De mozzarella moet gesmolten zijn.
25
Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier.
basilicum
26
Snijd het basilicum fijn en roer het door de tomatencompote.
27
Serveer de arancini met de tomatencompote.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De rijstkroketjes
0,6 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel kippenbouillon te maken, vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
3
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de ui.
200 g rijst
5
Doe er de rijst bij en roer om. Giet er het grootste deel van de bouillon bij.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn, peper, zout
6
Doe er de tijm, laurier en rozemarijn bij en kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten garen zonder te roeren.
100 g Parmezaanse kaas, 100 g Parmaham, platte peterselie
7
Rasp de parmezaan. Snijd de ham in fijne sneetjes. Snipper de platte peterselie.
8
Giet de apart gehouden bouillon bij de rijst en laat de rijst beetgaar worden.
9
Roer er de parmezaan, parmaham en peterselie door.
10
Stort de rijst in een kom en dek af met plasticfolie. Laat volledig afkoelen (in de koelkast).
De tomatencompote
5 tomaten
11
Dompel de tomaten kort in kokend water. Pel ze en snijd ze in vier. Verwijder de pitten.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
olijfolie
12
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 rode ui, 1 teentje Look
13
Pel en snipper de rode ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet tot pulp. Stoof de ui en de knoflook in de olie.
14
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Stoof ze aan met de ui en de knoflook.
1 takje rozemarijn, tijm, 1 el kristalsuiker, 1 scheutje Rode wijnazijn, 2 tl kappertjes, 2 el olijven
15
Doe er de rozemarijn, tijm, suiker, rode wijnazijn, kappertjes en olijven bij. Laat op een zacht vuur compoteren.
16
Laat de tomatencompote afkoelen.
Afwerken en serveren
17
Verwarm de friteuse tot 170 °C.
2 eierdooiers
18
Roer de eierdooiers door de rijst.
1 bol Mozzarella
19
Snijd de mozzarella in stukjes.
20
Rol balletjes van de rijst. Duw in elk balletje een stukje mozzarella.
2 eieren
21
Klop de eieren los met een scheutje water in een diep bord of een schaal.
100 g panko
22
Doe de panko in een tweede schaal.
23
Haal de balletjes eerst door de eieren en dan door de panko.
24
Frituur de balletjes goudbruin in de friteuse. De mozzarella moet gesmolten zijn.
25
Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier.
basilicum
26
Snijd het basilicum fijn en roer het door de tomatencompote.
27
Serveer de arancini met de tomatencompote.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Kippenbouillon
0,6 l
Olijfolie
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Rijst
200 g
Tijm
Laurier
Rozemarijn
2 takjes
Peper
Zout
Parmezaanse kaas
100 g
Parmaham
100 g
Platte peterselie
Tomaten
5
Rode ui
1
Kristalsuiker
1 el
Rode wijnazijn
1 scheutje
Kappertjes
2 tl
Olijven
2 el
Eierdooiers
2
Mozzarella
1 bol
Eieren
2
Panko
100 g
Basilicum
Arancini met caponata tomatensaus
Deze arancini of gevulde risottokroketjes maak je van tevoren klaar en frituur je vlak voor het serveren. Het is de bedoeling dat de kaas in het midden smelt.Instructies
De rijstkroketjes
0,6 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel kippenbouillon te maken, vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 ajuin
3
Pel en snipper de ui. Stoof hem in de olie.
2 teentjes Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de ui.
200 g rijst
5
Doe er de rijst bij en roer om. Giet er het grootste deel van de bouillon bij.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn, peper, zout
6
Doe er de tijm, laurier en rozemarijn bij en kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten garen zonder te roeren.
100 g Parmezaanse kaas, 100 g Parmaham, platte peterselie
7
Rasp de parmezaan. Snijd de ham in fijne sneetjes. Snipper de platte peterselie.
8
Giet de apart gehouden bouillon bij de rijst en laat de rijst beetgaar worden.
9
Roer er de parmezaan, parmaham en peterselie door.
10
Stort de rijst in een kom en dek af met plasticfolie. Laat volledig afkoelen (in de koelkast).
De tomatencompote
5 tomaten
11
Dompel de tomaten kort in kokend water. Pel ze en snijd ze in vier. Verwijder de pitten.
olijfolie
12
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
1 rode ui, 1 teentje Look
13
Pel en snipper de rode ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet tot pulp. Stoof de ui en de knoflook in de olie.
14
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Stoof ze aan met de ui en de knoflook.
1 takje rozemarijn, tijm, 1 el kristalsuiker, 1 scheutje Rode wijnazijn, 2 tl kappertjes, 2 el olijven
15
Doe er de rozemarijn, tijm, suiker, rode wijnazijn, kappertjes en olijven bij. Laat op een zacht vuur compoteren.
16
Laat de tomatencompote afkoelen.
Afwerken en serveren
17
Verwarm de friteuse tot 170 °C.
2 eierdooiers
18
Roer de eierdooiers door de rijst.
1 bol Mozzarella
19
Snijd de mozzarella in stukjes.
20
Rol balletjes van de rijst. Duw in elk balletje een stukje mozzarella.
2 eieren
21
Klop de eieren los met een scheutje water in een diep bord of een schaal.
100 g panko
22
Doe de panko in een tweede schaal.
23
Haal de balletjes eerst door de eieren en dan door de panko.
24
Frituur de balletjes goudbruin in de friteuse. De mozzarella moet gesmolten zijn.
25
Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier.
basilicum
26
Snijd het basilicum fijn en roer het door de tomatencompote.
27
Serveer de arancini met de tomatencompote.